Hatice ÖZBAY

Hatice ÖZBAY

[email protected]

Athenalar Yürüyor (1)

26 Eylül 2020 - 23:23 - Güncelleme: 27 Eylül 2020 - 00:16

Birlikteliğimizden Güç Alıyoruz diyen kadınların çıktığı yolculuğun duyuru adı, “Athenalar Yürüyor”
Yürüyün Athenalar.

Fiziki olarak aranızda olmayan, olamayan ancak yüreği sizler için çarpan şimdilik yüzlerce kadın da eminim ki sizinle olacak bu serüvende.  

“Günümüz dünyasında ve özellikle ülkemizde kadına şiddet olayları artarak devam ederken, kadının yüzyıllar boyunca sindirilen, hor görülen, gereğince desteklenmeyen gücünü yeniden eline alabilmesi ve özgürce hareket edebilmesi için kadın kadına bir farkındalık yolculuğu başlıyor.” diyen Şaylan Yılmaz’ın çağrısı ve önderliğinde Athenalar yürüyor.

Evet, O gün bugün.
Birlikte olmanın, güç almanın, farkında olmanın, sosyal sorumluluk duymanın, acıyı, sevinci yüreğinde hissetmenin, mutlu olmanın yolunun kardeşlikten geçtiğine inanmanın ve özgürlüklerinin kıymetini bilen duyarlı kadınlar, bugün 26 Eylül 2020, 20 kadın Çanakkale’de, Troya Kültür rotasını takip etmek üzere bir araya geldiler.

25 Eylül-2 Ekim 2020 tarihleri arasında Çanakkale Troya Kültür Rotası’nı yürümek üzere, gerçeği ayırt edebilme bilgeliği ve doğru zamanda aksiyona geçebilme gücünün simgesi olan tanrıça Athena’dan ilham alan bu 20 güçlü kadın, Şaylan Yılmaz önderliğinde harekete geçtiler.
Athena’nın izinden yürüyen farklı dillerden ve farklı şehir ve hatta ülkelerden farklı yaşlarda, farklı mesleklerde olan 20 kadını ilk harekete geçiren duygunun içlerindeki doğa aşkı ve özgürlüklerini önemsemeleri olduğuna inandım.

İlk durakları Troya Müzesi olan yürüyen Athena’ların 120 km lik rotalarının son durağı, 02 Ekim’de Dolunay günü Assos’taki Athena Tapınağı olacak.

Bir doğa ve insan sevdalısı Şaylan Yılmaz’ın çağırısına ben de geliyorum diyen canım kızım Asuman Yalçıner ve yürüyen geride yürümeden / yürüyemeden kalben destek veren tüm kız kardeşlerimizi yüreğimin en derinlerinden destekliyorum.

Sizlerde ben ne yapabilirim diyorsanız ki; eminim diyorsunuz, aşağıya bırakacağım sosyal medya hesaplarını takibe alarak, paylaşarak desteklerinizi gösterebilirsiniz.
Şimdi yola Çıkan kızım Asuman Yalçıner’in dün yazmış olduğu bir post paylaşımıyla bugün ki yazımı sonlandıracağım.

“Kadınların doğada, şehirde yalnız yürümesinin sorun olduğu, kadın cinayetleri, tacizleriyle içimizin kavrulduğu bu dönemde, Şalan Yılmaz’ın ‘Ben yürümeye devam edeceğim, yalnız olmuyorsa birlikte’ diyerek çıktığı bir davetle ortaya çıkan <Athenalar Yürüyor> yarın hareket ediyor.

Farklı şehirlerden, farklı yaşlardan, benim de içinde olduğum 20 kadın 26 sabahı Truva’dan başlayarak, 2 Ekimde Athena Tapınağında tamamlayacağımız yolculuğumuza başlıyoruz.
Kurtlarla koşan Kadınlar, Doğasever kadınlar, içindeki tanrıçayı uyandıran kadınlar, gücünü eline alan kadınlar, ya da doğada özgür kadınlar diyebilirsiniz. Şaylan yılmaz’ın davetinin her birimizde dokunduğu yer belki biraz farklıdır.

İçimizdeki Tanrıça arketiplerinin uyandığı bu günlerde, Athena bilgeliği; barışı, adaleti temsil ederken kılıcını hakkaniyetin ve dengenin kaybolduğunda çekmesiyle bilinir.

Kimseye karşı olmadan, bunu istiyoruz ya da yapamıyoruz maduriyetini kenara bırakıp, harekete devam ediyoruz. Yürüyüşümüz içsel bilgeliğimize, özgürlüğümüze, doğaya ve ‘kadın kadının yurdudur’ un altını çizmeye, el ele tutuşmaya, doğada olmaya, içimizdeki savaşçı arketipinin bilgeliğine, barışçıl bir duruşa…
Yolculuğumuzda bizi takip etmek için, instagramdan  @athenalaryuruyor hesabını takip edebilir ve içinde bir davet hissi duyuyorsan hesabımızı paylaşarak birlikteliğimizin sesinin yükselmesine katkı koyabilirsin.
Kendi içsel yürüyüşüm ve yan yana benimle yürüyen kadınların ötesinde… Kamusal alanda ve bu yaşamda görece özgür olma cesaretini ve desteklerini yanıma aldığım ailem, atalarım, içime kapandığımda ellerimi tutan can kadın dostlarım ve kendini bu yolculuğun parçası hisseden kadınları da kalbime alıp yürüyor olacağım.

Doğadan elimi, ayağımı çekmiyorum, doğa benim evim, Kamusal alanda yürümeye dans etmeye, var olmaya devam ediyorum. Bu dünyanın daha iyi versiyonlarında yaşayabileceğimize inanıyorum.
Bunun için neler mümkün?”    
Yarın ve sonrasında devam edecek
İns: @athenalaryuruyor
Facebook: Athenalar yuruyor
Twitter: Athenalar yuruyor

 FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Hatice Özbay
[email protected]

ANTİK MÜZE ZİYARETİ
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum