Perihan KOCA

Perihan KOCA

SANATIN RENKLERİ
[email protected]

YAŞAM VE YAŞAMA SANATI

10 Şubat 2020 - 19:46

Berber makasıyla terzilik yapmak, kasap satırıyla berberlik yapmak, kantar ile para saymak, Doktor neşteriyle traş olmak, üfürükçülerle şifa ummak, yoksullukla yara sarmak, Metre ile adam olmak son zamanlarda kültürümüzü irite eden durumlar oldu. Sizce bize reva mıdır bunlar, bu yanlışlıklar, bu çarpık uygulamalar?

Asrın gereği gibi donanımlara sahip olma gayretiyle yol almaya çalışırken nedir ülkemizin, doğamızın, insanlığımızın çektiği bu çile.

Nedendir? Niçindir, Nasıldır?

Ne zamandan nereye kadar süregelmektedir, sürecektir, sürdürülecektir?

Ne için, kimin için veya kimler için?

Kader mi sizce ya da reva mı insana, insanlığa. İlim, bilim, sanat, spor, kültür, çiftçilik, sanayi, ekonomi, siyaset, çoğrafya, yani yaşama dair ne varsa, teslim mi olmalıdır iki dudak arasından çıkan sözlerin uygulamasına?

Toplum vicdanen ve siyaseten, siyasetin uygulayıcılarından önde giderken, neden politik manevraların kuytusunda nefessiz kalıyor?

Neden aklın pencerelerini açıp, gözlem, deneyim ve bilgilerin beyne hücumuyla fikir muhakemesi yapıp, sezgilerimize kulak verip akıl yürütmüyoruz?

Neden fikir üretmiyoruz?

Eğitimin eğitmeden geçilen yollarında neden mürekkebin izini arar oluyoruz?

Sanatın ışığıyla aydınlanmadan neden renksizliklerde boğuluyoruz?

Sağlıklı gıdalarla neden beslenemiyoruz?

Kendi genleriyle, kültürüyle, hafızasıyla evrilmek varken neden yığma nüfuslarla devşiriliyoruz?

Ülkemizin topyekün varlığına zarar veriyorken, neden toptancı montajlarla sekteye uğratılıyoruz?

‘‘Deneyimlerle doğruyu bulan ilim gibidir ‘‘Yaşam ve Yaşama Sanatına’’ keşfederek ulaşmak.’’

İyiye, güzele, doğruya, adalete ulaşmanın en güzel yoludur düşünmek, irdelemek, öğrenmek.

Birey doğup sürü olmak mıdır insanca yaşamak. Yoksa Birey doğup birey kalarak toplumda yer almak mıdır?

Değerli dostlarım; Bizlere bahşedilen bir nefeslik canımızla, Yaşam ve yaşama sanatında daimi barış, vazgeçilmez sevgi, önlenemez başarı, bozguna uğratılamaz dürüstlük, yaralamayan vicdan, karalamayan adalet, durdurulamaz kalkınma, aralanmayan ahlak, aranmayan medeniyet, tereddütsüz liyakat, renklerle donatılan sanat dolu günler, aylar, yıllar, nesiller diliyorum.

Duygu, düşünce ve temennilerimin kelimelerle ifadesinde eminim sizler de fikir üreterek katkıda bulundunuz. Kimi hususlarda aynı noktada buluştuk. Kimi konularda ayrı noktalarda durduk belki. Ama hiç tereddütsüz birbirimizi duyduk, hissettik. Ne mutlu bana ki şu an burada benimlesiniz, ben de sizinle. Yaşam ve yaşamanın getirdiği bu güzelliği yaşayan, yaşatan tüm yüreklere selam olsun.

Güzel gönüllerinize gönül selamı ile; Yağlıboya resmimin bir görselini, ‘‘Güfte Renginde Şiir Ritminde’’ Kitabımdan bir şiirimi ve Youtube’da yer alan bir ( Aynı camdan bakan iki çift gözle https://www.youtube.com/watch?v=tCddasY4XsM ) şarkımı bırakıyor, yaşam ve yaşama sanatında bir kez daha güzellikler diliyorum.

Perihan KOCA 09.02.2020

 

AŞKA VARAN YOL DEMEKTİR Bulutları aralamakUmutlara bir GüneştirSevgi gibi yere yağmakAşka varan yol demektir(İnsan olmak bir emektir) Kuşlar gibi gökte uçmakAtlar gibi özgür koşmakBir ağaçken orman olmakAşka varan yol demektir(İnsan olmak bir emektir) İnsanların mayasındaGüzel huylar var aslındaHİÇ’i bilen her bir candaAşka varan yol demektir(İnsan olmak bir emektir) İnsan doğup insan kalmakYalanlardan uzak durmakYüreklere sevgi koymakAşka varan yol demektir(İnsan olmak bir emektir) Perihan KOCA 05.02.2020

perihankoca.com , sanatinrenkleri.com , [email protected] [email protected] , İnstagram , Twitter , Facebook ve diğer

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum