Merve ALTIN ÇAPAN

Merve ALTIN ÇAPAN

[email protected]

ÖLDÜREN AŞK

15 Kasım 2021 - 19:41 - Güncelleme: 15 Kasım 2021 - 19:51

Eva Braun, 17 yaşına Nazi Partisinin resmi fotoğrafçısı Heinrich Hoffamanın asistanıydı. Ortalama bir eğitim almıştı, atletizme ve fotoğrafçılığa ilgi duyan çok güzel bir kızdı.

Münih'te model ve fotoğrafçı olarak çalışıyordu. Bu dönemde Hitler ile tanıştı.  Hitler o döneme de Gali Raubal adlı bi kadına aşıktı ama ilişkileri yürümüyordu.

Hiddetli bir kavganın ardından Gali ölü bulundu.

Hitler gibi psikopat bir vahşinin ardından bilinen sekiz ilişkisinin ne tesadüftür ki ölümle bitmişti bizi hiç şaşırtmıyor dimi?  

Hitler kırk yaşında Eva ise 17 yaşındaydı. Eva'nın bu saplantılı, cani, ruh hastasına bağlılığı bende Eva'nın çok sağlıklı bir psikolojisi olmadığı izlenimini yaratıyor. Eva güç ve paradan etkilenen ya da siyasetle gelen gücün peşinde bir kadın diye düşünmeyin o dönemde Hitler yükseliş döneminde bile değildi o dönemlerde Herr Woolf adını kullanıyordu. Hitler Eva'yı ilk gördüğünde bu güzel kızdan etkilendi. Yalnız bu durum onun birçok sevgilisi olmasına engel değildi. Eva Hitler ile acı dolu bir ilişkiye adım atmıştı.

Eva ve Hitler hiçbir zaman bir çift olarak ülkenin karşısına çıkmadı. Bunun nedeni Hitler'in kadınların ilgisinin kaybolacağına olan inancıydı. Hitler birlikte olduğu tüm kadınları saklıyor ve ben Almanya ile vatanımla evliyim diyordu. Eva etrafı duvarlarla çevrilmiş, sosyallikten, toplumdan uzak saplantılı bir aşka tutulmuş yaşıyordu. Günlerini kitap okuyarak, spor yaparak, fotoğraf çekerek köpekleriyle vakit geçiriyordu.  

Bence Eva gönüllü bir tutsaktı. O dönem Almanya’sında makyaj yapmak, sigara içmek, içki içmek kadınların yapmaması gereken eylemlerdi. Eva yaşadığı dört duvar içinde hepsini yapıyordu. Bir akşam yemeğinde Hitler Eva'ya rujunu peçeteye silmesini istedi ve gülerek. ‘yakında o ruj ölü askerlerin bedeninden yapılacak demişti' Hitler çoğu zaman Eva'ya kötü davranıyor, aldatıyordu. Eva'nın da hastalıklı ve bağımlı ilişkisi ona çok zarar veriyordu. Bir sabah babasının silahını göğsüne dayayarak ateş etti ve ölmek istedi.

Bu intihar girişimi Hitler'in egosuna iyi gelmiş ve özürlerle çiçeklerle kapıya dayanmıştı. Eva’yı bir kadın olarak anlamak mümkün değil. Bu nasıl aşk? Bu nasıl bağımlık? Bu nasıl hastalıklı bir ruh haliydi? Eva günden güne yok oluyordu. Hitler Eva'yı sadece yakın arkadaş çevresinde ortaya çıkarıyor. Politikacılar, üst düzey yetkililer geldiğinde yatak odasına gitmesini söylüyordu. Eva misafirler çıkana dek Eva yatak odasından çıkamıyordu.

Eva'yı eğitimsizliğiyle ilgili aşağılıyordu. Şapkaları, ruju, aslında her hareketini Hitler iç acıtıcı sözlerle incitiyordu. Eva’yı tüm basına, Almanya'ya ve tüm dünyaya özel sekreteri olarak tanıtıyordu.

1933'lü yıllarda Eva Braun on beş gün Hitlere ulaşamamış derin bir depresyona girmişti. Bir yarımcısının yanında' Tanrım bu günde ondan haber alamadım. Bu sefer bu işi bitireceğim demişti. 'Eva tüm yaşamını hiçe sayarak 35 tane hap içerek intihar etmişti. Bu kez de başarılı olamamıştı. Eva'nın her intiharı sonrası Hitler ona daha değer veriyor, bu hastalıklı aşkı besliyordu. Elinde çiçekler, sevgiyle hediye edilen villalar, yaşam boyunca hayatını çok rahat yaşayabileceği maddi imkanlar,  

Hitler'in sevgisini gösterme şekliydi. Eva tabi ki büyük aşkını affetti. 1944 yılında Eva'nın kuzeni Gertraud Weisken'i evine davet etti. Gertraud'un daha sonraki söylemlerinde, Eva'nın hayatında gördüğü en mutsuz kadın olduğunu söylüyordu.


Savaşın sonu gelmiş, Kızıl Ordu başkentte yaklaşmaya başlamış cani diktatörün sonu gelmişti. Eva Broun Führerburker'den Hitler'le beraber ölmek için Berlin'e gitmişti.

Hitler ve yakın dostları Eva'yı kaçması için ikna etmeye çalışıyorlardı. Eva ise Hitler’le, büyük aşkıyla ölmeye kararlıydı. Bu hastalıklı sevgi ancak böyle bir sonla bitebilirdi zaten. Hitler ölümlerine 40 saat kala Eva ile küçük bir törenle evlendi.

Çift sığınaklarına çekildi. 30 Nisan 1945 günü bu saplantılı, hastalıklı aşkın son günüydü. Eva ve Hitler çalışanlarına, onlarla ölmeye karar veren üç beş subaya,  veda ettiler. Eva siyanür kapsülü ısırmış, Hitler ise sağ şakağından kendini vurmuştu.

Hitler'in 2. Dünya savaşının mağlubu olduğu kesinleştiğinde, 1944 yılında bir mektup yazmıştı. 'Seni ilk gördüğüm andan itibaren her yerde, ölüme giderken bile takip etmeye karar verdim. Senin aşkın yaşamamın yegane sebebidir'  yazmıştır.


Bu cani diktatörü, bu kanlı katilin. Masum milyonlarca insanı akıl almaz yöntemlerle öldüren, tarihin en cani diktatörünün, bu caninin yaşamında, en temiz kalabilen, en beklentisiz, en hak etmediği sevgi, aşk ve sadakat Eva'nınkiydi...

Merve Çapan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum