Prof.Dr.Ahmet Vefik ALP

Prof.Dr.Ahmet Vefik ALP

KENT
[email protected]

Istanbul’a Bağımsız Aday Olabilirim…

01 Ekim 2018 - 21:13

Prof. Dr. Ahmet  Vefik  Alp

Y Mühendis  Mimar  Kentbilimci

 

 

 

Hiç böyle bir düşüncem yoktu…Ülkemiz koşullarında bağımsız adayların seçilme şansı olmadığını biliyorum. Ancak, şu sıralarda dostlardan çok telkin geldi.

Düşünmeye başladım….

 

Istanbul çocuğuyum. Istanbul da doğdum ve büyüdüm. Istanbul Teknik Universitesi’ni bitirdim. Devletim beni ABD ye gönderdi, bütün masraflarımı karşıladı. Orada kentsel estetik üzerine Master ve Mimari ve Kentsel Psikoloji üzerine Doktora yaptım. Dünyanın dört bir tarafında proje ve hocalık yaptım. 1990 da yurda döndüğümden dört yıl sonra kendimi merhum lider Türkeş beyefendinin dilekleriyle MHP Istanbul Büyükşehir Başkan Adayı olarak buldum. O seçimi Sn RTE kazandı. 1999 da yine MHP, 2004 te DYP ve 2009 da da DSP den yine Istanbul’a aday oldum, Kazanamadım. Ancak, Istanbul için hazırladığım projelerimi kamuoyuna sundum. Tüpçeçiş, Avrasya Tüneli başta olmak olmak üzere birçok projem biraz değişmiş olarak iktidarlar tarafında hayata geçirildi. Mutluyum. Boğaziçi’ne Üçlü Tüp gibi bazıları da hazırlanıyor. Özellikle Deprem ve Ulaşım konuşlarındaki çalışmalarım dünya bilimsel literatür ve basınında yer aldı, ödüller aldı.

3 ayrı siyasi partiden Istanbul adayı olmam bazı kesimlerce yadırganırken, bazı çevrelerde bu durumu ‘partilerüstü’ bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

Referansım bilim ve sanattır. Yerelde siyasi rozet geri planda kalmalıdır.

 

Istanbul’un elimizden kayıp gitmesini, hormonlu bir betonkent haline dönüşmesini, doğal ve tarihi değerlerin bir bir yitirilmesini çoğunuz gibi bende üzülerek izliyorum.

Istanbul ulaşımını çözmek, kenti olası bir depreme hazırlamak, betonlaşma ve yayılmaya dur demek, iklim değişikliğinin etkilerini planlamak, Istanbul’ a kimliğini geri vermek, çocuklarımıza yaşanabilir bir miras bırakmak vatani bir görevlerdir. Buna hazır, deneyi mli ve donanımlı olduğumu düşünerek bağımsız 2019 yılında Istanbul’a bir kez daha, ancak bu kez bağımsız Başkan adaylığını düşünmeye başladım.

Istanbul Dünya Kültürü’ nün bir parçasıdır. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet Hanı ın bu müstesna Şehri fethederek bizlere bahşetmesi ile O’nu kollamak ve korumak bugün bizlere yüklenmiştir.

Siyasi partiler konuşadursun, taşın altına bir biçim ve ölçekte elimizi koymak hepimizin mükellefiyetidir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar