Yaşar KABA

Yaşar KABA

[email protected]

Onlarla varız

10 Kasım 2014 - 14:20

Sevgili dostlar, kültürlerine ve sanatçılarına sahip çıkmayan toplumlar tarih sahnesinden silinirler.

 

Nedense bizler, ülkesi ve insanlık için bir şeyler üreten değerlerimizi kaybedince değerini anlıyoruz. Yaşarken onlar yanı başımız da olsalar bile kıymetini anladığımızı söyleyemeyiz.

 

Onları nedense siyasi şablonumuza oturtmaya çalışırız eğer siyasi şablonu düşüncesi dünyaya bakışı bizimle örtüşmüyorsa tüm saldırılarımızın hedefi olurlar.

 

Bu gün geldiğimiz noktada bırakın yaşayan değerlerimizi sahiplenmek geçmişte ömrünü ülkesine ve insanlığa adamış bin bir güçlük içinde insanlığa hizmet etmiş değerimizi eleştirmek onu yargılamak toplum gözünde küçük düşürmek için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz.

 

Halbuki onlar kendileri için hiçbir beklentileri olmadan hizmet ettiler, ürettiler bizlere birçok eser bıraktılar. Ürettikleri değerler üzerinden onları ne yazık ki değerlendirme yoluna gitmedik.

 

Aslında onların buna hiç ihtiyacı yok onlar isimlerini eserleri ile tarihe yazdılar.

 

Burada kaybeden biziz, üretilen değerler üzerinden üretmeyi denesek insanlık uygarlığına olan katkımız elbette çok fazla olurdu.

 

Bu nedenle gazete olarak başlattığımız “Onur Ödülleri” etkinliğimizi çok önemsiyorum bu yıl İstanbul Flaş 7. düzenlediğimiz “Onur Ödülleri” etkinliğimizde yine Sinema ve Türk Tiyatrosuna ömürlerini vermiş, ilerlemiş yaşlarına rağmen üretmeye devam eden alanlarında devleşmiş değerlerimizin tamamını olmasa da hayatta olanların bir kısmını Üsküdar’ da buluşturduk.

 

Büyük bir nezaket ve incelikle onur plaketlerini almaya geldiler.

 

 Kendilerini hatırlanmanın ötesinde bir kazanç sağlamayan ama en azından hatırlanmanın verdiği mutluluğu gözlerinde hissettiğimiz onlarca filmde ve oyunda rol almış yönetmenlik yapmış sanat, bilim, eğitim dünyasına isimlerini altın harflerle yazdırmış Süleyman Turan, Ülkü Erakalın, Tanju Tuncel, Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Dr. Dinçer Erimez, Prof. Dr. Nurhan Tekerek.

 

Kendilerini ağırlamaktan büyük onur duyduk.

 

Gönül isterdi ki bizlere 3 yıldır Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezini Tahsis eden ve manevi desteğini esirgemeyen Üsküdar Belediye Başkanımız Av. Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamımız Mustafa Güler’ de aramızda olsun ömrünü bu ülke ye ve insanına adamış değerlerimizin plaketlerini bizzat onlar sunsun bu mutluluğu birlikte yaşayalım. Olmadı malum programları nedeniyle yoklardı, inşallah gelecek yıllarda olurlar.

 

Son yıllarda dünya ve ülke gündemi oldukça yoğun, siyasi tartışmalar öyle bir boyuta geldi ki tartışmalardan birçok değerimizi arka plana attık, kaderleriyle baş başa bıraktık.

 

Bizler İstanbul Flaş gazetesi ekibi olarak, Sanatı, Sanatçıyı, bilim insanlarımızı, geleneksel el sanatlarını bin bir güçlükle devam ettirenleri yani kısaca ülkemizin bin bir güçlükle yetiştirdiği değerlerini unutur hale geldik bu nedenle onları hatırlamak onları halkla buluşturup en azından yaptıklarının farkında olduğumuzu onlara hissettirirken halkı o değerlerle tanıştırmak, onların ortaya koyduğu çalışmaları kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz.

 

Kamu görevi olan mesleğimizin gereğini yapma çabası içinde olduk.  Bu konuda halkımızdan gördüğümüz yakın ilgi bizleri mutlu etti. Halkın duygu ve düşünceleri doğrultusunda verdiğimiz  “Onur Ödülleri” ülkesine ve insanlığa katkı veren insanlarımızı da oldukça mutlu etti.

 

Umarım ülke gündemimiz ülke için bir şeyler üretme çabasında olanların, daha çok değer gördüğü alkışlandığı bir döneme girer. Hep birlikte insanlık için güzel işler yapmış oluruz .

 

Yapmak istediğimiz bir çoban ateşi yakmak. Ülkemiz ve İnsanlık için hiçbir beklenti içinde olmadan ömür tüketenlere vefanın arttığı değerlerin el üstünde tutulduğu güzel günlere hep birlikte varma dileğiyle

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum