Perihan KOCA

Perihan KOCA

SANATIN RENKLERİ
[email protected]

GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYEN FERMUARI ÇEKME SANATI!

02 Kasım 2018 - 13:26

İnsanların bedenlerinde kullandıkları dört tip fermuar vardır. Ayrıca Eşya ve aksesuar amaçlı kullanım ve uygulamalar vardır. Burada İnsan türünün her iki cinsi tarafından bedenleri üzerinde kullanılan çeşitleri hakkında fermuar açıp kapatacağız.

Bu fermuarlardan biri görünmez ama hissedilir, duyma, anlama, tepki verme organına hitap eder. En etkili fermuar türlerindendir.

Diğeri vücudun ön kısmında yaygın olarak kullanılır ve görünendir. En mahrem olup en sık (WC ihtiyacı için) kullanılandır. Burada en kısa özetle fermuar gevezesi olan bireyler edep yoksunları olurlar diyerek ‘Eline, diline, beline hakim ol’ atasözüne de atıfta bulunmadan geçemeyeceğim.

Diğer iki Fermuar da sırtta ve vücudun üst ön bölgesinde kullanılır. Görünendir. Genellikle giyisilerin fonksiyonunu etkinleştirmek, korunmak için estetik stille kullanılanlarıdr.

Değerli dostlarım; Sizlerinde süratle muhakeme edip bu fermuarlar hakkında fikir ürettiğinizi hayal ediyorum. Ve sizler kadar keyifle yazılı sohbetimizin fermuarını açıp konuyu ağırlıklı olarak  görünmeyen farmuar etrafında yoğunlaştırmayı düşünüyorum.

Dikkat ederseniz diğer fermuar türlerinin hepsi görünen bir tanesi ise görünmeyendir.

En yaygın olanı ağız açma kapama türünde kullanılır. Sonrasını, kulak, burun, göz ve diğerleri takip eder. Ağzın istem dahilinde ve haricinde açılıp kapanması ile bir takım sesler çıkarırız. Sadece Fermuarı açık olan Kulak tarafından duyulan bu sesler ya deli eder ya veli.

Ya barışa götürür ya savaşa. Ya sevgiyi haykırır ya nefreti. Ya umudu müjdeler ya hazanı getirir.

‘‘ Bilgiyle donatılan Beynin süzgecinden geçip, yüreğin imbiğinden geçerek dilden süzülenler en duyulmak istenendir.’’ Böyle açılan ağız fermuarından çıkanlara kulaklar da fermuarını sonuna kadar açar ve/veya açmalıdır.

Haydi birlikte aynaya bakalım ya da gözümüzde canlandıralım. Dili barındıran ağzımızın muhafızları olan dişler aynı zamanda bir fermuar görevi görür. Bu muhafız, öğütücü ve fermuar dişler iki şekilde kendini gösterir. İçten gülümsediğinizde ve hiddetle sinirlendiğinizde. Tabi ki siz de farkında iseniz yemek yerken ve diğer eylemlerini değil de manevi eylemi yani görünmeyen hali burada öncelikli konumuz.

Bir hayli fermuar açılımdan bahsettikten sonra özetlersek. Fikri olan/olmayan, Bilgisi olan/olmayan, laf olsundu diye konuşan, küfürle kirlilik yaratan yani her yerde, her şeyde  ağzının fermuarını açmak makbul değildir.

Laf söylemeyi söz söylemekle eş tutmayan, akıl/zeka/bilgi sarmalında öğütülen, muhakeme ederek konuşan, nezaketle dillenen, edeple söylenen dile fermuar açmak en kıymetlisidir.

Elbette günlük yaşamda, sanatta, siyasette, ekonomide yaşama dair insan için, doğa için ve hayvan için ne varsa insanlığın yürek fermuarını sevgide açık, nefrette kapalı tutarak, dilini iktisatlı kullanması yeğdir.

‘’Sınırlarımız içinde ve Sınırlarımız Ötesinde yaşananlar, yaşatılanlar... Gözlerimiz doğru yönlere baksın, kulaklarımız doğru şeyleri dinlesin ve aklımız doğru düşünp doğru kararlar versin!...’’

Değerli dostlarım görünen, görünmeyen fermuarları çekme sanatında istikrarlı, iktisatlı, edepli, faydalı ve anlamlı duruşlar diliyorum. Sohbetimizin fermuarını sevgi ile şimdilik kapatıyor, Bir Bestem Perihan Koca Her gün beni arıyordu Söz Müzik Yorum Lyric Music Sing 23 Mart 17 (https://www.youtube.com/watch?v=xFtlS-SldBQ ) ve ‘‘Güfte Renginde Şiir Ritminde’’ Kitabımdan alıntı bir şiirimi güzel gönüllerinize bırakıyorum. Bu vesile ie yakın tarihli iki ayrı etkinliğimi sizlerle paylaşmek istiyorum.

1 - TESUD’un düzenlediği, Aydın ALAĞAŞ Şefliğinde, 11 Kasım 2018 CKM 12:30’da başlayıp15:00’de sonlanacak olan ‘’ATATÜR’Ü ANMA GÜNÜ’’ Programında; Konuk Sn. Erol MÜTERCİMLER , Bakırköy Sihirli Papuçlar Bale  Okulu gösterisi, TESUD TSM Koro ekibi ile birlikte bir bestemle yer alacağım.

2 - 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda 14 Kasım, Saat:15:00 ile 19:00 Arası 10. Salon 105B Pamiray yayınları Standında ‘Güfte Renginde Şiir Ritminde’ Kitabımın imza günün de olacağım.

     O GÜNDEN SONRAMüjdeler verildi ismin seçildiRahmine düştüğün o günden sonraŞükürle sevgiyle yolun gözlendiDokuz ay on günün geçtikten sonra Bir kadın bedeni taşıdı seniKanıyla canıyla büyüttü seniGöğsünde doyurdu uyuttu seniKoluna aldığı o günden sonra Yolunu gözledi dualar ileYaşamı sürdüğün hayırlar ileÖmrüne yazdığın sevaplar ileAteşten gömlektin o günden sonra Gün geldi sevdiğin çıktı karşınaNikahla murada eren başınaSevgiyle lokmayı kardın aşınaTek yürek olduğun o günden sonra Gönlüne koyduğun kadındı seninDerdini açtığın kadındı seninKoynunda yattığın kadındı seninDünyaya geldiğin o günden sonraPerihan KOCA 28.02.17 KADIKÖY perihankoca.com sanatinrenkleri.com [email protected] [email protected] Instagram@perihan_koca Twitter v

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum