TÜMOD: "LAİKLİK İLKESİNDEN UZAKLAŞILMASIYLA DİNCİ UYGULAMALAR HER ALANDA ARTTI"

TÜMOD, Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle bir sempozyum düzenliyor

TÜMOD: "LAİKLİK İLKESİNDEN UZAKLAŞILMASIYLA DİNCİ UYGULAMALAR HER ALANDA ARTTI"
15 Ekim 2023 - 16:17

Kısa adı TÜMOD olan Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle 27 Ekim günü, Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde bir sempozyum düzenliyor.

Çeşitli üniversitelerin öğretim üyelerinin katılımıyla düzenlenecek sempozyum için, TÜMOD İstanbul İl Başkanı ve 100. Yıl Platformu adına bir bildiri yayınlayan Prof. Dr. Lale Afrasyap şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 29 Ekim 1923 de ilan edilen Cumhuriyetimiz, Türk milletinin egemenliğini kendi eline aldığı ve modern bir devlet olma yolunda önemli bir adım attığı gündür. Atatürk önderliğinde ekonomi, eğitim, sağlık ,hukuk,tarım, teknoloji, laiklik gibi alanlarda önemli devrimler yapılmış, Türk ulusu medeni ülkeler konumuna kısa sürede çıkarılarak , uluslararası alanda saygın bir konuma getirilmiştir. Ancak son yıllarda Cumhuriyet kazanımları yok edilmiş, özellikle laiklik ilkesinden uzaklaşmanın sonunda dinci uygulamalar her alanda artmıştır. Önümüzdeki günlerde cumhuriyetimizin 100.yılını Türk ulusu olarak hep birlikte kutlayacağız. Binlerce şehit vererek kanla kurulan Cumhuriyetimize ve ulu önder ATATÜRK’e olan vefa borcumuz için yok edilen Cumhuriyet kazanımlarını yeniden hayatageçirmek , korumak , gittikçe artan anti-demokratik uygulamalara direnç göstermek , sesimizidaha kuvvetli olarak geniş kitlelere duyurabilmek, halkımızı gerçek bilgilerle buluşturabilmek için 17 demokratik kitle örgütü bir araya gelerek ‘’100.Yıl Platformu’’nu kurduk.

Cumhuriyetimizin 100.yılını 27 Ekim 2023 , Barış Manço Kültür Merkezi Kadıköy’de, buruk ama kötülükleri yok edecek ruhumuz ve ATATÜRK sevdamızla anacağız. Cumhuriyet’in kazanımlarını korumak ve güçlendirmek için hep birlikte çalışacağız.

Etkinliğimiz tüm halkımıza açıktır ve ücretsizdir. Sizleri aramızda görmek , ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini birlikte oluşturmak istiyoruz.Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.
 Ne mutlu Türk’üm diyene !”

Prof Dr. Lale AFRASYAP
( TÜMÖD-İstanbul İl Başkanı)
100.Yıl Platformu a.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum