Yakup KAMER

Yakup KAMER

''LAFIN ÖTESİ"
[email protected]

NEW ( yeni ) OSMANLICILIK

28 Mayıs 2017 - 18:23

Yani bu milletin sevdiği bir Osmancık pirinci denen nebat vardır. Pilavı gayet enfes olur. Hele de tereyağlı ve küçük parça etli olursa enfestir. Bir ahbabımın düğününde iyi bir aşçı tavuklu pilav yapmıştı. Tadını hala unutamam.

Ayni bu unutulmayan tat gibi Osmanlılarda ağzımızda unutulmayacak bir tat bırakmıştır. Ceddimizin tarihteki başarılarından tabi ki her Türk insanı gibi bizde övünürüz. Bu milletin Osmanlı hakkında bildiği bilgiler Osmancık pilavından fazla değildir.

 

Üstelik de tarih kitaplarımız neredeyse tamamen Osmanlı geçmişi ile dolu olduğu halde. Oysa Osmanlı'nında öncesi vardı. Anadolu Selçuklu ve Büyük Selçuklu hatta Gazneli'ler. Tarih boyunca bu coğrafya Ortadoğu'ya kadar Türk'ün kavimler yolu olmuştur.

 

Bu iktidarın geçmişi diriltmek gibi bir amacı var. Neydi Osmanlı? Dünya İmparatorluklarından biri. Diğerleri gibi oda dağıldı. Kaçınılmaz sondan kurtulamadı gitti. Tarihin tozlu sayfalarına gömüldü. Tabi ki ceddimizle saygı duyacağız. Onları şad edeceğiz. Ama hepsi bu.

 

Dağılmayan sadece Büyük Britanya İmparatorluğu'dur. Ki kendileri son 100 yıldır düşmanlarımız olur. Osmanlı İmparatorluğu çöktüğü zaman ortada kalan kırıntılardan yeni bir devlet kuran son Osmanlı'larımız bir avuç Türk subayıdır. Türk dilini ve milletini yok olmaktan kurtaran bu insanlardır. Başlarında da tabi ki Mustafa Kemal Atatürk. Kim ondan başka daha iyi bir Osmanlı olabilir ki?

 

Bugün Türkiye Cumhuriyetinden bir Osmanlı İmparatorluğu çıkaramazsınız. Kötü siyasetlerle ve aymaz devlet adamlıklarıyla çıkarsanız çıkarsanız araba borçlanmadan duramayan körfez petro dolarına bağımlı bir cüce çıkarırsınız. Eğer büyük devlet olmak istiyorsanız son Osmanlıların yaptığı gibi Türk ülküsüne, Türk ve Atatürk ilkelerine dönmek zorundasınız. Eğer bir şey yapacaksanız yüce Atatürk’ün yarım bırakmak zorunda kaldığı ve ondan sonrakilerinde ihanet ederek terkettiği Turan’a sarılın. Orada dil ve ülkü kardeşlerimizi bulacaksınız. Yoksa gittiğiniz yer yeşil elma olur. 

 

Bugün Türk Milleti bir viraja gelmiştir. Ben başkaları gibi uçurumun kenarı demek istemiyorum. 80 milyonluk bir ulus eğer isterse her şeyi becerebilecek bir güçtedir. Tek umudumuz ülkenin egemen insanlarının ulusal birliği ve ülküyü sağlayacak birlikteliği başarabilmeleridir. Atatürk’ün gençliğe hitabesinin son satırlarında bu başarıyı yakalayacak gücü nereden bulacağınız etraflıca tarif edilmiştir.

 

Türk Milletinin kurtarıcıları bu milleti 80 milyona ulaştırarak istediğiniz gibi elinizin altında oynayacağınız bir oyuncak vermedi size. Bu nüfus çok tehlikeli bir seviyededir. Sonra elinizde patlar. Nüfusu 50 milyonu geçip 100 milyona yaklaşan milletler dünya arenasına çıkar. Sonunda ya vezir olurlar, ya da rezil. Bugün her zamankinden daha da fazla devlet adamına ihtiyacımız vardır. Siyaset ve politikanın pragmatik bataklıklarında boğulmayalım. En kahraman en büyük asker Milletini kurtarandır. Türk Milleti ve Türk dili sonsuza kadar payidar olacaktır. 

 

28-5-2017  /  İstanbul

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum