Kazım ÇİLOĞLU

Kazım ÇİLOĞLU

Kazım ÇİLOĞLU
[email protected]

Kim, kimden yakınıyor?

19 Ağustos 2023 - 11:54

Son günlerde ekranlarda
Bağıran
Çağıran
Yetti artık
Nedir bu çektiklerimiz…
Diye yakınan
Feveran eden
Kendini yerden yere atan, o kadar çok görüntü yer alıyor ki şaşıp kalıyorsunuz!
Neden mi?
Çünkü daha şunun şurasında, seçmenin önüne, hem de iki hafta arayla, iki sandık yani iki seçenek fırsatı gelmiş, bunu da kendi iradesi ile kullanmıştı…
Şimdi bakıyoruz
 Karadeniz bölgesinde, fındık taban fiyatlarına isyan ediyorlar
Zonguldak da elinde balta, fındık ağaçlarını kesiyor ve diyor ki bu fiyata fındık üretilmez, sorunu kökünden çözüyor ve fındık ağaçlarını kesiyorum!
Üreticiler, Konya da Yozgat da buğday yüklü tırlar, TMO bulunduğu yerde yol boyu park etmiş, günlerce buradayız, hala mahsulünü ne zaman vereceğini ve alınıp, alınamayacağını da bilmediğini söyleyip, bağırıp çağırıyor…
Yanlarında ise sadece
Muhalefet partileri 
Muhalif medya var
Şimdi son seçimlerde;
Karadeniz
İç Anadolu
Ve hatta deprem bölgesinde;
Sadece bu son seçimlerde değil, neredeyse 21 yıldan bugüne kadar hem CB hem MV hem de yerel yönetim seçimlerinde iktidara oy vermişler!
Bu kadar yakın bir seçim geçmişi ortada iken, hala kimi kime şikâyet edeceğini ya da kimden hesap soracağını bilmeden, bahçesinde ki ağacı kesen, ürününü yakan, yollara dökenler, ağacında toplamadan bırakan, ekranlarda yırtınan ve bir süre sonrada kaderine razı olup, bir köşeye çekilen bir toplum, hakkını alabilir ve emeğini koruyabilir mi?
Üretici ürününü tüccara muhtaç olmadan devlete satmak için çabalarken, bu engellemeler ve haksız taban fiyatları, en büyük haksızlık ve tarım üreticisine yapılan en büyük kötülük değil midir?
Tarım üreticilerinin, binbir zahmetle yetiştirdiği ürün alımlarda, kılı kırk yaran iktidar, medyada gündeme gelen 21 elektrik dağıtım şirketlerinden devletin alacağı, 15 milyarı neden tahsil etmediği ise hiç ama hiç sorgulanmıyor!
 Tarlaya en verimli tohumu ekmek için, özenen ve borçlanan tarım üreticisi, sandığa sıradan ve özensiz oy attığı sürece, alacağı ürün bedeli, seçtiği iktidarın iki dudağı arasında olmaya mahkumdur!
 Sözün özü;
Ne ekersen onu biçersin…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum