SONGÜL BİLTEKİN'DEN KÜRTÇE TÜRKÜ

Avcılar Dede Türkü Evinde 3 yıldır sahne alan Songül Bultekin talep üzerine Adıyaman yöresine ait sallama eser Nadi Yâre’yi Kürtçe olarak söyleyecek.

SONGÜL BİLTEKİN'DEN KÜRTÇE TÜRKÜ
15 Ocak 2024 - 16:59
"Uzun yıllar ulusal TV kanallarında program hazırlayıp sunan türkücü Songül Biltekin televizyon programlarına ara verdikten sonra 3 yıldır sahne aldığı Dede Türkü Evi’nde sahne alıyor.

 Biltekin her albüm çalışmasında okuduğu türkülere çektiği klipleri youtube başta olmak üzere video paylaşım siteleri ve sosyal medya hesaplarında zok sayıda izleyeni var.. Sanatçı, ‘bu akşam derdimi rakıya döktüm yar ben nolacam’ adlı anonim türküden sonra  ilk defa okuduğu sallama (yöresel halay) türdeki  Kürtçe türkünün stüdyo  çalışması tamamlanan kliple sevenlerini  sallayacak.. 

Sanatçı Songül Biltekin uzun yıllar ulusal tv kanallarında müzik ve eğlence programları hazırlayıp sunarken Avrupa ve Anadolu turneleri, Düğün ve dernek programlarında en çok sahne almayı başardı.

Piknik, yöresel festivaller ile şehirlerin tanıtım günlerinde hem sunum hemde canlı performansıyla sahne alan isim oldu.

TV programlarına ara veren ve uzun bir dönem program yapmayan sanatçı Avcılar'ın gözde eğlence merkezi Dede Türkü Evi’nde sahne alıyor

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum