ÜSKÜDAR’A YENİ KÜLTÜR MÜDÜRÜ ATANDI

Başkan Türkmen, göreve gelirken Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Mazak’ı da kadrosuna katarak Kültür Danışmanı yaptı. Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atamasını yaptığı Mehmet Mazak’la bir dizi Kültür etkinliği planlayan Başkan Türkmen Üsküdar’ın Tarih ve Kültürle anılacağını belirtti.

ÜSKÜDAR’A YENİ KÜLTÜR MÜDÜRÜ ATANDI
26 Eylül 2014 - 17:30

Hilmi Türkmen yönetimindeki Üsküdar Belediyesi, yeni dönemde gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerle adından sıkça söz ettirmeye başladı. Surre Alayı’nın ardından gerçekleştirilen 26’ıncı Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali, medyada geniş yankı buldu.

 

Bu başarının arkasında Kültür Müdürlüğü’ne yeni atanan isim var. Başkan Türkmen, göreve gelirken Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Mazak’ı da kadrosuna katarak Kültür Danışmanı yaptı. Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atamasını yaptığı Mehmet Mazak’la bir dizi Kültür etkinliği planlayan Başkan Türkmen Üsküdar’ın Tarih ve Kültürle anılacağını belirtti.

 

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun olan Mehmet Mazak, 1998 yılında “İstanbul’da Kayıkçı Esnafı ve 1802 Tarihli Kayıkçı Esnafı Sayım Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. İlk kitabı 1998 yılında “Eski İstanbul'da Deniz Ulaşımı” adıyla İDO tarafından yayımlandı. Daha sonra İstanbul’un aydınlatma ve ısıtma tarihi ile ilgili olarak “Osmanlı'dan Günümüze Havagazının Tarihçesi” kitabı üç cilt halinde İGDAŞ tarafından yayımlandı. Bu yayınları 2000 yılında “İstanbul Depremleri”, 2001 yılında “Osmanlı'da Çevre ve Sokak Temizliği”, 2006 yılında “Baki Kente Ab-ı Beka Hamidiye” kitapları takip etti.

 

İstanbul şehir tarihi ve kültürü üzerine çok sayıda makalesi yayımlanan Mehmet Mazak, bazı dergilerin yayın ve bilim kurullarında bulundu. Ulusal ve Uluslararası bir çok festival, sempozyum ve organizasyonları oluşturup başkanlık ve yürütme kurullarında yer aldı. Kültür iletişimi ve Kültürel Kimlik ve Marka oluşturma konusunda çalışmalarda yer aldı.

 

YAYINLANMIŞ KİTAPLARI:

 

Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı (1998)

Osmanlı’dan Günümüze Havagazı Tarihi (R.Sertaç Kayserilioğlu ve Kadir Kon ile birlikte 1999)

İstanbul Depremleri (Mehmet Genç ile birlikte2000)

Osmanlı’da Çevre ve Sokak Temizliği (2001)

Baki Kente Ab-ı Beka Hamidiye (Zekeriya Kurşun ile birlikte 2006)

Kartpostallarda İstanbul Eminönü-Fatih (2008)

Kartpostallarda İstanbul Eyüp-Bakırköy-Beyoğlu-Kâğıthane (2008)

Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı: Kayıklar (2008)

Dersaadet’in Sayfiye Semti Sarıyer (Ali Mazak ile birlikte2009)

Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul (2009)

Boğaziçi ve Kayık Kültürü (2010)

Şehr-i İstanbul’un Temizlik Kültürü (Fatih Güldalve Aylin Doğan ile birlikte 2010)

Osmanlı’dan Günümüze Kaybolmuş DenizciIlik Mesleği İSTANBUL MAVNALARI (2010)

Tanzifat-ı İstanbul (Fatih Güldal ile birlikte 2011)

Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kumluca (2011)

Osmanlı Dönemi Gündelik Hayatıyla Kumluca (2011)

Osmanlı'nın Deniz Hamalları İstanbul Mavnaları (2012)

Osmanlı Deniz Ticaretinin Yükselen Değeri MERSİN(2013)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum