TAFED BAŞKANI AÇIKÖZ'DEN MUTFAKTA YAŞANAN TEHLİKELERE KARŞI UYARI
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, mutfakta yaşanan tehlikelere karşı uyarılarda bulunarak, “Kendi güvenliğiniz kadar başkalarının da güvenliğinden sorumlusunuz. Sağduyulu ve dikkatli davranarak mutfakta yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırabiliriz” dedi.

11 Mart 2025 - 15:43
Profesyonel mutfaklarda, farklı görevdeki insanların bir arada yoğun çalıştığı ortamlar olduğunu belirten Açıköz, o yüzden mutfakların kazalara açık alanlar olduğunu kaydetti. Kazaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması ve sağduyulu davranılması gerektiğini dile getiren Açıköz, mutfakta görülen en sık kazaların düşme olduğunu söyledi. Zeminin ıslak ve yağlı olmasının temel sorun olduğunu belirten Açıköz, zeminin kaydırmaz malzemelerle döşenmesi gerektiğini söyledi.
Açıköz, mutfaklardaki en büyük iş güvenliği risklerinden birinin de kesici aletlerle yaşanan kazalar olduğunu belirterek, dikkatin burada en önemli unsur haline geldiğini vurguladı.. Dikkat ve konsantrasyon eksikliği ile daha hızlı çalışma isteği ve koruyucu eldiven kullanılmamasını da kesiklere neden olduğunu belirten Açıköz, mutfağa başlayan her elamanın bu konuda eğitim alması gerektiğininin altını çizdi.
Mutfakta yaşanan risklerden birinin de yanıklar olduğunu kaydeden Açıköz, mutfaktaki sıcak
malzemelerin kontrolsüz şekilde taşınması, ekipmanların doğru kullanılmaması ve ısı kaynaklarıyla dikkatsiz çalışmalar sonucunun yanıklara neden olduğunu belirtti. Burada da eğitimin öne çıktığını dile getiren Açıköz, sıcak malzemelerin veya ısı kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiğine dair bilgilerin önemini sildirdi.
Açıköz, “Kendi güvenliğiniz kadar başkalarının da güvenliğinden sorumlusunuz. Sağduyulu ve dikkatli davranarak mutfakta yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırabiliriz” diye konuştu.
Açıköz, mutfaklardaki en büyük iş güvenliği risklerinden birinin de kesici aletlerle yaşanan kazalar olduğunu belirterek, dikkatin burada en önemli unsur haline geldiğini vurguladı.. Dikkat ve konsantrasyon eksikliği ile daha hızlı çalışma isteği ve koruyucu eldiven kullanılmamasını da kesiklere neden olduğunu belirten Açıköz, mutfağa başlayan her elamanın bu konuda eğitim alması gerektiğininin altını çizdi.
Mutfakta yaşanan risklerden birinin de yanıklar olduğunu kaydeden Açıköz, mutfaktaki sıcak
malzemelerin kontrolsüz şekilde taşınması, ekipmanların doğru kullanılmaması ve ısı kaynaklarıyla dikkatsiz çalışmalar sonucunun yanıklara neden olduğunu belirtti. Burada da eğitimin öne çıktığını dile getiren Açıköz, sıcak malzemelerin veya ısı kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiğine dair bilgilerin önemini sildirdi.
Açıköz, “Kendi güvenliğiniz kadar başkalarının da güvenliğinden sorumlusunuz. Sağduyulu ve dikkatli davranarak mutfakta yaşanan tehlikeleri ortadan kaldırabiliriz” diye konuştu.
FACEBOOK YORUMLAR