Perihan KOCA

Perihan KOCA

SANATIN RENKLERİ
[email protected]

SEVGİYLE BAKMA SANATI

13 Şubat 2019 - 10:51

Özlerken özlenen, vicdanla, şefkatle kabul görüp istenen, severken sevilen olmak, olabilmek ne güzeldir.

Ne insani şeydir.

Ve ne çok insanı insan yapan özelliktir.

Sevmeyi severek sevmeli. Sevginin gücüne ve yeteneğine inanarak sevmeli.

Doğayı sevmeli, insanı sevmeli, hayvanı sevmeli, yaratanı sevmeli, yaratılanı sevmeli, sahip olduğumuz sol yanımızda taşıdığımız o muhteşem kalbin hakkını vermeli.

Yürekle, gönülle sevmeli.

Sevmek korkutur bazen insanı. Kaybetme korkusudur bu. Çoğunlukla sevgisizliğe yenik düşürür bu korku ve korkulanlar.

Korkma Vatanını sev, Bayrağını sev, Atanı sev, Atatürk’ünü sev, Şehidini sev, Gazini sev, geçmişini sev, bugününü severek koru, geleceğini severek kur.

Kendini sev, sahip olduklarını sev, sevmeyi sev, yine sev, yeniden sev… sev

Yeterki nefret etme. Hatanı ve hataları gör üzerine düşen görevi sevgiyle yap

Ama unutma hepimiz doğarken bir metre beyaz beze sarıldık ve çıplak geldik dünyaya.

Giderken beş metre beze sarılıp yine çıplak döneceğiz o meçhul yere.

Geriye kalan, yaptıklarımız, yapmadıklarımız, arkada bıraktığımız maddi ve menevi eserler olacaktır.

Eh bir de sevgiyle anacak değerler varsa ve sevgiyle anılacak duruş sergilemişsek ne kadar güzel insanız, isan olmanın güzelliğini yaşamışız, yaşatmışız. Ne mutlu kalanlara, ne mutlu gidenlere…

Sizler de Sevginin ruhu güzelleştirici gücünü, yüreğin sevgisinin yüze, hallere, eylemlere yansıma yeteneğini mutlaka hissetmiş, yaşamış ve gözlemlemişsinizdir.

Sevginin en kolay hissedilen, koruması en zor olan, en çok arzu edilen ve en çok güzelleştiren olduğunu hepimiz biliriz.

O halde rahatlıkla sevgi en paha biçilmez güzelliktir diyebiliriz. Sevgiyle bakma sanatında kendimizi geliştirip çoğaltabiliriz. Sevgi halkamıza sevgileri ekleyebiliriz

Değerli sanat dostlarım yüreğimdeki sevgime sevgi ekleyip geldiğim huzurunuzdan sevgiyle ayrılıyor bu vesile ile Sevgililer Gününüzü kutluyorum. Sevgi kapılarınızın açık, sevgi odalarınızın engin olduğunu ümit ederek selamlıyorum sanat ve insan yüreklerinizi.

‘’Güfte Renginde Şiir Ritminde’’ Kitabımdan bir şiir ile birlikte (Buselik Makamında https://www.youtube.com/watch?v=6-N90mRebUE ) bir bestemi ve Güzellik üzerine yaptığım karşılaştırma notumu yüce gönüllerinize bırakıyor, sanatın ışığında güzellikler diliyorum.

Perihan KOCA 13.02.2019

GÖNÜLDEN GÖNÜLEGönülden gönüle köprü kurarakNotayla mısrayla yazarak geldimRenklerden renklere köprü kurarakŞiirle Resimle koşarak geldim Bir sanat sevdası olan aşkımlaYürekten yüreğe gönül bağımlaAlkışla yaşayan ince sazımlaŞarkıyla türküyle coşarak geldim Acıyı kederi unutun derkenGözlerde yaşları kurutun derkenSevgiyle her şeyi büyütün derkenBinlerce sevgiyle taşarak geldimPerihan KOCA 01.12.17 KARŞILAŞTIRMAGÜZELLİK Okuyan = Güzeldir. Yazan = Güzeldir. Düşünen = Güzeldir. Çalışan = Güzeldir. Uygulayan/Araştıran = Güzeldir. Üreten = Güzeldir. Ahlaklı olan = Güzeldir. Seven = Güzeldir. Okuyan + Yazan = Daha güzeldir. Okuyan + Yazan + Düşünen = Çok Güzeldir. Okuyan + Yazan + Düşünen + Uygulayan/Araştıran = Çok daha Güzeldir. Okuyan + Yazan + Düşünen + Uygulayan/Araştıran + Çalışan = En Güzeldir. Okuyan + Yazan + Düşünen + Uygulayan/Araştıran + Çalışan + Üreten = Özel Güzeldir. Okuyan + Yazan + Düşünen + Uygulayan/Araştıran + Çalışan + Üreten + Seven = Çok daha özel Güzeldir. Okuyan + Yazan + Düşünen + Uygulayan/Araştıran + Çalışan + Üreten + Seven + Ahlaklı olan = Çok daha özel ve En çok Güzeldir.perihankoca.com ,  sanatinrenkleri.com , [email protected] , [email protected] , İnstagram, twitter ve diğer

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum