Prof.DR. Hİkmet Sami TÜRK

Prof.DR. Hİkmet Sami TÜRK

[email protected]

30 AĞUSTOS 2024 ZAFER BAYRAMI MESAJI

30 Ağustos 2024 - 22:01

Prof. Dr. Türk:
 “Siyasî iktidar, Türklerin Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan komutasında Bizans Ordusuna karşı 26 Ağustos 1071 günü kazandığı Malazgirt Zaferiyle Anadolu’ya girişinin 953. yıldönümünün kutlanmasına büyük önem verdiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın törene katılımı ve orada yaptığı konuşma ile gösterdi. Aynı ilginin 102 yıl önce 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi ile Anadolu’nun düşman işgalinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk Ordusu tarafından kurtarılmasına da gösterilmesi halkımızın beklentisidir.”
30 Ağustos 1922 günü Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın Büyük Zaferle sonuçlanmasının  102. yıldönümü dolayısıyla eski Devlet, Millî Savunma ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, yazılı bir mesaj yayımladı:
“30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! 26 Ağustos 1922 sabahı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın komutasında Afyonkarahisar - Kocatepe’de Büyük Taarruzla başlayan, o nedenle Başkomutanlık Meydan Savaşı olarak anılan savaş, 30 Ağustos Zaferi ile sonuçlandı. Kazanılan zafer, Birinci ve İkinci  İnönü Savaşları ile Sakarya Meydan Savaşı’ndan sonra Kurtuluş Savaşı’nı taçlandıran  en  büyük zaferdir.  Bu Zafer, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden uzun ve zorlu yolda en kesin askerî galibiyettir. Kütahya (Dumlupınar)-Afyonkarahisar  yakınlarında gerçekleşen bu savaş, kahraman Ordumuzun 9 Eylül 1922 günü İzmir’e girişi ve düşmanın işgali altındaki bütün mevzilerden çekilmesiyle sonuçlanmıştır. Böylece Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkışıyla başlayan, siyasî temelleri Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile atılan, askerî bakımdan anılan zaferlerle kazanılan  Kurtuluş Savaşı, 3 yıl 3 ay 21 gün sonra İzmir’de sona ermiştir.    
Bu Büyük Zaferi bize armağan eden, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silâh arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla; bağımsız Türkiye için canlarını veren şehitlerimizi, bu güzel vatanın her karış toprağını kanlarıyla sulayan gazilerimizi  saygı ve rahmetle anıyoruz.
Siyasî iktidar, Türklerin Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan komutasında Bizans Ordusuna karşı 26 Ağustos 1071 günü kazandığı Malazgirt Zaferiyle Anadolu’ya girişinin 953. yıldönümünün kutlanmasına büyük önem verdiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın törene katılımı ve orada yaptığı konuşma ile gösterdi. Aynı ilginin 102 yıl önce 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zaferi ile Anadolu’nun düşman işgalinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk Ordusu tarafından kurtarılmasına da gösterilmesi halkımızın beklentisidir.”  
(30.8.2024)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum