Yaşar KABA

Yaşar KABA

[email protected]

Kim suçlu?

03 Kasım 2017 - 20:22

Sevgili dostlar, eğitim yazboz tahtası her değişlikte kaç çocuğumuz okul dışı kaldı? Ekonomi yazboz tahtası her kriz kaç işyerinin kapanmasına ve kaç işçinin işsiz kalmasına neden oldu?  

Siyaset çözüm üretemiyor,  çok partili sistem yani hizmet yarışı yapılamıyor.

Dünyanın en büyük adliyeleri ve ceza evleri ile övünür olduk, on binler ceza evinde şartlı salıverilenler yine on binleri aşmış durumda üreten değil suçlular ülkesi haline gelmişiz ve gelmeye devam ediyoruz. 

İşsizlik oranı ne yazık ki resmi açıklamaların çok üstünde, işi olanlarsa günü kurtarma peşinde genel katma değer düşünce etki genele yayılıyor.

Eğer işsizlik varsa sokakta suç işlemeye dönük potansiyel vardır. Hedefsiz insanlar kendi hayatlarınıda başkalarının hayatlarınıda karartmaya adaydır.

Peki suçlu kim?

Siyasete kısa süre girmiş çıkmış çok değer verdiğim bir arkadaşımla ülkedeki sorunları konuşurken basının suçlu olduğunu söyledi.

İddiasını açıklayınca hak vermemek elde değil tabi ki, siyasi partilerde siyaset yapanların gerçeklerini dönen dolapları kendi içlerin deki yer kavgası yapmaktan memleket meselelerini konuşmaz hale gelmiş olmaları.


Dışarıda bu gerçekleri bilmeyen birçok iyi niyetli ve çözüm amaçlı kişilerin partilere katıldıklarında adeta kayaya çarptıklarını, yıllardır aynı isimler hep aynı yerdeler ülkede eğitim çağın gerisinde kalmış, işsizlik tavan yapmış, ceza evleri insanlarla dolmuş hayatlar kararmış kimin umurunda, ocu, bucu, şucu diye kamplara ayrılmışlar, aralarına yeni birilerini almak yerlerini kaybetmek korkusu bir hastalık halini almış adeta, sanki bu ülke yalnız onların hadi çözüm üretseler dert etmeyeceğiz diyor arkaaşım.

 Bir sürü haddini bilmez bir yerleri tutmuş halkın önünü kapatmaya devam ediyorlar ve siz onların gerçek yüzlerini halka anlatmıyorsunuz işinizi yapmıyorsunuz, sizde onların arkasına takılmış gidiyorsunuz, eğer sizler biraz onların gerçekliğini anlatmış olsaydınız ben oraya gitmektense başka bir çıkış yolu üzerinde düşünce üretirdim, diyor ve gülüyor.

Sizce haklı değil mi?

Evet basın halkın her konuda haber alma özgürlüğünü kullandırır, her konuda bilgi almasının, olandan bitenden haberdar olmasını sağlar, basın demokrasilerin vazgeçilmezidir. Hiç birimiz basının zorluklarını içinde bulunduğu zor şartları bahane ederek bu sitem ve iddia da ama deyip kaytaramaz.

Vatandaş çok haklı belki birçok kişi bunu düşünüyor, ama ifade etmekte zorlanıyor. Ben kendisine bu haklı eleştirisinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Evet bizler bazı gerçekleri yazmaktan imtina ediyoruz, hem mesleğimize hem halkımıza hem de ülkemize ve bizden sonra bu nöbeti alacak olanlara kötülük yapıyoruz.

Benim bir sözüm vardır her zamanda arkasındayım "bir işi ya tam yapacaksın yada hiç yapmayacaksın, yaparmış gibi yapıp yer işgal etmeyeceksin, sen yapmazsan belki birileri gelir yapar".

Bu duruş her meslek alanında olduğu gibi siyasetinde uyması gereken bir duruş, siyaset çözüm üretme yeridir, hemşericilik, yada egoların tatmin edileceği yer değil ülkeye hizmet edileceği yerdir.

Yıllar önce siyasi partilere oy veren ama orada yer almayanlara söylediğim bir söz vardı, “eğer siz oy verdiğiniz partide yer almazsanız, siyaseti çıkar kapısı olarak gören siyaset simsarları yerini alır ülke çözümsüzlüğe gider".

Siyasi partiler bulundukları ülkeyi daha ileri götürmek için vardır. çoğulu yönetime hazırlayan birer okuldurlar.

Eğer orada halk yerini almaz gereğini yapmazsa olacak olanlar yukarıda anlattıklarımızdır.

Bu durumda arkadaşımın basınla ilgili eleştirileri de oldukça haklı biz basın mensupları bir şeyleri görmezden gelemeyiz.

Öyle bir hakkımız yok bir siyasi partiye kendimizi odaklayamayız hangisinde aksayan bir şeyler varsa onu kamuoyu ile paylaşmalıyız.

Paylaşmalıyız ki Cumhuriyet halk yönetimidir, halk çözüm üretsin.

Güzel günlerde görüşmek dileğiyle

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum