Yaşar KABA

Yaşar KABA

[email protected]

Sevsinler sizin Pamdemi ile mücadelenizi

11 Kasım 2020 - 15:10 - Güncelleme: 11 Kasım 2020 - 15:15

Perşembe günü ayaklarda bazı ağrılar burun akması ve gribal durum Perşembe sağlık ocağına gidiyoruz, şikayet anlatılıyor, pandemi olabilir mi diye soruluyor, doktor her şeyi pandemiye bağlamayın üşütmüşsünüz ilaç veriyor gönderiyor.

O gün istirahat ediliyor.

Ertesi gün durum biraz toparladığından Cuma işbaşı biraz yorgunluk devam ettiğinden işe baba araçla bırakıyor.

Ertesi gün cumartesi saat üç baba koku alamıyorum, tat alamıyorum ben büyük ihtimal koronayım.. korku ve panik ..baba sakin ol kızım giy üstünü hemen çıkıyoruz, sen daha büyük badireler atlattın sakin ol hemen giy üstünü gidelim, yola çıkıyoruz.  Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi varıyoruz birkaç saat sıra bekledikten sonra test yaptırıyoruz ve eve dönüyoruz.

Gece saat 3 gibi sonuç e nabız'a kovit pozitif olarak düşüyor, sağlık bakanlığından üst üste e bildirim geliyor, en kısa zamanda size ulaşılacak evden ayrılmayın deniyor.

 Bu arada kızın amca kızı bu sefer bende koku alamıyorum, tat alamıyorum, haydi ailede bir panik genç kızda korku üzüntü göz yaşı amca hemen giyin kızım senide götüreyim aile bireyleri de hastanede.

 Anne ve baba 60 yaş üstü bir şikâyetiniz yoksa test yapmıyoruz bir hafta sonra gelin deniyor “karantinadaki kişiler nasıl gidecekse” neyse amca kızı koku ve tat alamadığını söylüyor ondan gerekli örnekler alınıyor. Eve dönüyoruz. Birkaç saat sonra onunda sonucu pozitif çıkıyor.

 Bir süre sonra binanın önüne görevliler geliyor amca kızına ilaç bırakıyor ve gidiyor. Bizde balkondan gelecekler diye beklerken bir bakıyoruz araç gidiyor, bizler şok tabi.. bir yerlere ulaşmaya çalışıyoruz 184 Allah selamet versin makina, 112 Pandemi diye aktarıyor müzik dinliyoruz.

E nabız’a giriyoruz, sistemde kayıt yok, nasıl yani bir şok daha.

 Beykoz Sağlık müdürlüğünü, sağlık ocağını arıyoruz, telefonlar çalıyor ancak açan yok gece pozitif çıkan sonuç sistemde görünmüyor, bir Allah’ın kulu canlıya ulaşamıyoruz.

Hastanede çalışan bir arkadaşımı arıyorum o bir yerlere ulaşıyor, birisi arıyor durumu anlatıyoruz "efendim sistemde görülmüyorsunuz” yanıtı iyide şu an ben pozitifim bakanlığın gönderdiği mesajlar ve e nabız görüntüsü telefonumda ne yapmalıyım sokağa çıkıp insanlara mı bulaştırmalıyım!

Yanıt “şükredin ki ülkemiz sağlık alanında birçok ülkeden daha iyi durumda” Haydaaa iyide nasıl yani şimdi bu sağlıkta iyi olduğumuz anlamına mı geliyor? Sen manyak mısın ben pozitif im pozitif ama sistemde şu an sağlıklı görünüyorum bu mu diğer ülkelerden iyi durumdayız! ben ne yapmalıyım onu söyleyin lütfen!

Yanıt “yeniden test yaptırın”

Baba yeniden direksiyonda 30 km Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, tabi hastane ana baba günü oradaki görevliye durumu anlatıyoruz. Sıraya girin diyor sıraya giriyoruz. Kayıtta tekrar söylüyoruz. Triyaj a sıra veriyor. Tabi bu süre hasta kabul salonunda 1,5 saat, önümüzde 203 kişi var.

Güvenliğe söylüyoruz doktorla görüşün diyor. Ama 203 kişiyi bekleyip doktor sırası almamız gerekiyor.

Triyaj a da tekrar anlatıyoruz. Bilgileri giriyor bu ikinci vaka diyor çok yoğunluk var sistemde sıkıntı olmalı diyor ama doktoru görmek için 173. Sıra numarasını veriyor yani önümüzde 173 kişi var.

Pozitif bir vaka hastane koridorunda bir o yana bir bu yana sıradan bir olay gibi korona olmayanlar sen sağ ben selamet 2,5 saat ve sıradayız akşam saat 19.00 önümüzde 145 kişi var.

Bir telefon “durumunuz pozitif ilaç getireceğiz neredesiniz”?

Durumu anlatıyoruz, ancak hanımefendi çok kızgın “siz nasıl dışarı çıkarsınız şu an polis görse size ceza yazar.”  

Hanımefendi az önce sana neden burada olduğumuzu anlattım, gece pozitif olan durum gündüz negatife döndü ve biz kimseye ulaşamadık pozitif olduğumu biliyorum ama sistemde görünmüyor kimseye anlatamadık durumu anlattığımız kişide yeniden test yaptırın dedi, bu nedenle test yaptırmak için buradayım.

Hanımefendi sinirli “dışarı çıkamazsınız efendim ceza yersiniz bu sorumsuzluk” yanıt siz iyi misiniz gayet açık anlattım, fındık kadar beyniniz olsa anlarsınız!

Telefonu bir başkası alıyor o daha sakin ancak hasta kızgın, pozitif olduğu için mi korksun ve üzülsün, yaşadığı akıl dışı saçmalık için mi isyan etsin biraz bağırıyor çağırıyor.

Karşıdaki görevli bu kez sakin “kaç gibi evde olursunuz”?

Yola çıktık 40 dakika sonra oluruz. 

Eve geliyoruz 30 dakika sonra görevliler geliyor ilaçları bırakıyor ve gidiyor. Evde 4 kişiyiz anne baba 60, hasta 30, kızı 5 yaşında 15 gün karantina iyide bu evdeki kişiler ne yapacak nelere dikkat edecek bilgilendirme yapacak bir birim yok.

Aaa bu arada mahallenin muhtarı varmış her gün telefonla pozitif olan hastaya evde misin diye soruyor, Babayı ver bir geçmiş olsun ya da arkadaş siz ne yer ne içersiniz bir ihtiyacınız var mı eekmeğinizi kim alıyor diye soran Allah’ın kulu yok ne yapıyor korona ile mücadele ediyoruz diyorlar.

Sevsinler sizin pamdemi ile mücadelenizi.
           

Kendinize dikkat edin Sağlıkla kalın

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum