Prof.Dr.Ahmet Vefik ALP

Prof.Dr.Ahmet Vefik ALP

KENT
[email protected]

Bir ‘Atatürk’ daha gitti…..!

29 Mart 2019 - 15:41

Profesör Emeritus Dr. Ahmet Vefik Alp

Y. Mimar   Kenbilimci

 

 

 

Bir hafta sonra Atatürk Uluslararası Havalimanı kapılarını kapatacak.

Önce Tayyare Meydanı idi. Çocukluğumda yenilenerek Yeşilköy Havalimanı oldu, pervaneli uçaklar hizmet verirdi. Uçakları seyretmeyi sevdiğim için rahmetli Babam beni oraya götürür terasından uçakları izletirdi.

 

            1970 ler de Hocam Mimar Dr. Hayati Tabanlıoğlu’nu projelendirdiği Atatürk Havalimanı yapıldı. Daha sonra mimari yarışmasına katıldığımz yeni dış hatlar terminal binası hizmete girdi. Bu yarışmada Mansiyon Ödülü almıştık, ancak hakkımız yenmişti, mahkemeye taşındı, ihale durdu. Cumhurbaşkanı rahmetli Demirel beni arayıp ‘Ahmet Bey oğlum, bir karışıklık olmuş, bir çıkar yol buluver, kalabalıktan turistler çimlerde uyuyor, yeni bina bir an evvel yapılsın’ dediler. Zararımız ödendi, mahkemeden feragat ettik, yeni terminal 2000 yılında bitti. Vasat bir mimari projeydi, 18 yıl hizmet verdi.

 

            Bana göre yer seçimi tartışmalı olan yeni Istanbul Havalimanı bir hafta sonra hizmete girecek. Havacılık alanında çok artıları olacak. Ülkemize hayırlı olsun.

Ancak, bu arada her nedense isminden Atatürk çıkartıldı.!

Istanbul Atatürk Havalimanı Istanbul Havalimanı oluverdi.

 

Atatürk bizim her şeyimiz, kurtarıcımız, kurucumuz, ebedi liderimiz. Onun adı kimi, kimleri rahatsız etti, kim, kimler adını sildi.?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar