TORCELLO KIŞI YENİ MENÜSÜYLE KARŞILIYOR
İtalyan mutfağına ait pek çok lezzeti bir arada bulabileceğiniz Etiler Gastronomi Sokağın da ki Torcello, menüsüne eklediği yeni lezzetlerle misafirlerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.

09 Kasım 2022 - 18:57
PİZZA HAMURU 72 SAATTE HAZIRLANIYOR
Mekanı şehirdeki diğer İtalyan restoranlarından ayırt edebilecek bir tüyo ise İtalya ya özgü bazı spesiyalleri Torcello nun menüsünde bulabilirsiniz. Torcello nun Danışman Şefi Marco Ho restoranlarında menüde yer almayan kişisel önerilerinin yer aldığı bir kara tahta olduğunu da söylüyor.
Her yemeğin farklı malzemeleri ve hazırlıkları olduğunu da dile getiren Şef Marco, “Hazırlık, pişirme ve sunumun tüm aşamalarına her zaman azami özeni göstermeye çalışırım. Ekibim beni seçici ve detaycı olarak görüyor. Örneğin; Pizza hamurumuzu müşteriye sunmadan önce hazırlaması yaklaşık 72 saat sürüyor. Bu saatler içerisinde hamur saat kontrollü olarak farklı aşamalardan geçiyor” diyor.
YENİ MENÜDEN İTALYAN ŞEF MARCO NUN SEÇTİKLERİ
Semifreddo al Pistacchio: Torc
Krema ve fıstık ezmesinin adeta ateşle dansı. Bu ateş dansının kıvama gelen süresi tamamlandığında buz dağının eteklerinde dinlenircesine 24 saat dondurucuda bekletildikten sonra servis ediliyor.
Lasagna alla Bolognese: Adıyla İtalya nın Bologna şehrine özgü pastasıdır. Yedi katmandan oluşan ve her katmanda farklı hazırlanan mükemmel lezzet. Özenle hazırlanan ıspanaklı hamur en alt kata serilerek üzerine beşamel ve bolonez sos eklenerek 7 katlı masalsı hikaye oluşturulur. 7 inci katın sonunda sadece bolonez sos ve parmesan ile finalize
Polpette alle Melanzane:
Ravioli di Magro e Mascarpone:
Gurme Pizza Carpaccio: 3 gün işlemden geçmiş pizza hamuru uyandığında sunduğu harikalar tam olarak bu pizzada. Bufalo mozzerella, ince kesilmiş dana bonfile, rakula ve rendelenmiş parmesanın lezzet şovu. Hem damaklarda hem de hafızalarda iz bırakacak.
FACEBOOK YORUMLAR