RESSAM- MUHTAR CEREN SİLLE'NİN İLK KİŞİSEL SERGİSİ AÇILDI

Kadıköy Göztepe Mahallesi Muhtarı olan Ceren Sille'nin suluboya eserlerinden oluşan ilk kişisel sergisi Göztepe’deki Venüs Sanat Galeri’sinde açıldı. Serginin açılışını Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı yaptı.

RESSAM- MUHTAR CEREN SİLLE'NİN İLK KİŞİSEL SERGİSİ AÇILDI
21 Ekim 2024 - 11:21 - Güncelleme: 21 Ekim 2024 - 11:55
Mehmet ÜNLÜ

Son yerel seçimlerde Göztepe Mahallesi muhtarı seçilen ve aynı zamanda bir suluboya ressamı olan Ceren Sille, yıllarca yaptığı ve yeni çalışmalarını ilk kez açtığı kişisel sergide sanatseverlerle buluşturdu.

Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağ ile Muhtar Ceren Sille’nin kurdele keserek açılışını yaptığı sergiye  çok sayıda Göztepe Mahallesi sakini ve bir çok sanatsever katıldı.  Sergiyi gezerek, resimleri tek tek inceleyen Kaymakam Muhittin Pamuk, sanat ve sanatçının desteklenmesi gerektiğine daima inandığını belirterek başarılar diledi. Belediye başkanı  Mesut Kösedağ da, ”bir muhtarımızın sanatla ilgilenmesi mahallemizin ve Kadıköy’ün kültürel anlamda gelişmesine ışık tutacaktır” dedi.

GELİRDEN  LÖSEV VE NESİN VAKFI’NA DA DESTEK
Resimlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısımının LÖSEV ve Nesin Vakfı’na aktarılacak sergide, suluboya tekniği ile hazırlanan 29 eser yer alıyor. Genellikle hayvanlar ve çiçekler olmak üzere Doğa teması yer alan  çalışmalarda renk ve estetik ağırlıklı olarak öne çıkıyor.

Küratörlüğünü Mücella Balyemez’in yaptığı sergi, 31 Ekim tarihine kadar gezilebilecek..

Çok sayıda Göztepe mahallesi sakini, sanatsever ve Kadıköy mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu açılışta, klasik gitar eşliğinde seslendirilen, Latin-Pop Nostalji müziği  melodileri de sergiye renk kattı. 

"SULUBOYA RESİM YAPMAK HUZUR VERİYOR"
Muhtar Ceren Sille, Moda Tekstil ve Tasarım Bölümü'nde eğitim aldığını,  suluboya resim çalışmalarına ise küçük yaşlarda başladığını belirterek şunları söylüyor:

“Okul yıllarımda da zaten çizimler yapıyordum. 2006-2010 yılları arasında eğitim gördüğüm,  İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Tasarım Bölümü mezunuyum. Üniversiteden mezun olduktan sonra  Londra’ya gittim. Orada London Fashion’da  baskı eğitimi aldım. Üniversiteden önce de zaten resim yapıyordum. Tabi o zamanlar daha sık yapıyordum, ondan sonra ara verdim, çoluk çocuk nedeniyle. Sergide, ilk yaptığım çalışmalarımla birlikte 29 yer resim alıyor.  En çok suluboya resim yapmayı seviyorum. Hayvanları, çiçekleri   yani doğayı çok seviyorum ve bunu sulu boya ile yorumlamayı seviyorum. Okulda  ve okul dönemimden sonra resim dersleri  aldım, kendimi geliştirmek için almaya da devam edeceğim.  Muhtarlık çalışmalarıyla  resimi devam ettireceğim. Çünkü  hobi olduğu için huzur veriyor.”

“GÖZTEPELİYİM”
Yaklaşık 30 yıldır Göztepe’de yaşadığını belirten Sille, muhtar olması için yakın çevresinden ve mahalle sakinlerinden büyük çapta destek geldiğini, bu nedenle seçimlere katıldığını ifade ederek şöyle konuşuyor:

“1993’ten beri Göztepe’de yaşıyorum. Eskiden altında Ordu Pazarı olan Oyak Apartmanında oturdum.  Evlendikten sonra aynı sokakta, ama başka bir apartmanda oturdum.  Şimdi ise Dr. Fazıl Gökçe Ören sokağında oturuyorum. Hep Göztepe’de oturmaya devam ediyorum. Hiç değiştirmedim. Eşim de veteriner olduğu için, bir çok tanığım muhtar olmam için kafama girdiler. Hiç bir zaman iddialı olmadım. Üst Göztepe tarafında iyi tanınıyorum.  Şansımı deneyim dedim.Tabi seçim sürecindeki çalışmalarda daha  fazla  tanınmaya başladım, çok daha fazla insan tanıdım. Benimle birlikte  dört aday daha vardı. sağolsun mahallem beni seçti.”

“MAHALLE MECLİSİ KURUYORUM”
Muhtar Ceren Sille Göztepe Mahallesi’nde sorunların en kısa sürede belirlenerek, daha çabuk sonuçlanabileceğine inandığı  için “Mahalle Meclisi”  oluşturmaya başladığını  da belirterek sözleri şöyle sürdürüyor:

“Sakin bir yapıya sahibim. Aslında muhtarlığın pek işi kalmadı ama ben öyle düşünmüyorum., ama aslında iş var. Ben muhtarlığı sosyal sorumluluk olarak görüyorum. Özel durumu olan öğrencilere ders sağlıyoruz. Bir mahalle meclisi kurarak her sokaktan bir temsilci seçerek, sokağın dertlerin dile getirip, birleştirerek şikayetleri gerekli mercilere ileterek, daha çozumcül ve daha pratik olacağını düşünüyorum.Sosyal yardımlaşmamamız zaten devam edecek.Zaten şikayet geldiği zamah mahalleli bana bildiriyor ben de iletiyorum. Belediye ile mahalleli arasında köprü oluyorum. Belediye de  bu konuda iyi çalışıyor. Güzel ve hızlı bir şekilde değerlendiriyor. Muhtarlık siyaset dışında kalmalıdır. Ben de  öyle yürütüyorum. Ben mahalleliye hizmet ediyorum., asla ayırım yapmıyorum,  belediyeler de öyle olmalı. Mesut Başkan her götürdüğüm öneriye sıcak bakıyor, enerjisi var. Muhtarların söylediklerini dinler ve buna önem veren bir belediye başkanı. Benim de ilk seçimim ama güzel gidiyor."

“EKSİKLERİ ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZERİZ”
Muhtar Ceren Sille, her yerde olduğu gibi eksiklerin sorunların daima ortaya çıktığını belirterek, mahalle sakinleriyle el ele vererek her sorunun üstesinden gelineceğine de inandığı şöyle ifade ediyor:


“Eksikler her zaman çıkabiliyor, en büyük sorunumuz inşaatlar zaten. O nedenle meydana gelen trafik sorunu sıkıntı yaratıyor. Ama idare edilmesi gerekiyor. Bu arada Göztepe’de metro inşaatı devam ediyor ama sonunda çok güzel olacak. Ama   sıkıntı  oluyor maalesef. İnşaat nedeniyle önümüz kapandı diyenler oluyor normal olarak. Fazla toz meydana gelmesi sıkıntı yaratıyor. Bu arada Kaymakamımız da ilgilidir, “bir sorun varsa söyleyin “ diye sorar ilgilenir. Kaykamımız, güler yüzlü  pozitif tir. O yüzden şanslıyım. İlk dönemim ama, bir muhtar olarak da şanslı hissediyorum kendimi. Kadıköy’de 21 mahalle var, bütün muhtarları çok seviyorum. İlk görev geldiğim zaman hepsi çok yardımcı oldu bana, hala yardım almaya, takıldığım yerleri sormaya devam ediyorum.”


































 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum