TARİHİ BEYKOZ ÇAYIRINA TAŞ DÖŞEDİLER

2021 yılında Millet Bahçesi yapılmak üzere kapatılan Beykoz çayırı için dönemin, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; Beykoz’da doğaya zarar vermeden, betonlaştırmadan projeye başladıklarını 2023 Nisan ayında çayırın milletin hizmetine gireceğini söylemişti.

TARİHİ BEYKOZ ÇAYIRINA TAŞ DÖŞEDİLER
04 Mart 2024 - 19:34
İstanbul da ismini çayırdan alan birçok çayırdan arta kalan Beykoz çayırı Anadolu Yakası'nda yer alan Beykoz; denize sıfır konumu, tarihi semtleri, doğal güzellikleri, temiz havası ve kalabalıktan uzak yapısı ile İstanbul'un özel alanlarından biridir. Tarihi dokusu Beykoz ve çevre ilçe sakinlerine eşsiz manzaralar içinde yaşama imkanı tanır.


Planda oturma bankları ahaşp görünüyor kaynak Beykoz belediyesi web

Tarih boyu bölgede yaşayan insanların doğal bahçesi ola Beykoz çayırı Çevre ve Şehircilik bakanlığınca millet bahçesi yapma iddiası ile kapattırılmış, çocuk parkları sökülmüştü. 3 yıldır çevre sakinlerinin kullanamadığı tarihi Beykoz çayırı aradan geçen 3 yıla rağmen bitirilemediği gibi planlarda ahşap görünen oturma bankları için doğal yapıya taş döşendiği görülmüştür.


Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum  2022 yılında “Beykoz Çayırı Millet Bahçesi projemiz 2023  Nisan ayında tamamlanacak.. Beykoz’da doğaya zarar vermeden, betonlaştırmadan projeye başladıklarını söyleyen Bakan Kurum, “Buradaki yaşamı, anıları, hatıraları canlandıracak ve geleceğimize, çocuklarımıza, Beykozlu kardeşlerimizin hizmetine sunacağız demişti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum