Sevdamız Anadolu
26 Temmuz 2020 - 08:43 - Güncelleme: 26 Temmuz 2020 - 16:08
Güzel Sanatlar Kulübü olarak, Merkezî Ankara olmak üzere
Türkiye Genelinde Bütün Sanatçı Dostlarımız ile birlikte
İstanbul ,Ankara ,İzmir ve " bir sevda Anadolu " dan adi altında Güzel Sanatları 3 grupta kategorize ederek topladık
1.Grup
Müzik
Resim
Edebiyat,
Tiyatro
2.Grup
Mimari
Ahşap
Tezhip
Çini, Ebru vs
Sanat dalları
3.Grup
Unutulmaya Yüz tutmuş ve ihyâ edilmeyi bekleyen, yaşayan ve yaşatılan
Anadolu El Sanatları, kilim, keçe, nakış, motif, bezeme alt başlıklarıyla bize ait, kadim kültürümüze ait güzellikleri, folklor değerlerimiz.
Arge Yönetim Kurulu 7/24 görev başında olacak, ülkemizin katma değerleri için bilgi alış verişimiz kesintisiz sürüyor.
Yaşanılan bu sıkıntılı Pandemi günlerinden dolayı şu anda sosyal medya üzerinden paylaşımlarımızı sayfamızdan yapacağız.
Eylül ayından sonra hep birlikte ara ara toplanarak etkinlikler ,organizasyonlar ,canlı yayınlar, çekimler, sergiler bir takım etkinlikler düzenlemek istiyoruz , o zamanki koşulları göz önüne alarak.
Amacımız, Sanat Bünyesinde bütün sanatçı arkadaşlarımız ile birlikte bir arada olup bütünlük sağlayarak güzel başarılara imza atmak öncülük yapmak.
Sanatın içinde var olan bütün dostlarımızı, arkadaşlarımızı bekliyoruz.
Kulüp Başkanımız Sayın Ufuk Soydemirgil ile Güzel bir sohbet gerçekleştirdik.
Güzel Sanatlar Kulübünü adi altında kulübün kuruluş amacı, ileriye dönük projeler ve hedefler üzerine çok ta güzel bir sohbet oldu.
BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?
Teşekkür ediyorum efendim.
Müsaadenizle, sizin gayretinizi tebrik ederek başlamak istiyorum.
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ 'müzü tanıtma, sevdirme ve her biri, " gönüllü kültür ve sanat elçileri " olan sevgili üyelerimizin katkılarını anlatma fırsatını bizlere verdiğiniz için de sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz..
Ufuk Soydemirgil..
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ BAŞKANI 'yım.
Kadim kültürlere beşik göreviyle tarihin en zenginini kültürüyle, sanatıyla yaşayan "bir sevdâmız olan Anadolu'muzun inci tanesi İzmir'de doğdum.
Medeniyetlerin izlerinin nakış nakış izlendiği Bergama'da geçti çocukluğum. Evlâd-ı Fâtihân denilen mübâdil bir ailenin ilk torunuyum, annem tarafından.
Buram buram kültür ve sanat kokan Bergama sokaklarında büyümek bir ayrıcalıktır, bilenlerde.
Arkeolog olmak istiyorduk hepimiz, mimar olarak bu boşluğu, Aşk’ımız Anadolu'nun kültür ve sanat zenginliklerini tanıtmaya çalışarak insanlığa, doldurma çabamız devam ediyor, GÜZEL SANATLAR KULÜBÜMÜZLE birlikte.
Evliyim, iki çocuğum var benim yanımda duran ve sonuna kadar destekleyen..
Onları, ötekileştirmeden sevmeyi öğreterek yetiştirmeye çalışıyorum, geleceğin aydınlık Türkiye'sindeki hakkettikleri yeri alana kadar.
Rahmetli babam Eskişehir 'li. 88 yıldır Ankara'da kök saldık.25 yıldır buradayım. Mimarlık kariyerimin bu yıllarında dekorasyon yapıyorum profesyonel olarak. Sanat çalışmalarında vizyonel genişleme alanı açmaya uğraşıyorum, karınca kararınca.
Zengin Anadolu kültürümüze ait beslenme kaynağımızın son halkasını Yozgat oluşturuyor, hani o meşhur "arapaşı "nın merkezlerinden biri.
Eşim Oya tam bir Türkmen kızı ve kulübümüzün kuruluşundan itibâren manevî desteğiyle her zaman bize katkı sağlayan sevgili eşime ve iki yavruma gönül dolusu teşekkür ediyorum.
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ ''NÜ TANITIR MISINIZ, NE AMAÇLA KURULDU, ÖNCELİĞİNİZ NEYDİ ?
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ, ülkemizin doğal kültür ve sanat değerlerinden kopmaya başlayan, öteleyen, umursamayan, sanatkârlarımıza lâyık oldukları özeni göstermekten uzak nobran ruhlulara bir reflex, bir cevap olsun diye kuruldu efendim.
Okul arkadaşlarımız eklendi ilk kuruluş tarihimiz olan 02.Eylül. 2018'de.Yola çıktık, kervanı da hepimiz gibi aşağı yukarı yolda düzmeye devam ediyoruz efendim.
Günlük yoğun iş/aş temposunda bunalan kavrulmuş yüreklere
" sanat ve mârifet " kanalıyla su serpmek için kuruldu kulübümüz.
" GÜZEL, estetik, ergonomik, fonksiyonel" olanın farkına varmamızı kolaylaştıracak paylaşım ve yayınlara havuz olsun diye kuruldu.
Güzele bakmak ile güzel görebilmek için muhtelif sanat dallarını, el sanatlarını, unutulan ve ihyâ edilmeyi bekleyen sanat dallarımızı toplumla, insanlıkla buluşturmak için kuruldu.
Empati köprüsü olabilmek için sevgi dilini kullanarak gönülden gönüle, bizim sesimiz, bizim değerlerimizle tezyin edilerek akmak için kuruldu.
Gönül. Verilerek alınır diyen " gönüllü kültür ve sanat elçilerimiz olan birbirinden kıymetli duayen sanatkâr hocalarımız, akademisyenlerimiz, usta öğretici, öğretmen ve üniversitelerimizin Güzel Sanatlar Bölümlerinde okuyan, iş arayan, fikir arayan öğrencilerimiz için kurulan GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ ailemiz, nezih bir aile olarak yürüyüşünde azimlidir, kararlıdır..
Son olarak bu konuda şunu diyelim:
Anadolu’muzun potansiyel değerlerimizi, sevgi diliyle tüm insanlığa ulaştırmak, bizi yetiştirenlere, devletimize ödenmesi gereken borcumuzdur diye düşünüyoruz.
Evrensel barış ve huzura, Bir nebze katkıda bulunup yatağa girdiğimizde bugün iyi birşeyler yaptım diyebilmenin adıdır , GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ..
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ ' NÜN İDÂRÎ YAPISINI ANLATIR MISINIZ?
Teşekkürler, elbette..
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ 'müzün yapısını ortaya koymak için çok kullandığımız bir ayırıcı özelliğimizi ifade edeyim: " SANALDAN SAHAYA "..
Kuruluşumuzun üye altyapısı oluşup 1500 'lere ulaştığında 1.Kuruluş Yıldönümü Etkinliğiyle mütevazı bir katılımcı sayısıyla sahalara inmeye başladık .Eşim ve çocuklarımla birlikte bizlere her zaman destek veren ,kardeş topluluk " Bin Dallı Edebiyat Topluluğu " sevgili başkanına, yönetim kuruluna ve üyelere minnetlerimizi sunuyoruz..
3.toplantımıza 50 kişiye yakın bir teveccüh oluştu. Bunda, Ankara Hamamönü Tarihi Restorasyon Alanındaki Türk Konağı ve değerli ev sahibimiz, şâire üyemiz Filiz Hanımefendi'nin payı büyüktür..
1 sanat / 1 sanatkâr canlı performansla muhtelif sanat dallarının uygulanışına şahit olduk birlikte, canlı müzikle coştuk, oynadık.
Ev sahibemizin enfes yorumuyla kendi şiirlerini seslendirildiği o billur gibi sesiyle, "şiir dinletisi"ile keyif aldık.
Baktık bu iş tuttu, nezih ailemizin büyürken uygun olmayan paylaşımlarla yara alıp örselenmemesi için, yön. Kurulumuzca alınan karar gereğince, facebook sayfamızda " etik paylaşım kuralları " adı altında bir yazı ilân ettik.
Bu sayede, kültür ve sanatın dışına savrulmadık, pandemi sürecindeki moral takviyesi amaçlı yayınlarımızı ayrı tutuyorum elbette.
Bugün itibariyle. Kulübümüzü, dernek, vakıf veya kültür. Sanat merkezi statüsüne taşıyacak 10 üyemizden oluşan gönüllü bir idâri mekanizmamız mevcut.
3 kişi üst kurulu oluşturuyor.
Sn.Fikri Aktan hocamızın liderliğinde, Sn.Dericizâde Faruk Küçük ile Sn.Faruk Soydemir hocalarımız liyâkatlarıyla kulüp omurgamızı oluşturuyorlar.
Sn.Tezhip Sanatkârı Süreyya Burgul hocamız ile Emekli Akademisyen Mimar hocamız Sn.İlhan Şahin hocalarımız da, yönetim kurulu ile Kulüp Ar-ge si arasındaki iletişimi sağlıyorlar efendim.
Ar ge mizdeki değerli sanatkârlarımız, el sanatları halk eğitim merkezi öğretmeni Sn.Gul Tasarım Egenin İncisi Filiz Hocam ile, Kulüp Aylık Bülten Editörü/Koordinatörü olarak görev yapan yıldızımız Sn.Fisun Peynircioglu hocamız bulunmaktalar.
Hizmetleri için hepsine çok teşekkür ediyoruz.
GELECEKLE İLGİLİ PROJEKSİYONUNUZU BİZİMLE PAYLAŞIR MIYDINIZ LÜTFEN ?
Pandemi süreci öncesi hazırladığımız, 10 yıla yayılan GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ Master Planımız uygulanmaya, kaldığı yerden devam ediyor.
İller bazında, sanata ilgi duyan üyelerimiz arasından gönüllü koordinasyon sorumlulukları birimleri oluşturmak, Kültür Bakanlığımız, Altındağ Belediye'miz aralarında olmak üzere tanıtma, birlikte program, sergi, work-shop düzenlemek için ziyaretler yapmak, insan kaynakları departmanı kurmak, Dünya Sanat Merkezleriyle irtibata geçip öncelikle Milano, Paris ve New York 'ta Anadolu'muzu, zenginliklerini nazara vermek, statü kazanma tarihi dönemi olarak belirlenen 36 aylık ilk master planı aşamasının 22.ayını yaşarken üye sayımızı da 10.000 ' e çıkarmak..
Ayda 1 saha programlarıyla birlik ve beraberliğimizi artırmaya yönelik motivasyon endexli geziler, müze, sergi ziyaretleri yapmak hatta sergi düzenlemek, itecektir Kulübümüzü diye ümit ediyorum.
SN.BAŞKANIM, SON OLARAK ŞUNU SORMAK İSTİYORUM.
HEDEFLERINİZ BÜYÜK,AÇILIM PLANLAMANIZDA BAŞARISIZ OLMA İHTIMÂLİNE KARŞI DURUŞUNUZ DEĞİŞECEK Mİ,BİR DE..
GENÇ SANATKÂRLARA BURADAN NELER SÖYLEMEK İSTERDİNİZ?
Asla. Karıncaya sormuşlar, meşhur hikâyedir. Nereye taşıyorsun sırtındaki bir damla suyu?
Yangını söndürmeye gidiyorum dediğinde:
Yeter mi bir damla su yangını söndürmeye, akılsız karınca ?
Cevap: Asırlarca hiç değişmedi, değişmeyecek :
Olsun varsın ben görevimi, elimden geldiğince yapıyorum ya..
Sen ne yapıyorsun?
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ üyeleriyle ülkesi için, vatanı için, milleti için su taşımaya devam edecek, sonucuna karışmayacaktır.
Gelecek nesillere, Türkiye’mizin güzelliklerini, sanat aşkını, sanatkâr sevgi ve saygısını aşılamak için kurulduk, misyonumuzun bittiği gün, sayfamızın kapandığı gün olacaktır.
Atatürk'ün sanatla ilgili her sözünü, gençlerimize öğrenmeleri için havale ediyor, bütün Anadolu Sevdâlısı aziz milletimize en kalbî sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Kulu Kulüp adi altında düşüncelerimiz, hedeflerimiz, projeler çok ağır ve emin adımlarla ilerleyerek devam etmektedir.
Türkiye’de bir ilke imza atılarak bütün sanat dallarını tek bir çatı altında toplanarak güzel bir bütünlük ve beraberlik çerçevesine öncü olmuştur.
Ufuk beye saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz.
Güzel Sanatlar Editörü ve Koordinatörü
Fisun Peynircioğlu
Türkiye Genelinde Bütün Sanatçı Dostlarımız ile birlikte
İstanbul ,Ankara ,İzmir ve " bir sevda Anadolu " dan adi altında Güzel Sanatları 3 grupta kategorize ederek topladık
1.Grup
Müzik
Resim
Edebiyat,
Tiyatro
2.Grup
Mimari
Ahşap
Tezhip
Çini, Ebru vs
Sanat dalları
3.Grup
Unutulmaya Yüz tutmuş ve ihyâ edilmeyi bekleyen, yaşayan ve yaşatılan
Anadolu El Sanatları, kilim, keçe, nakış, motif, bezeme alt başlıklarıyla bize ait, kadim kültürümüze ait güzellikleri, folklor değerlerimiz.
Arge Yönetim Kurulu 7/24 görev başında olacak, ülkemizin katma değerleri için bilgi alış verişimiz kesintisiz sürüyor.
Yaşanılan bu sıkıntılı Pandemi günlerinden dolayı şu anda sosyal medya üzerinden paylaşımlarımızı sayfamızdan yapacağız.
Eylül ayından sonra hep birlikte ara ara toplanarak etkinlikler ,organizasyonlar ,canlı yayınlar, çekimler, sergiler bir takım etkinlikler düzenlemek istiyoruz , o zamanki koşulları göz önüne alarak.
Amacımız, Sanat Bünyesinde bütün sanatçı arkadaşlarımız ile birlikte bir arada olup bütünlük sağlayarak güzel başarılara imza atmak öncülük yapmak.
Sanatın içinde var olan bütün dostlarımızı, arkadaşlarımızı bekliyoruz.
Kulüp Başkanımız Sayın Ufuk Soydemirgil ile Güzel bir sohbet gerçekleştirdik.
Güzel Sanatlar Kulübünü adi altında kulübün kuruluş amacı, ileriye dönük projeler ve hedefler üzerine çok ta güzel bir sohbet oldu.
BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?
Teşekkür ediyorum efendim.
Müsaadenizle, sizin gayretinizi tebrik ederek başlamak istiyorum.
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ 'müzü tanıtma, sevdirme ve her biri, " gönüllü kültür ve sanat elçileri " olan sevgili üyelerimizin katkılarını anlatma fırsatını bizlere verdiğiniz için de sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz..
Ufuk Soydemirgil..
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ BAŞKANI 'yım.
Kadim kültürlere beşik göreviyle tarihin en zenginini kültürüyle, sanatıyla yaşayan "bir sevdâmız olan Anadolu'muzun inci tanesi İzmir'de doğdum.
Medeniyetlerin izlerinin nakış nakış izlendiği Bergama'da geçti çocukluğum. Evlâd-ı Fâtihân denilen mübâdil bir ailenin ilk torunuyum, annem tarafından.
Buram buram kültür ve sanat kokan Bergama sokaklarında büyümek bir ayrıcalıktır, bilenlerde.
Arkeolog olmak istiyorduk hepimiz, mimar olarak bu boşluğu, Aşk’ımız Anadolu'nun kültür ve sanat zenginliklerini tanıtmaya çalışarak insanlığa, doldurma çabamız devam ediyor, GÜZEL SANATLAR KULÜBÜMÜZLE birlikte.
Evliyim, iki çocuğum var benim yanımda duran ve sonuna kadar destekleyen..
Onları, ötekileştirmeden sevmeyi öğreterek yetiştirmeye çalışıyorum, geleceğin aydınlık Türkiye'sindeki hakkettikleri yeri alana kadar.
Rahmetli babam Eskişehir 'li. 88 yıldır Ankara'da kök saldık.25 yıldır buradayım. Mimarlık kariyerimin bu yıllarında dekorasyon yapıyorum profesyonel olarak. Sanat çalışmalarında vizyonel genişleme alanı açmaya uğraşıyorum, karınca kararınca.
Zengin Anadolu kültürümüze ait beslenme kaynağımızın son halkasını Yozgat oluşturuyor, hani o meşhur "arapaşı "nın merkezlerinden biri.
Eşim Oya tam bir Türkmen kızı ve kulübümüzün kuruluşundan itibâren manevî desteğiyle her zaman bize katkı sağlayan sevgili eşime ve iki yavruma gönül dolusu teşekkür ediyorum.
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ ''NÜ TANITIR MISINIZ, NE AMAÇLA KURULDU, ÖNCELİĞİNİZ NEYDİ ?
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ, ülkemizin doğal kültür ve sanat değerlerinden kopmaya başlayan, öteleyen, umursamayan, sanatkârlarımıza lâyık oldukları özeni göstermekten uzak nobran ruhlulara bir reflex, bir cevap olsun diye kuruldu efendim.
Okul arkadaşlarımız eklendi ilk kuruluş tarihimiz olan 02.Eylül. 2018'de.Yola çıktık, kervanı da hepimiz gibi aşağı yukarı yolda düzmeye devam ediyoruz efendim.
Günlük yoğun iş/aş temposunda bunalan kavrulmuş yüreklere
" sanat ve mârifet " kanalıyla su serpmek için kuruldu kulübümüz.
" GÜZEL, estetik, ergonomik, fonksiyonel" olanın farkına varmamızı kolaylaştıracak paylaşım ve yayınlara havuz olsun diye kuruldu.
Güzele bakmak ile güzel görebilmek için muhtelif sanat dallarını, el sanatlarını, unutulan ve ihyâ edilmeyi bekleyen sanat dallarımızı toplumla, insanlıkla buluşturmak için kuruldu.
Empati köprüsü olabilmek için sevgi dilini kullanarak gönülden gönüle, bizim sesimiz, bizim değerlerimizle tezyin edilerek akmak için kuruldu.
Gönül. Verilerek alınır diyen " gönüllü kültür ve sanat elçilerimiz olan birbirinden kıymetli duayen sanatkâr hocalarımız, akademisyenlerimiz, usta öğretici, öğretmen ve üniversitelerimizin Güzel Sanatlar Bölümlerinde okuyan, iş arayan, fikir arayan öğrencilerimiz için kurulan GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ ailemiz, nezih bir aile olarak yürüyüşünde azimlidir, kararlıdır..
Son olarak bu konuda şunu diyelim:
Anadolu’muzun potansiyel değerlerimizi, sevgi diliyle tüm insanlığa ulaştırmak, bizi yetiştirenlere, devletimize ödenmesi gereken borcumuzdur diye düşünüyoruz.
Evrensel barış ve huzura, Bir nebze katkıda bulunup yatağa girdiğimizde bugün iyi birşeyler yaptım diyebilmenin adıdır , GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ..
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ ' NÜN İDÂRÎ YAPISINI ANLATIR MISINIZ?
Teşekkürler, elbette..
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ 'müzün yapısını ortaya koymak için çok kullandığımız bir ayırıcı özelliğimizi ifade edeyim: " SANALDAN SAHAYA "..
Kuruluşumuzun üye altyapısı oluşup 1500 'lere ulaştığında 1.Kuruluş Yıldönümü Etkinliğiyle mütevazı bir katılımcı sayısıyla sahalara inmeye başladık .Eşim ve çocuklarımla birlikte bizlere her zaman destek veren ,kardeş topluluk " Bin Dallı Edebiyat Topluluğu " sevgili başkanına, yönetim kuruluna ve üyelere minnetlerimizi sunuyoruz..
3.toplantımıza 50 kişiye yakın bir teveccüh oluştu. Bunda, Ankara Hamamönü Tarihi Restorasyon Alanındaki Türk Konağı ve değerli ev sahibimiz, şâire üyemiz Filiz Hanımefendi'nin payı büyüktür..
1 sanat / 1 sanatkâr canlı performansla muhtelif sanat dallarının uygulanışına şahit olduk birlikte, canlı müzikle coştuk, oynadık.
Ev sahibemizin enfes yorumuyla kendi şiirlerini seslendirildiği o billur gibi sesiyle, "şiir dinletisi"ile keyif aldık.
Baktık bu iş tuttu, nezih ailemizin büyürken uygun olmayan paylaşımlarla yara alıp örselenmemesi için, yön. Kurulumuzca alınan karar gereğince, facebook sayfamızda " etik paylaşım kuralları " adı altında bir yazı ilân ettik.
Bu sayede, kültür ve sanatın dışına savrulmadık, pandemi sürecindeki moral takviyesi amaçlı yayınlarımızı ayrı tutuyorum elbette.
Bugün itibariyle. Kulübümüzü, dernek, vakıf veya kültür. Sanat merkezi statüsüne taşıyacak 10 üyemizden oluşan gönüllü bir idâri mekanizmamız mevcut.
3 kişi üst kurulu oluşturuyor.
Sn.Fikri Aktan hocamızın liderliğinde, Sn.Dericizâde Faruk Küçük ile Sn.Faruk Soydemir hocalarımız liyâkatlarıyla kulüp omurgamızı oluşturuyorlar.
Sn.Tezhip Sanatkârı Süreyya Burgul hocamız ile Emekli Akademisyen Mimar hocamız Sn.İlhan Şahin hocalarımız da, yönetim kurulu ile Kulüp Ar-ge si arasındaki iletişimi sağlıyorlar efendim.
Ar ge mizdeki değerli sanatkârlarımız, el sanatları halk eğitim merkezi öğretmeni Sn.Gul Tasarım Egenin İncisi Filiz Hocam ile, Kulüp Aylık Bülten Editörü/Koordinatörü olarak görev yapan yıldızımız Sn.Fisun Peynircioglu hocamız bulunmaktalar.
Hizmetleri için hepsine çok teşekkür ediyoruz.
GELECEKLE İLGİLİ PROJEKSİYONUNUZU BİZİMLE PAYLAŞIR MIYDINIZ LÜTFEN ?
Pandemi süreci öncesi hazırladığımız, 10 yıla yayılan GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ Master Planımız uygulanmaya, kaldığı yerden devam ediyor.
İller bazında, sanata ilgi duyan üyelerimiz arasından gönüllü koordinasyon sorumlulukları birimleri oluşturmak, Kültür Bakanlığımız, Altındağ Belediye'miz aralarında olmak üzere tanıtma, birlikte program, sergi, work-shop düzenlemek için ziyaretler yapmak, insan kaynakları departmanı kurmak, Dünya Sanat Merkezleriyle irtibata geçip öncelikle Milano, Paris ve New York 'ta Anadolu'muzu, zenginliklerini nazara vermek, statü kazanma tarihi dönemi olarak belirlenen 36 aylık ilk master planı aşamasının 22.ayını yaşarken üye sayımızı da 10.000 ' e çıkarmak..
Ayda 1 saha programlarıyla birlik ve beraberliğimizi artırmaya yönelik motivasyon endexli geziler, müze, sergi ziyaretleri yapmak hatta sergi düzenlemek, itecektir Kulübümüzü diye ümit ediyorum.
SN.BAŞKANIM, SON OLARAK ŞUNU SORMAK İSTİYORUM.
HEDEFLERINİZ BÜYÜK,AÇILIM PLANLAMANIZDA BAŞARISIZ OLMA İHTIMÂLİNE KARŞI DURUŞUNUZ DEĞİŞECEK Mİ,BİR DE..
GENÇ SANATKÂRLARA BURADAN NELER SÖYLEMEK İSTERDİNİZ?
Asla. Karıncaya sormuşlar, meşhur hikâyedir. Nereye taşıyorsun sırtındaki bir damla suyu?
Yangını söndürmeye gidiyorum dediğinde:
Yeter mi bir damla su yangını söndürmeye, akılsız karınca ?
Cevap: Asırlarca hiç değişmedi, değişmeyecek :
Olsun varsın ben görevimi, elimden geldiğince yapıyorum ya..
Sen ne yapıyorsun?
GÜZEL SANATLAR KULÜBÜ üyeleriyle ülkesi için, vatanı için, milleti için su taşımaya devam edecek, sonucuna karışmayacaktır.
Gelecek nesillere, Türkiye’mizin güzelliklerini, sanat aşkını, sanatkâr sevgi ve saygısını aşılamak için kurulduk, misyonumuzun bittiği gün, sayfamızın kapandığı gün olacaktır.
Atatürk'ün sanatla ilgili her sözünü, gençlerimize öğrenmeleri için havale ediyor, bütün Anadolu Sevdâlısı aziz milletimize en kalbî sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Kulu Kulüp adi altında düşüncelerimiz, hedeflerimiz, projeler çok ağır ve emin adımlarla ilerleyerek devam etmektedir.
Türkiye’de bir ilke imza atılarak bütün sanat dallarını tek bir çatı altında toplanarak güzel bir bütünlük ve beraberlik çerçevesine öncü olmuştur.
Ufuk beye saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz.
Güzel Sanatlar Editörü ve Koordinatörü
Fisun Peynircioğlu
FACEBOOK YORUMLAR