Adı; Serkan Korkmaz. Ailesinin tek çocuğu. Zeki ve parlak bir öğrenci. Gülen Cemaati, ona ortaokul sıralarında Ankara-Kazan’da erişmiş ve ele geçirmiş. Cemaat, başta amacını gizli tutmuş ve onu Fen Lisesi için yetiştirdiğini söylemiş ama askeri okul sınavlarına çok az bir süre kala Deniz Lisesi’nin müracaat formlarını getirmiş ve yönlendirmiş. Esasında; Serkan’ın gönlünde asker olmak varmış ama biraz da Ankaralı olduğundan karacı olmak istermiş, Deniz Lisesi’nin varlığından bile haberi yokmuş.
1995’de, Heybeliada’da bulunan Deniz Lisesi’ne girmiş ve 1999’da okul birincisi olarak bitirmiş. Aynı yıl Tuzla’da bulunan Deniz Harp Okulu’na başlamış, 2003’de Endüstri Mühendisliği bölümünden, okul 10’uncusu olarak mezun olmuş ve teğmen rütbesi ile donanma saflarına katılmış.
Bylock Programını Kullanmış
Serkan Korkmaz, FETÖ üyeliği nedeniyle yargılanıp, örgütün çözülmesi ve dağılması doğrultusunda ifade vererek, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “Etkin Pişmanlık” hükümlerinden istifade eden ve hakkındaki yargı süreci tamamlanan eski bir Deniz Yüzbaşısı!
Korkmaz, Bylock programını kullanmış olmakla birlikte, aslında örgütten daha önce kopmuş. 2014 yılına gelindiğinde ise; örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki yapılanmasının kurmaylık sınavları üzerindeki tekelini fark ettiğinden, son sınav hakkında örgütü kullanmaktan başka alternatif bir yol görememesi nedeniyle örgütle tekrar iletişime girmiş.
ABD’yi Şikâyet Etmiş!
Korkmaz, 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra devam eden süreç içinde Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve FETÖ elebaşının sığınma alanı olarak kullandığı ABD’nin Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan insan haklarına dair raporlarda FETÖ'ye yönelik olumsuz bir ifade yer almadığını görmesi üzerine; hem iyi derecede yabancı dil biliyor olması, hem de hukuk alanında yüksek lisans ve doktora çalışması yapmış olmanın avantajı ile FETÖ ile uluslararası alanda mücadele etmeye karar vermiş. Ayrıca; bu uluslararası iklimin sağladığı koşullardan beslenen örgütün, özellikle Temmuz 2018 sonlarından itibaren, uluslararası medya kuruluşları üzerinden kendisini mağdur gibi gösterme gayretlerini ve Türkiye aleyhine propaganda faaliyetlerini yoğunlaştırdığını tespit etmiştir.
Serkan Korkmaz, gerek örgütü tanımış olmasının sağladığı bilgiler, gerekse eski bir subay olmasından dolayı örgütün TSK'daki yapılanmanın neden olduğu olaylar ile hukuk alanındaki akademik kariyerinin getirmiş olduğu birikim çerçevesinde geniş kapsamlı akademik bir rapor hazırlamış ve kendi yaşadıkları ve Türkiye’nin de FETÖ nedeniyle uzun yıllardır yaşamakta olduğu temel hürriyet ve insan hakları ihlallerini, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine (UN OHCHR), Avrupa Konseyine, Avrupa Birliğine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (ECHR), Amerikan Devletleri İnsan Hakları Komisyonuna (IACHR), ABD Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarına, Pensilvanya Eyalet Başsavcılığına, Almanya Federal İstihbarat Teşkilatına (BND) ve Almanya Dışişleri Bakanlığına taşımış, diğer yandan da Amerikan Devletleri İnsan Hakları Komisyonu önünde ABD’den şikâyetçi olmuştur.
FETÖ Hakkında İlk ve Tek Rapor
Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND), FETÖ konusunda kendisine gönderilen kargoyu teslim almayınca, Serkan Korkmaz geri gelen bu kargoyu BND’ye iletilmek üzere Alman Dışişleri Bakanlığı’na göndermiştir.
Korkmaz’ın uluslararası organizasyonlar ile Amerikan ve Alman makamlarına sunduğu dilekçeler ve örgüt hakkındaki gerçekleri dünyaya anlatıp sesini duyurma amacıyla yazdığı yazılar; aynı zamanda Fethullah Gülen ve örgütünü bu kuruluşlar ve kurumlar nezdinde ilk elden anlatan ve bu kişilerin evrensel hukuk kuralları çerçevesinde yargılanmasının önünü açmak amacıyla İngilizce olarak hazırlanan ilk ve tek rapor olma niteliğini de taşımaktadır.
FETÖ ile Mücadelede Devletten Yardım Bekliyor
Korkmaz, daha önce örgütün içinde bulunmuş bir kişi olarak FETÖ’yü uluslararası resmi kurum ve kuruluşlara taşımanın ötesinde; şu ana kadar yurtdışında bulunan örgüt mensuplarınca anlatılan yalanları doğrularla çürütmek amacıyla ilk kez uluslararası medyadan sesini dünyaya duyurmayı ve gerçekleri açıklamayı da planlıyor. Bu konuda devletten de yardım bekliyor ama tüm girişimlerine rağmen en tepedekiler dahil, devletten henüz tık yok!
Serkan Korkmaz, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile yurtdışında muhtelif ülkelere sığınan örgüt üyelerine ve bu kişilerin Türkiye aleyhine sürdürdüğü lobi ve propaganda faaliyetlerine karşı yukarıda belirttiğim uluslararası platformlarda 21 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla başlattığı ve sürdürdüğü girişimlerine Cumhurbaşkanlığı’ndan, Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarından destek talep etmiş.
Korkmaz, FETÖ ile uluslararası alanlar başta olmak üzere sürdürdüğü ve tüm kararlılığı ile sürdüreceği mücadelede devlet ve hükümet desteği alabilmek için Cumhurbaşkanlığı’na 21 Mayıs 2018, 22 Haziran 2018 ve son olarak da 28 Ağustos 2018’de olmak üzere toplam üç yazılı dilekçe göndermiş, mücadelesinin ayrıntılarını anlatmış ve yardım talep etmiştir. Son girişimini de geçtiğimiz ay yapmış ama yanıt yok. Serkan Korkmaz aynı zamanda bildiklerini, yaşadıklarını ve FETÖ’ye karşı sürdürdüğü mücadelesini kamuoyu ile paylaşmaya hazır olduğunu da beyan etmektedir.
Zafiyet mi, Yoksa Bahane mi?
Serkan Korkmaz, geçtiğimiz pazartesi itibarıyla (19 Kasım 2018) avukatı aracılığı ile FETÖ konusunda mevcut durumu özetleyen basın duyurusunu CNN, BBC, Reuters, Euronews, Al Jazeera, USA Today ile Almanya, Fransa ve İskandinav ülkelerinin çeşitli medya kuruluşlarına göndermiş. Beklentisi ise uluslararası platformlarda FETÖ liderini ve üst düzey üyelerini topraklarında barındıran ve iadelerini yapmayan ülkelere karşı "insanlığa karşı işlenen suçlar" bağlamındaki hukuksal gerekçeleri göstererek, uluslararası kamuoyunda farkındalık yaratmak.
Korkmaz’ın uluslararası alanda FETÖ’ye karşı verdiği bu cengaverce mücadele takdire şayan olmakla birlikte, tek başına verilebilecek bir mücadele değil. Bu mücadelede örgütsel desteğe ihtiyaç var. FETÖ’nün en büyük mağduru Türkiye Cumhuriyeti olduğuna göre; Korkmaz’a bu konuda devlet desteği verilmeli, hatta devlet bu mücadelenin liderliğini ve eşgüdümünü ele almalı. Korkmaz, uluslararası ortamda devletin FETÖ mücadelesini yapamamasının nedenini gerek uluslararası politika ve gerekse uluslararası hukuk alanlarında devlet katında nitelikli personel zafiyetine bağlıyor. Acaba diyorum; iktidar gerçekte FETÖ mücadelesi yapmak yerine, FETÖ’yü hukuku ve özgürlükleri askıya almak ve muhaliflerini ezmek için bahane olarak mı kullanıyor?
Özgür Karslı’nın Ulak Yayınları’ndan çıkan bilimsel içerikli “Devrimci, Teşkilatçı Mustafa Kemal” kitabını okumanızı tavsiye ederim.
FACEBOOK YORUMLAR