YÖNETİCİLER VE AİLELER ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİM ALDI

Sarıyer Belediyesi’nin Tarlabaşı Toplum Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Çocuk Katılımı ve Çocuk Hakları Eğitimi, kurumun üst düzey yöneticilerinden başlayarak personele daha sonra da Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (SAGEM) eğitim gören öğrencilerin ailelerine kadar uzandı.

YÖNETİCİLER VE AİLELER ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİM ALDI
28 Kasım 2019 - 11:58

Sarıyer’i çocukların belediyesi yapmak için çalışan ve belediyeyi onlarla yönettiğini söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in sözleri doğrultusunda ebeveynlerin çocuk haklarını öğrenmesi için bir eğitim düzenledi. Üç gün boyunca belediyenin farklı kademelerinde verilen eğitimin sonuncusu ailelerin yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşti. Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde yapılan eğitimin konusu ise ‘Ailede Çocuk Haklarının Yaşama Geçmesi İçin İlk Adım’ oldu. Geçtiğimiz günlerde yöneticiler ve personel için düzenlenen eğitimde çocuk haklarının yaygınlaşması konusunda uzun zamandır çalışmalar yapan birimler ve personel bir araya gelmişti. Çocuk haklarını odağa alan bir yaklaşımın geliştirilip uygulanmasını temel alan eğitim sonunda katılımcılar, çocuklara nasıl yaklaşması gerektiği konusunda artık daha bilinçli olduklarını ifade etti. 

 

GENÇ POTANSİYELİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediyesi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci, sözlerine “Nüfusun büyük çoğunluğu çocuklardan oluşuyor bizler bu genç potansiyeli doğru olarak yetiştirmekle yükümlüyüz” diyerek başladı. Konuşmasında belediyenin çocuklarla alakalı yaptığı çalışmalara değinen Dereci, “Sarıyer Belediyesi çalışanları farkındalık için eğitimler alıyor. Biz belediye olarak bilinci arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz’ dedi.

 

SARIYER BELEDİYESİ BU KONUDA ÖRNEK

 

Belediye bünyesinde çocuk hakları ve çocuk katılımı konularında mekanizmaların kurulması için teşviklerde bulunan Tarlabaşı Toplum Merkezi eğitmenlerinden Melda Akbaş katılımcıları; çocuk hakları, çocuk koruma ve katılım yaklaşımları konusunda bilgilendirdi. Akbaş eğitim sırasında Sarıyer Belediyesi’nin bu konuya gösterdiği hassasiyet ile diğer belediyelerden önde olduğunun da altını çizerek, “Ben inanıyorum ki katılımcılar artık çocuğun sesini, çocuğa has özelliklerle nasıl duyabileceğini düşünmeye başlayacaktır” dedi.

SAGEM’Lİ AİLELER EĞİTİMDE

Çocuk hakları alanındaki çalışmalara ilk olarak 2014 yılında Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) ile başlayan SAGEM,  2016 yılından bu yana Çocuk Meclisi çalışmalarında, çocuğun öncelikli yararını gözeten, çocuk ve insan hakları konularında farkındalık oluşturan çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 11 şubesinde çocuk hakları atölyeleri, Çocuk Danışma Kurulu ve Çocuk Meclisi çalışmaları yapan SAGEM, eğitim için bu kez 100’e yakın aileyle bir araya geldi. Çocuk Hakları Festivali öncesinde gençlerin, “Biz haklarımızı biliyoruz ama ailelerimiz bilmiyor” söylemi üzerine gerçekleşen eğitimde ailede çocuk haklarının yaşama geçmesi konusu üzerinde duruldu. 

 

“ÇOCUK HAKLARINI YAŞAMA GEÇİRELİM”

“Ailede, evde çocuk haklarının yaşama geçmesi için nereden başlamalı? Hepimiz çocuklarımızın mutlu ve başaralı bireyler olmalarını istiyoruz, ama bugün çocuklarımızı nasıl destekliyoruz” sorularını velilere yönelten Akbaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Ailede, çocukların duygularını ve ihtiyaçlarını ifade edebilecekleri alanlar açmalıyız. Çocuk haklarının yaşama geçmesi için bu oldukça önemli. Bizler ebeveynler olarak çocukların; bugün ve gelecekte toplumsal sorunlara ilişkin sorumluluk alan, çözümler üreten ve çevresine olumlu katkı sağlayan bireyler olmaları için çocuk haklarının evde ve toplumda yaşama geçmesi için neler yapabiliriz. Sizleri ailede ve toplumda çocuk haklarının yaşama geçmesi için ilk adımı atmaya davet ediyorum.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum