Perihan KOCA

Perihan KOCA

SANATIN RENKLERİ
[email protected]

UMUT SANATI

04 Temmuz 2023 - 22:27

Yaşamın döngüsünde; Sağlık, bilim, eğitim, sanat, kültür, spor, sosyalite, iletişim, ekonomi, barınma, öğretim, ahlak, adalet, barış, huzur, seyahat, bilinç, kalkınma, başarı gibi birçok konunun yanı sıra birey olmada, birey kalmada da her konunun kendi içinde incelenmesi, irdelenmesi gerekirken, hepsinin ortak kapsamı maddiyata yani ekonomiye dayanır.
Devletler, sınırlarını toprakla, bağımsızlıklarını bayrakla, yönetim biçimini anayasayla, gelişmiş ülke kriterini ise, ekonomisi, kişi başına düşen milli geliri, sanayisi ve insani gelişme endeksi ile belirler.
Diğer taraftan yasaların adaletle ve adilce uygulanışı, toplumsal huzuru, demokratik ve demografik yapısı da devletlerin işleyişi hakkında yol göstericidir.
Devletlerin tarihi akışı, coğrafik yapısı, etnik çatısı, ulus olma bilinci, milli iradesi ve aidiyet ruhu da akıldan çıkarılmaması gereken önemli konulardır.
Tüm bunların yanı sıra devletlerin çıtasını kültür, sanat ve spor daima yukarıda tutan önemli ve değerli unsurlardır.
Burada 100. Yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına, çok kıymetli diğer husus da vatan uğruna verilen milli mücadeleler, uğruna toprağa düşen şehitler, anılarını onurla taşıyan gaziler, yüce halk, Tarihi akışta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını da Devleti devlet yapan duruşlarından dolayı saygı ve sevgiyle anmadan geçemeyiz.
‘‘Bir devlet yaşadıkça, yaşattıkça ve yaşatıldıkça umut etme ve umut verme sanatında canlılığını koruyan ve sürdüren hayat var demektir.’’
Umut bir insanın, bir ülkenin ve tüm erklerin işaret fişeğidir. Umut olduğu sürece, bireyden topluma, toplumdan vatana bir bütün dahlinde ilerleme kaydedilir.
Ekonomimiz bizi bir yerlere taşımadığında bir sonraki ay dengeleriz diye umut edişimizi konularımıza atfen örnek olarak verebiliriz. Bireysel girişimlerimizde, döngümüzde tüm bu konuştuğumuz konuların domino taşı yine ekonomidir.
Ekonomik gücümüzle nefesimizi ayarlarız. Ne kadar derin ve uzun soluklu nefes alırsak o kadar kaliteli yaşam sürer, kendimizi eğitir, kültürümüzü genişletir, sanatımızı geliştirir, sporumuzu aktifleştirir, ahlakımızı güzelleştirir, insanlığımızı yüceltir, çıtamızı yükseltir, bilimle yenilenir, eğitimle uyanır, öğretimle dokur, duyguyla dokunur, emekle üretir, baktığımızı görür ve gerçeklikle okuruz.
Değerli dostlarım; Zenginliklerin en güzeli olan sevgiyi kalbinizden bir an olsun uzaklaştırmadan kalacağımız, ülkemizin ve şahsi ekonomimizin nefesinin engin olduğu güzellikler umudumla yazılı sohbetimizi sonlandırıyorken, bir şiirimi, Youtube’da ( İnsanlarda sevgi yoktu https://www.youtube.com/watch?v=QaKz4oxs0u8 ) yayımladığım bir şarkımı ve yağlıboya çalışmamın görselini güzel gönüllerinize bırakıyorum.
Sanatla, sevgiyle, barışla ve uzun soluklu nefeslerle kalın.


DÜŞE KALKA YÜRÜYORUZ

Yaşam iplik misalidir
İlmek ilmek örüyoruz
Hayat sırat köprüsüdür
Düşe kalka yürüyoruz

Sevginin en yücesine
Aşkın her bir hecesine
Baki mekân güncesine
Düşe kalka yürüyoruz

Dövülürken sövülürken
Kâh yerlerde sürünürken
Hiç hasarsız bilinirken
Düşe kalka yürüyoruz

Renkten renge bürünerek
Zengin fakir görünerek
Ordan burdan bölünerek
Düşe kalka yürüyoruz

Her canın bir cananı var
Her insanın ameli var
Her yolun bir gidişi var
Düşe kalka yürüyoruz
Perihan KOCA
www.perihankoca.com
[email protected]

[email protected]
Facebook & Twitter & Instagram

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum