Merve ALTIN ÇAPAN

Merve ALTIN ÇAPAN

[email protected]

BİRİLERİ BARIŞI BAŞLATMALI, SAVAŞI DEĞİL

23 Aralık 2016 - 09:24

Türk Kızılayı Maltepe Şubesi Kadın Kolları Başkanı Derya Aydın'ın öncülüğünde ilk kez İstanbul ilçe Kadın Kolları bir araya gelerek tanışma kahvaltısı düzenlendik.

  Türk Kızılayı Genel Sekreteri Sayın Ayşegül Genç Kahvaltımıza katılarak bizleri onurlandırdılar. İyilikten yola çıkarak Şubelerle ortak projelerde birlikte çalışma kararı alındı.

Son günlerde Halep’ten hepimizin yüreğini dağlayan haberler almaya devam ediyoruz. Suriye ve bağlantılı olarak Halep haberleri şu gerçeği yansıtıyor. Birileri barışı başlatmalı, savaşı değil. Halep’te ki savaşta ve tüm savaşlarda aslında iç savaş çünkü o bölgedeki insanlar kardeşler, aynı coğrafyada, yüzlerce yıl aynı suyu aynı ekmeği paylaşan insanlar.  Bu insanlar kardeş. Hiçbir savaş insana fayda sağlamamıştır.. Halep’te damla damla kan dökülmektedir ve dünyanın farklı coğrafyalarında milletlerin varlığı savaşlarla yok olmaktadır. En güzel bebekler, çocuklar masumlar öldürülmekte vahşice katledilmektedir. Suriye’de yaşanan rejim değişikliği, politikalar saatlerce konuşulabilir ama bizim Kızılay olarak misyonumuz bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korumasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmektir, güvenli kan temini  ve zarar görebilirliği azaltmak. Vizyonumuz ise” Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan , insanların en zor anlarında yanlarında kurtuluş olmak.. Bu Vizyonumuz ve misyonumuzla Halep’te yaşananlara ne kulaklarımızı tıkayabilir ne de görmezden gelebilirdik. Savaş  ve vahşetin içinde kalan bu insanların, kadınların, bebeklerin, çocukların bu süreci yaşıyor  olması,  büyük bir insanlık dramıdır. Türk Kızılay’ı olarak misyonumuz gereği tüm dünyanın gözlerinin kör , kulaklarının sağır olduğu bu duruma duyarsız kalamazdık.

Türk Kızılay’ı Genel Sekreteri Ayşegül Genç hanımefendi ve İstanbul Kızılayı kadın kolları olarak Halep için neler yapıldığını ve yapabileceklerimizi konuştuk. Ayşegül Genç Hanımefendi konuşmasında, Kızılay ekiplerinin, Suriye’nin İdlib bölgesine geçtiğini anlattı. 40 otobüslük bir konvoyla İdlib’e doğru yola çıkıldığından bahsetti.  Afad ile birlikte Kızılay ekiplerinin yaklaşık 80 bin çadırlık bir çadır kent kurmak için hazırlıklara başlandığını ve bin kişilik yemek çıkarma çalışmalarına devam ettiği konusunda bizi bilgilendirdiler. İdlib ilçesi bizim sınırımıza yaklaşık 6-7 kilometre Halep’te ki tahliye çalışmalarına devam edildiği bilgisi verildi. Alt yapı hazırlığı için 10 bin çadır yapılmakta olduğu bildirildi. Ayşegül Genç Hanımefendi İş makinelerinin, İdlib bölgesine girdiğini ve çalışmalara başlandığı konusunda bizi bilgilendirdiler.

Türk Kızılayı  Genel Sekreteri Ayşegül Genç Hanımefendi ve İstanbul Kadın kolları olarak Şube bazında neler yapabileceğimizi konuştuk. Şubeler genelindeki beklentiler, aksaklıklar, yeni projeleri paylaştık.

 

O gün İyiliğin ve vicdanın ortak bir dili vardı ve biz Kızılay kadınları olarak ortak bu dili, yüreğimizdeki tüm vicdan ve duyarlılıkla dile getirdik.

 

Andre Gide bir sözüyle yazımı bitirmek istiyorum “ Eğer güzel gözlerin olmasını istiyorsan, insanlara iyilikle bak,  eğer saçların güzel olsun istiyorsan bırak çocuklar ellerini geçirsin saçlarından, ince bir bedense istediğin ekmeğini açlarla bölüş ve güzel dudaklara sahip olmak için sadece güzel şeyler söyle.

 

                                                                                            Sevgi ve İyilikle kalın

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum