Kazım ÇİLOĞLU

Kazım ÇİLOĞLU

Kazım ÇİLOĞLU
[email protected]

Eko-tıp!

30 Mayıs 2024 - 14:29

‘’Eko-kriz neden, tansiyon neticedir’’

Teşhisi ile hastaneye yatırılan ekonomi, tüm uyarılara rağmen, hatalı teşhisse devam edilmesi sonucu, derin komaya girmiş ve entübe olmuştu…

Uzun bir süre, aynı pahalı ilaçlar ve gereksiz tıbbi radyolojik çekimlerle, maliyeti hastanın ödeyemeyeceği boyuta, ulaşmakla kalmamış, hastanenin de mali krize girmesine neden olmuştu!

Bu arada baştabip, koyduğu teşhise karşı çıkan, uzman doktorları devamlı değiştirip, aksi davrananların görevlerine son verdi!

Ne yazık ki sonuç değişmedi…

Eko-hasta entübe ve derin komadan çıkamadığı için, eko-uzuvlarda kayıplar nedeniyle, tüm beden de kalıcı  riskler oluştu.

Apar topar, yurtdışından önceden bilinen, tanıdık bir eko-tabip getirildi ve önce hastane borçlarını ödeyecek, hasta yakınlarını ikna edin, sonra da hastayı iyileştirin diye, başhekim talimatıyla tıbbi konsültasyon yapıldı.

Onca harcama, onca tedavi sonucu, eko hasta sadece gözünü açabildi ama sanki her şey eski duruma dönmüş gibi, eko-hasta için müjdeler anbean, ekranlara yansımaya başladı!

Eko-hastamız;

Bugün çok daha iyi

Göz kırptı

Dudaklarını oynattı

Parmağını kıpırdattı

Gaz çıkarttı…

Üç ay sonra entübe durumdan çıkaracağız

Altı ay sonra normal beslenecek

Bir sene sonra ayağa kalkabilecek

Üç sene sonrada, taburcu olabilir denince, bu sefer hastanın masrafları ile elde, avuçta her şeyini kaybeden, hasta yakınları komaya girdi!


Sözün özü;

Eko-hastayı yaşama döndürmek istiyorsanız, yanlış teşhis ve tedavi uygulayan hastaneyi özelliklede yanlış teşhisi koyan doktoru, değiştirmediğiniz sürece hem hastayı, hem kendi sağlığınızı ve hem de tüm birikimlerinizi, kaybetmeniz elzemdir…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum