Yaşar KABA

Yaşar KABA

[email protected]

Bebek doğduğu gibi kalmıyor.

05 Temmuz 2017 - 20:05

Sevgili dostlar birazda yereli yazalım, yazalım ki milletin vergileriyle oluşturulan basın yayın bütçelerini sanal tanıtım afişleriyle şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye bizlere asli işlerini yapmaktan kaçınan belediye başkanlarımızı sizlerle yüzleştirelim, bu yıl okullarda ilk sınıfa giden çocuklar öğretiye “e” ile başlandığını gördüm, bizlerde “b” ile başlayalım.

 

En üst makamdan 3 çocuk isteriz çağrıları yükselirken, hatta arada bir 5 dedikleri de oluyor.

 

Bazı yurttaşlar olaya temkinli yaklaşırken, bazıları büyüklerimizden iyi mi bileceğiz deyip yola koyuluyor. İyide bey çalışacak anne bebeği büyütecek, iyide aylar yıllar evde geçmiyor, bey her şeye yetişemez anne alışverişe çıkacak arada bir gezmelere de çıkmalı değil mi?

 

Eeee bebek doğduğu gibi kalmıyor, kucakta taşıyasın, kilo alıyor, büyüyor, anne de bir sonrakine heveslenmesi için birazda zorlanmamalı değil mi?

 

Ama gelin görün ki durum sokağa inince hiçte öyle değil, sokaklarda kaldırımsı bir belirti var ama kaldırım sanıp yürüyorsun birkaç metreye yola inmek zorundasın devamı ya set yapılmış yada merdiven, birde belediyelerin otopark sorununu çözmesi gerek görevlerinden biriside bu ne yapsın araç sahibi oda sokak sağlı sollu araç park etmiş anne kaldırımdan yola inecekte ne mümkün, araçlar dip dibe, haydi dön geri, bu sefer yoldan devam ediyor, haydi bu seferde karşıdan araç geliyor. Tekrar dön geri geçmesini bekle, bekle de tam yola koyulacak bir başkası derken anne bu sefer hız denemesi ile yolda tabii gelen araçla yarışmak zorunda. Size yılın sorusu yönetmeye adaylara tabiki yaşayan sonucu biliyor, şöyle bir düşünün bakalım bir sokağı ne kadar sürede geçebilir, ama öyle bir hayal gücünüz olduğunu sanmıyorum, olsaydı, hayal eder, gereğini yapardınız, sonrada hayaldi, gerçek oldu derdiniz. Bence eğer bebeğiniz varsa bebe arabasına bindirin, bir test edin, sizde yoksa bir akrabanıza bu gün ben size eşlik edeyim deyin. Buradan çıkacak sonuç kesin sonuçtur, belki sorumluluğunuzu anlar gereğini yaparsınız, yoksa bu konu ilginizi çekmiyor mu? Sizde başkanlık meselesiyle mi ilgileniyorsunuz, bırakın o konu Ankara’ nın işi siz talip olduğunuz makamın gereğini yapın.

 

Tabi sizde haklısınız, siz gezmiyorsunuz, tatlı hayatla meşgulsünüz, ilçenizdeki muhalefet partiler demi gezmiyor, ya şu yerel gazeteyim diye böbürlene, böbürlene gezen arkadaşlarımızda mı? Yoksa bu konuları dile getirenleri cezalandırıyor musunuz?


 

Eğer böyle yapıyorsanız ayağınıza sıktığınızı söyleyebilirim. Çünkü özgür basın size yol gösterir size hizmetin yolunu açar, yoksa böyle mezbele bir beldenin başkanı olmaya devam edersiniz? O sokaklarda yaşayanların alıştığı ama yadırgamadığı, dışarıdan ilçenize gelen, görenlerin bu nasıl bir yer deyip beddua ettiği kişi olmaya devam edersiniz.

 

Evet sözümüz İstanbul, Bayrampaşa Belediye Başkanına yada hep beraber o ilçeye yönetenlere, tabiki sadece size değil, tüm yerel yönetenlere ve de genel yönetenlere. Ha 3-5 çocuk konusuna gelince ilk çocukta bu çileyi çeken anneyi 2. Çocuğa beyi de dahil zor ikna edersiniz. Tüm annelere bu zorlu yolda kolaylıklar diler, sevgiler sunarım, hakkınız hiçbir şekilde ödenmez.

[email protected]    03,11,2016

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum