Müge GÖKKURT

Müge GÖKKURT

..................
[email protected]

SON CEVİZLİK

17 Aralık 2018 - 21:38

Siz hiç beştaş oynarken yar oldunuz mu kocaman kocaman adamlara?

Erim dediniz mi hiç tanımadığınıza?

Ya babanız öldü mü, hem de kavrularak, yanarak bir gün yıldırımlarda?

Sadece ama hayatınızda sadece bir gün bey oldunuz mu?

Kalan günleri hayatınızın umursanmadan, görülmeden, fark edilmeden yaşamaya çabaladınız mı?

Peki, bir hiç uğruna hayatınız alındı mı elinizden?

Soyadımızı verdik diye her şey reva görüldü mü size?

Ya da ne kadar sevildiniz şu hayatta, dünyalar kadar mı veya bir parmak kadar mı sevdiler sizi… Küçücük, minicik bir serçe parmağı kadar… Kullanıp attılar mı yaşamınızı bir kenara, neler gördünüz, neler geçirdiniz mesela… Bir cevize sırtınızı dayayıp dalların rüzgârdaki hışırtısını dinlediniz mi peki hiç? Bir ağaç eninde sonunda deyip geçtiniz mi yoksa siz de, onun sessizliğindeki sesi duymadan, kabuklarının altındaki yaşamı hissetmeden? Kesilsin gitsin, yerine konsun koca koca evler mi dediniz riyakârca… Düşünmeden olan biteni.

Sorular, sorular bitmek bilmeyen, tükenmeyen sorular… Sorulardan ziyade cevapları bulma çabası, var olma çabası. İşte Fatma Nuran Avcı ilk kitabı “Son Cevizlik” te bizleri doğru sorularla karşı karşıya bırakıyor ve düşünmeye sevk ediyor. Cevapları vermek yerine soruları vermeyi yeğliyor.

Hayatın karmaşasında, keşmekeşinde, kaosunda es geçtiğimiz sorular, hayatlar, hayatlarımız var “Son Cevizlik” te.

Kendi kendimize cevaplandırmamız gerekenler…

Fatma Nuran Avcı, Nota Bene Yayınları’ndan çıkmış olan ilk kitabı “Son Cevizlik” te gerek görmezden geldiğimiz kahramanları bize göstermesiyle, gerekse de kullandığı akıcı, içten, samimi, abartısız kelimeleriyle oldukça sağlam diyaloglar oluşturuyor. Ta Anadolu’nun içinden, en dip köşesinden kahramanlar ve dil çıkıyor karşımıza kitapta.

1966 yılında Aksaray’da dünyaya gelen yazarın ilk kitabı “Son Cevizlik” toplam 14 öyküden oluşuyor. Ayrıca kitaba da adını veren öyküsüyle yazar Nilüfer Belediyesi 2016 Yaşar Kemal Öykü Yarışması’nda birinciliğe de layık görülmüştü.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum