Merve ALTIN ÇAPAN

Merve ALTIN ÇAPAN

[email protected]

AH ŞU KADINLAR

19 Mart 2022 - 18:16

Kadınları anlamak çok zor, ciltlerce kitap okunsa kadınlar anlaşılmaz. Kadınları mutlu etmek, imkansız. Kadınların hepsi aynı, ne çok duyuyoruz bu sözleri dimi? Erkekler için kadınları anlamak çok zor çünkü erkekler olaylara mantıklarıyla yaklaşırken, kadınlar duygularıyla hareket ediyorlar.

Erkekler mantıklarıyla kadınları çözemiyorlar. Erkeklere çoğu davranışlarımızın; saçma, abartı,  gelmesinin nedeni bizi duygularıyla değil mantıklarıyla anlamaya çalışıyor olmaları. Kadınlar konuşurken beyinlerinin sol tarafını erkekler ise sağ tarafını kullanıyor.

Bu nedenle kadınlar çok karmaşık, erkekler ise daha düz ve olaylara mantıkla bakan cinsler. Bu bilimsel bulgular ne kadar doğru bilemeyeceğim; ama benimde bir kadın olarak, söylediğimin farklı beklentimin farklı olduğu durumlar çok olmuştur. Kadınlar duygularıyla hareket ediyorlar ve bu durumu da en net beden dilleriyle gösteriyorlar. Kadınları anlayabilmek için, çok iyi bir dinleyici ve onlarla çok iyi arkadaş olmayı başarabilmelisiniz. Duygularına değer vermeli, aslında ne söylediklerini değil, ne söylemeye çalıştıklarını da anlayabilmelisiniz.

Siz erkeklerin işi de çok zor biliyorum ama beklide kadınları çekici kılan bu karmaşıklıkları. Kadınları anlamanın yüzlerce yolu yok, sadece iyi bir dinleyici olmanız ve duygularına değer vermeniz yeterli Bir kadın size, bugün canım yemek yapmak istemiyor dediğinde, aslında seninle baş başa yemek çıkmak istiyorum diyordur. Ya da çocuklar, ev işleri, üzerimdeki sorumluluklardan bunaldım dediğinizde; hafta sonu için rezervasyon yapan sevgiliniz ya da eşiniz varsa çok şanlısınız bu adamların kıymetini bilin.

Kadınlar sözleriyle mutlu olabilmek için her şeyi söylerler. Bu noktada erkeklerin farkındalık oluşturabilmesi bu çok önemli. Erkeklerin kadınları, karmaşık bulmalarının nedeni bu. İnanın kadınları anlamak o kadarda zor değil, kadınları dinler, anlattıklarını anlamaya çalışırsanız inanın çok yol kat edeceksiniz. Kadınlar dünyanın en şevkatli  en merhametli yaratıklarıdır.

Çünkü annedirler. Böyle bir varlığı  mutlu etmek çok ta zor değil aslında . Kadınlar karmaşık düşünen ve hareket eden cinslerken, erkekler çok düz ve mantıklılar. Biz kadınlarda biraz suçluyuz aslında , bu hafta sonu değişik bir şeyler yapalım demek çok zor olmamalı sahilde bir cafe de bir çay içmek, sahil kenarında yürümek olabilir. Biz erkeklerin bizim ne düşündüğümüzü anlamalarını beklememeli, direk düşüncelerimizi söylemeliyiz aslında . Sanırım bu biz kadınların kodlanmasında yok. Kadınlar ruhlarına dokunabilen erkeklerden hoşlanıyorlar. Aslında her kadının içinde bir çocuk var, ellerinden sımsıkı tutabilecek, şefkat gösterebilecek, onun önceliklerine önem verecek bir erkek çocuk arıyorlar.

En Çok duyduğumuz ve beni gerçekten en sinir eden cümle ise “ Kadınların hepsi aynı“ Değiliz işte hiçbirimiz aynı değiliz, hatta çok farklıyız. Hangi kadının neden hoşlandığını çözmelisiniz. Siz erkeklerin en büyük yaptığı hata tüm kadınları aynı görüp o şekilde davranmak. Bunun öyle olmadığını anlamak o kadar kolay ki aslında, kimi kadın papatyadan, kimi kadın orkideden hoşlanırz.    Kadınların zevklerine , ailesine, dostlarına olan tutumlarını gözlemlemelisiniz  .

Hatta alışverişlerini nasıl yaptıkları bile, kişilikleriyle ilgili tüyolar verebilir. Bu cümlem size anlamsız gelebilir ama inananın kadınların kişilikleri hakkında çok bilgi veriyor Saatlerce mağaza mazağa gezip, hiçbir şey almayan kadın çok müşkülpesent, çok kolay mutlu edebileceğiniz bir kadın değildir. İlk gördüğü mağazaya girip aradığını bulup alan bir kadın sonuç odaklı bir kadındır. Vitrindeki kombini olduğu gibi olan kadın ise, hazırı ve lüksü seven bir kadındır. Tabi ki bunlar benim tespitlerim. Birde evden dışarı çıkmamıza bakalım.

Erkekler duş, diş fırçalama,   pantolon, kazak, parfüm hazırlık bitti. Ya biz kadınlar, elbisemi, etek mi, pantolon mu renk kombini düşünme. Diş fırçalama, duş, ardından bir resim yaparmışçasına yaptığımız makyaj , oje inanının daha atladığım bir sürü detay vardır. İşte bu noktada kadın ruhundan anlayan erkek ne kadar güzel olmuşsun hayatım derken, bir diğeri bu kadar süslenmene ne gerek vardı,  alt tarafı bir yemek yiyip geleceğiz diyen erkekte vardır. Kadınlar duygularını, düşüncelerini, hislerini anlamanız için mücadele etmenizi beklerler.

Bir kadın ne kadar güçlü ve olgun görünse de ilgilenilmek, şımartılmak isterler. Bir kadının size bağlanmasını, aşık olmasını istiyorsanız. O kadına dünyadaki en önemli varlık olduğunu hissettirin. Bu duyguyu kadına hissettirdiğiniz sürece kadın size aşık kalacaktır. Beyler en büyük yanılgınız, bütün kadınların aynı olduğunu düşünmek, aslında her birimiz diğerimizden o kadar farklıyız ki. Kadınları dinlemeyi bilir, söylemeye çalıştıklarını anlarsanız. Şevkat gösterir, sahiplenmeyi başarabilirseniz hiçte zor varlıklar olmadığımızı anlarsınız.

Erkekler kadınlara hayran olup, saygı duymak istiyorlar. Her ne kadar güçlü bir kadın istemiyorum deseler de, güçlü ve ayaklar üzerinde durabilen kadınlardan hoşlanıyorlar ama bu kadınların aynı zamanda, güzel bakımlı görünmelerini ve yeri geldiğinde de erkeğin bir adım gerisinde durarak egolarının okşanmasını bekliyorlar.

Kadınlar ruhlarına hitap edilmesini ve aklından geçenlerin erkekler tarafından hayata geçirilmesini istiyorlar. Oysa erkeklerin yapılarında böyle bir olgu yok, onlar düz mantıkla bakarlar. Ne istiyor ve ne düşünüyorsak açıkça söyleyebilmeliyiz ama bu olguda biz kadınlarda yok. Doksan dakika maç izleyip,  üzerine bir saat konuşabilme yeteneğine sahiplerken.

Sevgilim ya da karıcım bugün neler yaptın neler yaşadın diye  doksan dakika sormazlar. Soran sevgilileri ya da eşleri varsa gerçekten şanslarının farkında değiller.Sonra tek ve net bir cümleniz var ve doğru olmadığının farkında değilsiniz. “ Bütün kadınlar aynı “hayır , hayır, hayır“ hiçbirimiz aynı değiliz.

Her birimiz keşfedilmeyi bekleyen ayrı dünyalarız. Bizimle iletişim kurun, dinleyin, değer verin, olaylar karşısında kararlı ve güçlü durmaya çalışın. Kadınları hapisteki varlıklar gibi görmeyin onlara özgürlük alanı tanıyın. 30 Aralık 2016

        Sevgiyle kalın

Merve ÇAPAN
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum