TATLARDA ÖZGÜRLÜK: GLUTENSİZ LEZZET KEYFİ
3. Güvenilir Ürün Zirvesi kapsamında düzenlenen workshoplar gastronomi tutkunlarını buluşturdu. Hem glutensiz hem leziz temasıyla gerçekleştirilen workshoplarda, glutensiz tariflerin hem sağlıklı hem lezzetli olabileceği vurgulandı. Ana sahnede reçete denemeleri ile gerçekleşen etkinlikte glutenin tercih mi zorunluluk mu olduğu sorusu da geniş çapta ele alındı.
26 Ekim 2024 - 14:34
Güvenilir Ürün Platformu tarafından 8 Ekim de gerçekleştirilen 3. Güvenilir Ürün Zirvesi’ne
workshoplar damgasını vurdu. Tatlarda Özgürlük: Glutensiz Lezzet Keşfi adı aldında
düzenlenen workshoplarda glutensiz tarifleri gastronomi alanının uzman ismi şef Özlem
Mekik hazırladı.
Workshoplar'ın ilk bölümünde Muratbey Peynirleri kullanılarak Patlıcan Melanzane yapıldı.
Patlıcanlı bir meze olan tarifte, Muratbey’in Kaymaklı ve Burgu Peyniri kullanıldı. Ana sahnede hazırlanan Patlıcan Melanzane katılımcılardan da tam not aldı.
Ürünün hazırlanması esnasında konunun uzman isimleri de glutensiz beslenmeye dair doğru bilinen yanlışları konuştu.
Moderatörlüğünü Analiz Gazetesi Yazarı Kübra Yılmaz Çetindağ’ın yaptığı sohbetin konuşmacıları, İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Bostan, Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ ve Türkolog Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu oldu.
Gazeteci Kübra Yılmaz Çetindağ’ın sorularını yanıtlayan konuşmacılar gluten ile sağlık ilişkini tartışırken, glutensiz lezzetlerin Türk damak kültürüne uygun hazırlanabileceği vurgulandı.
Söz alan Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ Sağlıklı beslenme konusunda farkındalığı artırmayı ve herkesin güvenle tüketebileceği ürünler sunmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Tüm Muratbey peynirleri glütensiz olup, Muratbey Plus serisi peynirlerimiz ise D vitamini ile zenginleştirilmiş, yüksek kalsiyum içeren ürünlerdir. Çölyak hastaları, glüten intoleransı olanlar ya da glütensiz beslenmeyi seçenler için glütensiz peynirlerimizle güvenilir lezzeti sunmaktan ve özgürce istedikleri ürünlere ulaşabilmelerini sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
İkinci workshopta ise et şarküteri ürünleri kullanılarak hazırlanan glutensiz tarifler ele alındı.
Danet Afyon Sucuğu ve Danet Dana Kaburga Füme ürünleri kullanılarak hazırlanan Fırın
Mücver hem sağlıklı oluşu hem de pratikliği ile çok beğenildi.
Frın Mücver hazırlanırken Gastronomi Yazarı Talip Bayram’ın moderatörlüğünü üstlendiği bir sohbet gerçekleştirildi.
Gazeteci Talip Bayram’ın çölyak hastaları glutensiz ürünleri nasıl ayırt edecek sorusuna, çölyak hastalarının ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin güvenle tüketebileceği lezzetler sunduklarını belirten DANET Kalite Güvence Yöneticisi Furkan Sungur Uluçay; “DANET’in glütensiz ürün portföyü, uluslararası gıda güvenliği standartlarına uygun olarak üretiliyor. Tüm glütensiz ürünlerimiz, iç ve dış laboratuvar testlerinden geçiyor ve yüksek kalite standartlarına uygun olarak üretiliyor. Amacımız, çölyak hastaları, glüten hassasiyeti olan bireylerin ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin güvenle gönül rahatlığıyla tercih edebileceği güvenilir ve lezzetli ürünler sunmak” dedi.
Toplumun gluten tüketimine bakışı, yanlış bilgilendirmeler, çölyak’ın nasıl bir hastalık olduğu gibi başlıkların ele alındığıs sohbette Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Serap Ardıç ve Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Çise Gökçe gluten tercih mi zorunluk mu sorusuna da yanıt aradılar.
Her iki workshop da gluten hassasiyeti olanlar için hem lezzetli hem de sağlıklı alternatiflerin mümkün olduğunu gösterdi. Katılımcılar, glutensiz mutfakla ilgili bilgi edinirken aynı zamanda öğle yemeğinde workshoplarda yapılan reçeteleri tatma fırsatı buldular.
workshoplar damgasını vurdu. Tatlarda Özgürlük: Glutensiz Lezzet Keşfi adı aldında
düzenlenen workshoplarda glutensiz tarifleri gastronomi alanının uzman ismi şef Özlem
Mekik hazırladı.
Workshoplar'ın ilk bölümünde Muratbey Peynirleri kullanılarak Patlıcan Melanzane yapıldı.
Patlıcanlı bir meze olan tarifte, Muratbey’in Kaymaklı ve Burgu Peyniri kullanıldı. Ana sahnede hazırlanan Patlıcan Melanzane katılımcılardan da tam not aldı.
Ürünün hazırlanması esnasında konunun uzman isimleri de glutensiz beslenmeye dair doğru bilinen yanlışları konuştu.
Moderatörlüğünü Analiz Gazetesi Yazarı Kübra Yılmaz Çetindağ’ın yaptığı sohbetin konuşmacıları, İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kamil Bostan, Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ ve Türkolog Sibel Topçuoğlu Dedeoğlu oldu.
Gazeteci Kübra Yılmaz Çetindağ’ın sorularını yanıtlayan konuşmacılar gluten ile sağlık ilişkini tartışırken, glutensiz lezzetlerin Türk damak kültürüne uygun hazırlanabileceği vurgulandı.
Söz alan Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ Sağlıklı beslenme konusunda farkındalığı artırmayı ve herkesin güvenle tüketebileceği ürünler sunmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Tüm Muratbey peynirleri glütensiz olup, Muratbey Plus serisi peynirlerimiz ise D vitamini ile zenginleştirilmiş, yüksek kalsiyum içeren ürünlerdir. Çölyak hastaları, glüten intoleransı olanlar ya da glütensiz beslenmeyi seçenler için glütensiz peynirlerimizle güvenilir lezzeti sunmaktan ve özgürce istedikleri ürünlere ulaşabilmelerini sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
İkinci workshopta ise et şarküteri ürünleri kullanılarak hazırlanan glutensiz tarifler ele alındı.
Danet Afyon Sucuğu ve Danet Dana Kaburga Füme ürünleri kullanılarak hazırlanan Fırın
Mücver hem sağlıklı oluşu hem de pratikliği ile çok beğenildi.
Frın Mücver hazırlanırken Gastronomi Yazarı Talip Bayram’ın moderatörlüğünü üstlendiği bir sohbet gerçekleştirildi.
Gazeteci Talip Bayram’ın çölyak hastaları glutensiz ürünleri nasıl ayırt edecek sorusuna, çölyak hastalarının ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin güvenle tüketebileceği lezzetler sunduklarını belirten DANET Kalite Güvence Yöneticisi Furkan Sungur Uluçay; “DANET’in glütensiz ürün portföyü, uluslararası gıda güvenliği standartlarına uygun olarak üretiliyor. Tüm glütensiz ürünlerimiz, iç ve dış laboratuvar testlerinden geçiyor ve yüksek kalite standartlarına uygun olarak üretiliyor. Amacımız, çölyak hastaları, glüten hassasiyeti olan bireylerin ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin güvenle gönül rahatlığıyla tercih edebileceği güvenilir ve lezzetli ürünler sunmak” dedi.
Toplumun gluten tüketimine bakışı, yanlış bilgilendirmeler, çölyak’ın nasıl bir hastalık olduğu gibi başlıkların ele alındığıs sohbette Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Serap Ardıç ve Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Çise Gökçe gluten tercih mi zorunluk mu sorusuna da yanıt aradılar.
Her iki workshop da gluten hassasiyeti olanlar için hem lezzetli hem de sağlıklı alternatiflerin mümkün olduğunu gösterdi. Katılımcılar, glutensiz mutfakla ilgili bilgi edinirken aynı zamanda öğle yemeğinde workshoplarda yapılan reçeteleri tatma fırsatı buldular.
FACEBOOK YORUMLAR