Merve ALTIN ÇAPAN

Merve ALTIN ÇAPAN

[email protected]

KORKMAMALIYIZ

08 Ocak 2017 - 18:00

Türkiye’de son bir buçuk yılda sivil, asker, polis, toplumun her kesiminden hedef alındığı tam 32 bombalı terör saldırısı gerçekleşti.

 

363 sivil 460 kişi can verdi.

 

2 binden fazla insan yaralandı.

 

Bu gördükleriniz sadece rakam değil , hayatlar babalar, anneler ,evlatlar ,masum suçsuz insanlar. En dramatik olanı da, 2016 yılı biterken, tüm insanların, huzur barış dilediği gecenin sabahında 39 kişinin yaşamını yitirmiş olması. Türkiye uzun süredir terör örgütlerinin açık hedefi haline geldi. Terör saldırıları engellenemiyor. Bunun en büyük nedeni; Türkiye’nin dünyadaki güç dengelerini etkileyecek bir coğrafyada olması. Asya ile Afrika’nın düğüm noktası ve Akdeniz’le Orta Doğunun, doğu, batı kuzeyi güneyi üzerinde bir köprü olması.  Romanya, Bulgaristan, Rusya’ya yakınlığı. Türkiye’nin laik  modern ve demokrasiyle yönetilen tek İslam ülkesi olması. Ülkemizin değerini iyice yükseltmekte. Ortadoğu’da oyun kurucu olan, ABD, İsrail, AB ülkeleri ve Derin Devletler ki, bu listeyi çok daha uzatabiliriz. Böl, parçala, yönet politikalarına çok uygun bir ülke olması. ABD Orta Doğu’da ki en büyük oyun kurucu ve bizde en sevdiği oyuncaklarından biriyiz. Bu ülkelerin bilmediği en önemli konu ise bunun çok denendiği ve hiçbir zaman başarıya ulaşamadığıdır.

 

ABD, AB, İsrail,  PYD gibi terör örgütlerini açıkça destekliyor. Biz koskoca Türkiye Cumhuriyeti olarak eli kolu bağlı bekliyoruz. Bizim politikacılarımız yaptığı çok önemli bir görev var ama terörü lanetlemek.

 Halk olarak da üzülmek ölenlere, rahmet yakınlarına baş sağlığı dilemek.

Ateş düştüğü yeri yakmıyor aslında, ateş Türkiye’nin tam ortasında düşüyor. Her terör saldırısının ardından normal yaşamımıza dönüyoruz.

Aslında artık hiç bir şey normal  değil . Üzerimizde oluşturmaya çalıştırdıkları, baskı ve korku gün be be gün artıyor ve ülke olarak psikolojimiz bozuluyor. Aslında tamda başarmaya çalıştıkları bu.

Toplum olarak bizi sindirmek, yıldırmak, gerçekleşen bu terör olaylarını yaşamımızın bir parçası haline getirmek.  Sokaklarda her gün ölen insanlar, askerler, polisler, gencecik umutları olan  bu insanlar. Miğde bulandırıcı politikalar yüzünden ölüyorlar.

 

Toplum olarak, alışveriş merkezleri ,  metrolar, kalabalık etkinlikler bizleri tedirgin ediyor. Sırt çantası taşıyan şüpheli tiplere dikkat ediyorum, arabalardaki insanlara dikkat eder hale geldim. Korkutmak istiyorlar ama ne denli endişeli olursak olalım. Korkmayacağız. Alçakça saldırıyorlar, sindirerek, yıldırarak ülkemizi bölmek istiyorlar

 

Korkmamalı tam tersine millet olarak birlik olup öfkelenmeli, direnmeliyiz.

 

Çünkü biz Türkiye’yiz.

Merve Çapan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum