Prof.Dr.İsmail Hakkı AYDIN

Prof.Dr.İsmail Hakkı AYDIN

[email protected]

İki Bin On Sekiz’de Altı Kitap!

30 Ocak 2019 - 22:15

Çok yakın bir zaman önce, yine bu nöroflozofi köşemde, siz muhterem kaarilerimle paylaştığım “Üçü Bir Arada” isimli makalemde (https://www.medimagazin.com.tr/authors/ismail-hakki-aydIn/tr-ucu-bir-arada-72-87-4137.html); “Rubâiyyât-ı Bircis”, “Ah Bu İnsanlar!” ve “Aforizmalar” adlı kitaplarımın yayımlanarak okurlarımla buluştuğu haberini vermiştim. Şimdi de 2018 yılının bu son demlerinde, esas meslek saham olan beyin, omurilik ve sinir cerrahisi (nöroşirurji) haricinde yazdığımız, on dokuzuncu kitabımız olan “DÜŞÜNCE SİZSİNİZ”in Girdap Kitap’tan yayımlanarak, kitap satılan her yerde raflardaki yerini aldığının haberini paylaşmak istedim.

 

Evet... İki bin on sekiz yılında altı kitap! Şu ana kadar yayımlanmış olan on dokuz  kitabımızdan (Sûz-Dilârâ, Aşk, Vuslat, Nefes, Hicran, Rabbim Beni Doktorlardan Koru!, Yâ Hayy!, Ah Bu Doktorlar!, Öfke Kontrolü, Beynin Şifresi, Beyin Fırtınası, Ah Bu Hastalar, Bir Beyin Cerrahının Anıları, Beyin Sizsiniz!, Yapay Zekâ, Aforizmalar, Rubâiyyât-ı Bircis, Ah Bu İnsanlar ve Düşünce Sizsiniz) son altı tanesi, 2018’de neşv-i nemâ bularak kaarilerimizle hasb-i hâl eder olmuştur. Çok bereketli bir yıl olmuş belli ki... İnşallah bu bereket hep devam eder! 

 

Diğer kitaplarımızın aksine, hakikatte bir “Söyleşi Kitabı” olan ve çok muhterem dostum, araştırmacı-gazeteci, yazar ve düşünür  sayın Levent Ağaoğlu beyefendi ile birlikte hazırladığımız, “Düşünce Sizsiniz”in doğumu (!) elde olmayan sebeplerle biraz gecikmiş, çok şükür ki Girdap Kitap Yayınevi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, her zaman benim her türlü naz, kapris (!) ve müşkülpesentliğime tahammül ve anlayış gösteren sevgili Muttalip Asılı beyin yerinde ve zamanında müdahalesi ile kitap “kadük”(!) kalmaktan veya “ölü doğmaktan”(!) kurtularak okurlarımızla buluşmuştur! Bu vesile ile kendisine, editörüm Vedat Topçu beye ve yayınevinin tüm çalışanlarına şükran borcum var!

 

“Düşünce Sizsiniz” adlı eserimde, bir anlamda benim kişisel ilmî-felsefi ve bilimsel düşüncelerimi, çeşitli konferans, seminer, toplantı ve televizyon programlarımda serd ettiğim fikirlerimi, projelerimi, istikbale matuf öngörülerimi ve hatta bir “Ütopya” sayılabilecek hayal dünyamı, maharetle ve ustaca sorduğu sorularla analiz-sentez edip bir “Söyleşi Kitabı” hâline getiren sevgili Levent Ağaoğlu’na münhasıran teşekkür etmek istiyorum. 

 

Bir başka teşekkürü ise beni muharrirlikte (!) teşvik eden ve hep nazımı çeken sevgili Dr. İbrahim Ersoy beyefendi kardeşime yapmak istiyorum. Nitekim aynı gazetede “Muharrirlikte Kalemdaşım” sayın Prof. Dr. Haldun Güner beyefendinin makalelerinde de ifade ettiği gibi, Medimagazin’de uzun yıllardan beri düzenli köşe yazısı yazan iki kafadar, iki kalemşor (!) kalmışız! Zira, yıllardan beri Medimagazin Gazetesi “Nöroflozofi” adlı köşemde yazdığım makaleler dört ayrı kitap olarak neşredilmiştir (Rabbim Beni Doktorlardan Koru!, Ah Bu Doktorlar!, Ah Bu Hastalar! ve Ah Bu İnsanlar!), çok şükür! Bu da bir başka nimet...

 

Hiç şüphesiz Medimagazin’in bütün çalışanlarının ve kahrımızı çeken sevgili Nora hanımefendinin de bu teşekkürden haklı olarak paylarını almaları gerekir!

 

2019’u karşılarken herkesin yeni yılını tebrik ediyorum.

 

...Ve Rubâiyyât-ı Bircis’den bir rubaimiz ile bitirelim!

 

MÂTEM — — • / • — — • / • — — • / • —  (Mef’ûlü, Mefâîlü, Mefâîlü, Feûl) Bir fırtına olmuş bize bir meltemimiz, Deryâda boğuşmuş, bata çıkmış gemimiz. Bir eski tabuttur bizi zar zor taşıyan, Kaç yıl daha böyle sürecek mâtemimiz!   İsmâil Hakkı AYDIN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum