Yaşar KABA

Yaşar KABA

[email protected]

Demokrasilerin Temel Direği, Yerel Basın

10 Mart 2014 - 16:34

Ülkemizin Sevr’le paylaşımı işgaller ihanetlerin yaşandığı yıllar.

Osmanlının Başkenti işgal altında, ayaklandırılan etnik kesimler silahlı çeteler kurmuş, erkekleri askerde olan yurdumun köylerine saldırıyor yaşlı kadın erkek demeden katlediyor.

İstanbul hükümeti acz içinde işgal kuvvetleri ile işbirliği halinde, bir çok kalenin olduğu gibi basında işbirlikçi. bir komutan Samsundan Anadolu ya çıkar. Bağımsızlık meşalesini elinde Sivas, Erzurum, Amasya, halka ulaşmak zor, bu şartlarda bağımsızlık mücadelesini duyurmak için imdada Yerel Basın Yetişir.

Basın sadece halkın sesi olmalı, yoksa görevini yapmamış olur.

Biz yayına girdiğimiz günden bu yana bu ilkelere uymaya özellikle özen gösterdik. Önümüzde bir seçim var.

Seçim sürecinde de bu ilkelere özen göstermeye devam edeceğiz.

Basın görevini yapanlarında bir siyasi görüşü elbette var. Ancak bunu yayın politikalarına karıştırmaya hakları yok çünkü basın kişilerin imtiyazında olsalar da kamuya aittir.

Bu bilinç oturmadıkça özgür basından ve demokrasilerden bahsedilemez.

Seçim sürecinde tarafsız ilkeli yayınımız devam edecek.

Biz bu güne kadar olduğu gibi Cumhuriyet değerlerinden yana, halkın yanında yayınımıza devam edeceğiz.

Haberlerimizde tüm siyasi partilere her zaman olduğu gibi eşit mesafede duracak, halkın tercihlerine yardımcı olmak için siyasi partilerin yapacaklarını olanaklar dahilinde vermeye çalışacağız.

Demokrasilerin vaz geçilmezi olan siyasi partilerimize çıktıkları bu yarışta başarılar diliyorum.

 Ancak buradan bir eleştirimi yapmadan geçmeyeceğim Mustafa Kemal Atatürk’ün önemle üstünde durduğu ve Demokrasilerin Temel Direği dediği Yerel Basının Demokrasilerin vazgeçilmezi olan siyasi partiler tarafından yeterince önemsendiğini sanmıyorum.

Onların gözünde broşür kadar değerimizin olmaması düşündürücü ve üzücüdür. Topluma okuma alışkanlığı kazandıran yerel de halkla birebir temas halinde olan halkın sözcüsü ve kamunun bekçisi olan bizleri yok sayan zihniyetlerin demokrasi anlayışını sorgulamak gerekir.

Vatandaşın yüzüne bakmadığı, parti broşürlerine trilyonlar akıtan zihniyet yerelde haberlerini yapan onları vatandaşla buluşturan her türlü eylemlerini seçim olmadığı günlerde de gündeme taşıyan bin bir zorlukla yaşamını devam ettirmeye çalışan yerel basını bu gün görmezlikten gelenler unutmasınlar ki seçimler biter.

Kazananın da kaybedenin de yanında yine yerel basını bulurlar.

Demokrasilerin yıkılan direkleri inşallah yeniden inşa edilir. Demokrasinin kökleşmesindeki görevini devam ettirir.

Okumayan toplumdan okuyan topluma dönüşürüz...     

Saygılarımla    

20 Şubat 2009 İstanbulhaberflaş    

Son aylarda sizlerle eski makalelerimi paylaşıyorum. Bu yazıyı da 2009 Yerel seçimlerinden önce yazmışım. Bu süre içerisinde lehte hiçbir gelişme olmazken, aleyhte gelişenleri hep beraber biliyoruz. Basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 104. sıradan 154. sıraya yükselmişiz.

Bu konuda siyaset yapanları kutlamak gerekir.

94 yıl öncesinin değerien ulaşamamak üzücü tabii

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum