SUUDİ ARABİSTAN'DA OYNANACAK SÜPER KUPA MAÇI

Prof. Dr. HİKMET SAMİ TÜRK:; 2023, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılıdır. Dolayısıyla Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak 2023 Süper Kupa maçı için Riyad’daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu, yanlış bir yer seçimidir.

SUUDİ ARABİSTAN'DA OYNANACAK SÜPER KUPA MAÇI
23 Ekim 2023 - 11:38

Prof. Dr. HİKMET SAMİ TÜRK:

 

“2023,  Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılıdır. Dolayısıyla Galatasaray ve Fenerbahçe  arasında oynanacak  2023 Süper Kupa maçı için Riyad’daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu, yanlış bir yer seçimidir. Bu maç için en uygun yer, İstanbul’da Türkiye’nin en büyük stadyumu olan, üstelik Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün adını taşıyan Atatürk Olimpiyat Stadyumu’-dur.  2023 Süper Kupa maçı orada oynanmalıdır.”

 

*
Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2022-2023 sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Turkcell 2023 Süper Kupa maçının her iki kulübün bilgisi içinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda oynanacağını açıklaması üzerine eski Devlet, Millî Savunma ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, bir futbol seyircisi olarak yazılı bir değerlendirme yaptı:

 

“Bu karar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2023 Süper Kupa maçını yurt dışında oynatmak için çeşitli ülkelerle yapılan görüşmeler sonunda Suudi Arabistan’la varılan mutabakat üzerine alınmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasının Türk futbolunun marka değerini artıracağını, maçın oynanacağı tarihi de kulüplerimize sorduklarını söyledi.

 

Fakat bu maç, Galatasaray veya Fenerbahçe ile bir Suudi Arabistan takımı arasında oynanacak değildir. Bu maç, iki Türk takımı arasında yapılacaktır. O nedenle yapacakları maç için yurt dışında stadyum aramaya gerek yoktur. Galatasaray ve Fenerbahçe, İstanbul takımları oldukları için yapacakları 2023 Süper Kupa maçının da orada oynanması doğaldır. Galatasaray ve Fenerbahçe, en çok taraftarı ve seyircisi olan spor kulüplerimizdendir. Ayrıca böyle bir maçı Galatasaray ve Fenerbahçeli olmayan birçok seyirci de canlı olarak izlemek ister. Onları böyle bir zevkten yoksun bırakmamak gerekir.

 

Konunun başka bir yönü de var. 2023,  Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılıdır.  Dolayısıyla Galatasaray ve Fenerbahçe  arasında oynanacak  2023 Süper Kupa maçı için Riyad’daki Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu, yanlış bir yer seçimidir. Bu maç için en uygun yer, İstanbul’da Türkiye’nin en büyük stadyumu olan, üstelik Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün adını taşıyan Atatürk Olimpiyat Stadyumu’dur. 2023 Süper Kupa maçı orada oynanmalıdır. Maçın oynanacağı tarih de öne çekilebilir.

 


Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararını bu yönleriyle gözden geçirmesinde yarar vardır. Türk futbolunun marka değeri, her şeyden önce oynanan futbolun kalitesine bağlıdır. Atatürk Olimpiyat Stadyumu adı, bu değeri daha çok artıracaktır.”
(22.10.2023)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum