YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Yerel ürünleri tanıtmak ve yerel üretimi destekleyen şefleri ve şef adaylarını ödüllendirmek için düzenlenecek ÜYÜT ile Yöresel Reçeteler Yarışması için başvurular açıldı.

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
19 Ağustos 2024 - 15:39 - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 - 15:52
Güvenilir Ürün Platformu tarafından gıda, tarım ve gastronomi alanında farkındalığı arttırmak için bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi birçok eş zamanlı etkinlik ve yarışmaya ev sahipliği yapacak.

Bu etkinliklerden biri olan ÜYÜT ile Yöresel Reçeteler Yarışması ile yerel ürünleri tanıtmak, mutfak profesyonelleri arasında yerel ürünler için farkındalık yaratmak ve yereli destekleyen şefleri ve şef adaylarını ödüllendirmek amaçlanıyor.

Beykoz Üniversitesi Gastronomi Bölümü, İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Bölümü
ve Güvenilir Ürün Platformu paydaşlığında düzenlenen yarışmaya başvurular ilgili online formlar üzerinden reçete detaylarının yazılması ile yapılabilecek. 23 Eylül tarihine kadar ücretsiz olarak yapılacak başvurularda ön koşul, yarışacak reçetenin en az 1 coğrafi işaretli ürün içermesi.

Başvuruların değerlendirilmesi reçetenin yöreselliği, yapım ve uygulama kolaylığı kriterlerine göre İstanbul Aydın Üniversitesi ve Beykoz Üniversitesi Gastronomi bölümlerinin yer aldığı değerlendirme komitesi tarafından yapılıcak. Kazananlar 8 Ekim’de İstanbul Crowne Plaza’da düzenlenecek 3. Güvenilir Ürün Zirvesi’nde açıklanacak ve süpriz hediyeler ile ödüllendirilecek.

Yarışma ile ilgili başvurular www.guvenilirurunplatformu.com.tr deki ilgili bölümlerden
yapılabilecek.

Başvuru linki:
https://docs.google.com/forms/d/1wzC_kBYryIxeEvbKjdzWyiL9ifEiSY3haQOgi-VssKY/edit

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum