Perihan KOCA

Perihan KOCA

SANATIN RENKLERİ
[email protected]

SELAMLAMA SANATI

10 Nisan 2019 - 13:18

Değerli dostlarım sohbetime başlarken; Sevgiyle bakan yüreğinizi, güzelliklerle donanan ruhunuzu, hakkı temsil ve teslim eden iradenizi, adaleti gereğince uygulayan hallerinizi sevgi ve saygımla selamlıyorum.

Hiçbirimiz doğarken ne ailemizi, ne ülkemizi ne dilimizi, ne ırkımızı ne de mezhebimizi seçerek gelmiyoruz dünyaya.

Ama insandan olma insan olarak doğduğumuz mutlaktır.

Yaşam yolcuğuğunda öğrenip, eğlenip, eğitilip, büyüyerek ilerlediğimiz bu süreçte biraz önce kısaca sıraladığımız önemli unsurları irademiz ile sonradan seçer, şekillendiririz. Bu seçimler daha çok bireylerin ruhsal ve manevi seçimleri ile ilgilidir.

Bireylerin yaşadıkları toplumda, aile içinde, sosyal ve evrensel çevrede yapacakları yaşamsal seçimler ise daha çok büyüme, gelişme aşamasında yani doğduktan sonra iradelerini ortaya koyarak yaptıkları seçimlerdir.

Yaşamı kaliteyle donatan, kolaylaştıran, paylaştıran seçimlerimizi de siyasi yönetim terçihlerimiz ile seçeriz.

Bu seçimlerde özgür irademiz ile oyumuzu kullanır, çıkan sonuçları da  hassasiyetle selamlarız.

İnsan olarak doğan her bireyin yaşama selamı ilk nefesle başlar, son nefese kadar devam eder.

Süregelen yaşamda selam vermek, selam almak kadar önemli ve değerlidir. Bu selamlamayı ruhen ve yürekten yapmak başlı başına bir selamlama sanatıdır.

Güne başlarken, bir ortama girerken, vedalaşırken, iletişime geçerken selamlamak en yaygın uygulanan bir seçimdir. Gerçi bazen selamlamalarda selamlama sanatından yoksun olarak üzerinize sıçrayan nahoş düşünce ve davranışlar da yaşanabiliyor.

Selamlama sanatında dikkate almayı unuttuğumuz diğer toplumsal noksanlıklardan bir kaçına da kısaca değinmeden geçemeyeceğim.

Bireylerin bir birlerinin hakkına, hukukuna, tercihlerine de aynı saygı ile yaklaşıp hak teslimi ile selamlamaları vicdanın ve adaletin gereğidir.

Maddi sahiplikleri, manevi yetileri, farklılıkları, renklilikleri selamlamak da birey olma yeteneğini taşıyan her insan için bir insanlık görevidir.

Elbette Selamlama sadece sözle veya beden diliyle değil, eylemlerle, vicdan ve adalet eliyle de hayata geçen en önemli insani değerlerdendir.

Değerli dostlarım; Yazılı sohbetimizi sonlandırıyorken sizleri duyuru davetim ile bir kez daha selamlamak isterim. 12 Nisan 2019 Tarih, Saat 20:00, Kadıköy Nikah salonu (konser salonu)’nda söz ve müziği bana ait Uşşak türkümü yorumlayacağım THM Konserinde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarım. Barış, huzur, adalet, sanat ve sevgiyle selamlayacağınız günler, güzellikler diliyor, güzel gönüllerinize Bir şiirimi ve şarkımı (Güzel gözlerini aç ne olursun https://www.youtube.com/watch?v=UlZGIQ4ih_4 ) bırkıyorum.

Perihan KOCA 09.04.19                          

perihankoca.com ,  sanatinrenkleri.com , [email protected] , [email protected] , İnstagram, twitter ve diğer

EY ŞANLI ŞEREFLİ VATAN EVLADI                                          En büyük o resmi sizler çizdinizAl bayrak uğruna canlar verdinizBir canla bin olup doğup geldinizEy şanlı şerefli vatan evladıAtatürk sevdalı vatan evladı Bedenden ayrıldı belki uzvunuzBayrağa dönüktü her an yüzünüzYa şehit ya gazi oldu kuzumuzEy şanlı şerefli vatan evladıAtatürk sevdalı vatan evladı Doğarken yazılmış anlına yazgınŞehidin kabrini kalbime kazınÜstüne yiğidim vatanım yazınEy şanlı şerefli vatan evladıAtatürk sevdalı vatan evladıPerihan KOCA 05.01.2019

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum