Yakup KAMER

Yakup KAMER

''LAFIN ÖTESİ"
[email protected]

ATATÜRK YAŞASAYDI NE OLURDU?

19 Mayıs 2017 - 12:48

Hep arkadaşlarımız yazarlar Atatürk olmasaydı ne olurdu diye. Az çok neler olacağını biliyoruz. Sevr'de ne dayattılarsa tek tek hayata geçireceklerdi.

Orta Anadoluda sıkışıp kalmış Türk kavmide bir tarafa yaslanmak zorunda kalacaktı.

Kaçabilen belki Azarbaycan'a kaçacaktı. Türkler hakim millet oldukları kadar çabuk asimile olup yaşayabilende bir milletir. Batı Trakya, Makedonya, Üsküp, Kıbrıs ve Musul'a bakınca bunu görüyoruz.

Azınlığa düşünce ayni diğer azınlıklar gibi yaşamaktan başka çare kalmıyor. 20. Yüzyılın başında Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız hükümranlığı Türk Dünya'sında ki tek örnekti. Bugün bütün Turan ve deniz aşırı Türkler Rus'ların, Çin'in tahakkümü altındadır.

Bizimde ekonomik olarak Atlantiğe bağımlılığımız ve Arap sermayesinden gelecek körfez petro dolarına olan düşkünlüğümüz bağımsızlığımızı zedeleyen bir millet oluşumuza neden oluyor.

Bu düşüncelerin ışığında Atatürk yaşasaydı Türkiye ne olurdu diye hayal gücümle bir cevap aramaya çalışacağım. Bir kere hala bağımsız ama bir çok müttefikliğimiz olurdu. Kendi kendine yeten, stratejik ve hayati üretimlerinin devamlılığı sağlanan bir ülke olurduk.

Mustafa Kemal Atatürk belki iktidarda olmazdı ama iradesi devam ediyor olurdu. Türk dünyası ile muazzam bir birlikteliğimiz olurdu.

Dünya arenasında sözüne güvenilir ve dostluğu tercih edilen bir ulus olurduk. Bilim ve irfan yolunda medeniyet taşlarını sürekli üst üste dizdiğimiz insanlığın bir anıtı olurduk. Ayrılıkçı Kürtlerimiz olmazdı.

Dünyanın neresinde görülmüş güçlü ekonomilerde bölünmeler, isyanlar, iç savaşlar. Ordusu, Mülkiyesi, ulusal birliği güçlü olanlara bir şey olduğu. Bakınız ABD dünyanın her yerinden mülteci alır. Bir milletler mozağidir. Ama demoğrafik yapıya ve oranlarına dikkat eder.

Bir dünya devleti olma yolundadır. Ve kimsede ayrılıkçı hareketlere teşebbüs etmez. Almanya'da öyledir, İngiltere'de. Biz de Türk dünyasından kardeşlerimizi bünyemize katıp daha güçlü kökler oluşturabiliriz.

Bence Atatürk böyle yapardı. Laik, demokratik, sosyal yapıya bir çok bu dili konuşan Türki Cumhuriyetleri'nin öncülerini katar ve Anadolu'nun seçkinlerini misyoner gibi Asya'nın bozkırlarına gönderirdi.

Bu projeyi uygulatmazlar. Uygulatanlarıda bir şekilde pasif hale getirirler. Anadolu Türkleri uyuyorda, Turan'ın Türkleri uyumuyor mu? Atatürk yaşasaydı bütün bunları hayata geçirirdi. Yani iyi olurdu. Böyle olacağından da adım gibi eminim...

Yakup KAMER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum