ZABITA TEŞKİLATI 198. YILINI KUTLUYOR

Türkiye’nin dört bir yanında kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların huzur ve esenliğinin temini amacıyla görev yapan Zabıta Teşkilatı, bu yıl 198. kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor. 1-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında, teşkilatımızın tarihi, görevleri ve vatandaşlarımıza sunduğu hizmetler çeşitli etkinliklerle kamuoyuna tanıtılacak.

ZABITA TEŞKİLATI 198. YILINI KUTLUYOR
01 Eylül 2024 - 16:13

Kamu Düzeninin Teminatı Zabıta Teşkilatı, 1-7 Eylül Zabıta Haftası’nda 198. Yılını Gururla Kutluyor!

7/24 GÖREV YAPIYORLAR

1826 yılında kurulan ve 198 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Zabıta Teşkilatı, kent yaşamının düzenlenmesi, halk sağlığının korunması, tüketici haklarının gözetilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi, toplu taşıma araçlarının denetlenmesi, işyeri ruhsat kontrolü, kamu alanlarının işgal edilmesinin önlenmesi, yerli ve yabancı turistlere danışmanlık hizmeti sunulması, seyyar satıcı ve dilencilik faaliyetlerinin men edilmesi, kaçak inşaat ve imar denetimleri gibi kent ve toplum düzeninin sağlanmasına yönelik vatandaşların huzuru ve mutluluğu için 7/24 görev yapıyor.

Meydan, cadde, sokak, terminaller, meyve ve sebze halleri, alışveriş merkezleri, deniz ve kıyılar, park bahçe ve yeşil alanlar gibi kentin her noktasında şehirlerimizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için büyük bir özveri ile iki asra yakın zamandır hizmet etmeye devam ediyor.

ZABITA TEŞKİLATLARININ İLKİ VE EN BÜYÜĞÜ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR ZABITASI

Geçmişten günümüze sürekli yenilik anlayışı ile hizmetlerini sürdüren, Zabıta Teşkilatlarının ilki ve en büyüğü İstanbul Büyükşehir Zabıtası; denetim şekillerini güçlendirme, denetimlerde tasarruf sağlamak için insana saygılı ve doğa dostu; Atlı Zabıta, Bisikletli Zabıta, Skuterli Zabıta gibi birimleri kurarak ve geleneksel denetim modellerinin yanı sıra teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek drone ve yaka kamerası denetimleri ile modern bir örgüt kültürü oluşturulması için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.

4 Eylül 1826 tarihinde İhtisap Nezaretinin taşradaki şube başkanı olan “muhtesip” yani ihtisap ağası ve onun emrindeki 56 ihtisap neferi ile kurulan Zabıta Teşkilatı, 198 yıldır görev ve sorumluluk bilinci ile kent ve toplum düzenine yönelik çalışmaları aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

198. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ VE ZABITA HAFTASI ETKİNLİKLERİ TAKSİM CUMHURİYET ANITI’NA ÇELENK KONULMASI İLE BAŞLAYACAK

Zabıta Haftası kapsamında, ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gerçekleştirilecek etkinlikler arasında; bilgilendirme seminerleri, sosyal sorumluluk projeleri, teşkilatın çalışmaları hakkında sosyal medya ve stantlar aracılığıyla vatandaşların bilgilendirme faaliyetleri yürütülecek.

02 Eylül 2024 pazartesi günü saat: 10.00’da 39 İlçe Belediye Zabıtası temsilcilerinin katılımıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulması ile başlayacak olan etkinlikler, tören sonrası İstiklal Caddesi boyunca vatandaş ve esnaflara karanfil takdimi ile devam edecek.

Saat 11:30 da, İstanbul’un ilk Kadı ve Belediye Reisi olan Hızır Bey Çelebi, kabrine karanfil bırakılarak, okunan dualarla kabri başında anılacak.

İBB Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından daha önce Zabıta Teşkilatına hizmet vermiş, sonrasında vefat etmiş personel için Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek.

Zabıta teşkilatının sorunları ve çözüm önerileri konulu çeşitli çalıştaylar, ortak akıl toplantıları, ziyaretler ve akademik çalışmalar yürütülecek, Zabıta teşkilatları arası kaynaşma ve motivasyon artırıcı çeşitli spor organizasyonları ile turnuvalar düzenlenecek.

İBB Zabıta Dairesi Başkanı, birim müdürleri ve zabıta teşkilatı mensupları tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ziyaret gerçekleştirilecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum