Perihan KOCA

Perihan KOCA

SANATIN RENKLERİ
[email protected]

SANATTA SANAT ERİ OLMANIN SANATSAL DOKUNUŞUYLA ŞEK-ER BAYRAMLARIMIZ OLSUN

01 Nisan 2017 - 18:40

Değerli sanat dostlarım; hepimizin yürek yangınlarında kavrulduğu, siyasetin fırtınalarında yorulduğu, acıların rüzgarlarında savrulduğu, bütünde yani genelde ( milletçe) yaşadıklarımızı özelde yoğurarak ya demlendik ya da dertlendik. Dertlerimizi ya çözdük ya da üstüne dert ekledik.

Dilimiz bayram kutlasa da yüreğimizin hüzün yaşadığı günümüzde;

 

Uğradığı durakları gördüğümüz gidişatın, Ereceği yolun nereye çıkacağını da iyi kötü hissettik. Bu gidişatın yolculuğunda umutlarımızı yüreğimize azık ederken, her kişiyi ve her durumu anladık ama kabul etmedik. Er kişi olmaya gayret ettiğimiz gibi Er kişi ve durumları aldık gönlümüze koyduk.

 

Burada ‘Er’ sözlük anlamı olarak, Koca ya da İnsan türünün erkek cinsiyeti taşıyan varlığı akla gelmesin.

Burada Er’likten birbirini tamamlayan üç hali ile bahsediyorum:

 

Birincisi; yüreğinden geçen sözün akıl ve zekâyla yoğrulup, ruh katılarak, ağızdan kelimelerle dışarı çıkmadan iki kez düşünüldükten sonra dışarı ahlaklı ve erdemli üslupla çıkmasıdır.

 

İkincisi; Vatanını, Bayrağını, birliğini, bütünlüğünü genelden özele kadar aynı disiplin, anlayış ve ruhla koruyan kollayan ER Kişi ya da diğer tanımı ile İnsan.

 

Üçüncüsü; Bir ülkenin gelişmişliğinin, kültür ve medeniyet seviyesinin en önemli göstergesi olan sanat ve sanatı içselleştirerek ortaya koyan sanatçı kimliği (sanat eri) içindir.

 

Bu üç tanımı bir potada bütünleştirip, yüreklerden yüreklere ulaşabileceğime inandığım sanat eri hissiyatıyla şeker bayramımızı şekER tadında ve tanımında geçmesini diliyorum.

 

Değerli dostlarım Hak’tan gelen bilinmeyenlerin rızasıyla, kullardan gelen bilinmeyen karanlık yarınlara karşı durarak, aydınlık kılacak nice Er’lere doğru güzelliklerle, sanatla, dostlukla, muhabbetle, el ele, yürek yüreğe, gönülden gönüle kutlayacağımız yarınlar, bayramlar diliyorum.

 

Yüce gönüllerinizin Ereceği, eriştireceği, erdiği sanat ruhlu, vatan kokulu, bayrak dokulu güzelliklerle selamlıyor, saygımla bir sonraki sohbetimizde yüreklerinizle demlenmek üzere içsel yolculuğuma dönüyor, sevgilerimi bırakıyorum gönül kapılarınıza.

Perihan KOCA 05.07.2016 Kadıköy

Perihankoca.com, sanatinrekleri.com, [email protected], [email protected], facebook , instagram ve diğer

 

                 SAHTE YÜZLERLEİSYANIM VAR BENİM SUSAMAM ARTIKNE OLUR BAKMAYIN SAHTE GÖZLERLEKEDERİM VAR BENİM DURAMAM ARTIKNE OLUR GÜLMEYİN SAHTE YÜZLERLE BOŞA KOYSAM DOLMAZ DOLU HİÇ ALMAZYÜZMEYİ BİLMEDEN KULAÇ ATILMAZNEFESİ TUTMADAN DERİN DALINMAZNE OLUR GELMEYİN SAHTE YÜZLERLE KAÇMAK İSTESEM DE BİR ADIM GİTMEMUMUDU EKSEM DE MUTLULUK BİÇMEMSEVGİDEN BAŞKA SÖZ BEN NEDEN BİLMEMNE OLUR SEVMEYİN SAHTE YÜZLERLEPerihan KOCA 24 03 15 Kadıköy

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum