Reis Gıda, Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler buluşmasına katıldı

Reis Gıda, bu yıl üçüncü kez düzenlenen ‘3. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler’ buluşmasına katıldı. Yoğun katılımın ve ilginin olduğu organizasyon, Radisson Blu Hotel Şişli’de, 2014 yılı Şubat ayı içerisinde düzenlendi.

Reis Gıda, Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler buluşmasına katıldı
20 Şubat 2014 - 21:20

Aşçılar Derneği Başkanı ve Radisson Blu Hotel Şişli Executive Şefi Fikret Özdemir, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’in aralarında bulunduğu sektör başkanları ile tedarikçi firmaların yetkilileri yer aldı.

Derneğin kurucusu rahmetli Aydın Yılmaz ve rahmetli Tuğrul Şavkay’ın fotoğrafları sahnede hatıralarına yakışır bir şekilde sergilendi. Sunuculuğunu ünlü şef Rafet İnce’nin üstlendiği programda hediye çekilişinin yanı sıra, ünlü popçu Ege katılımcılara eğlence dolu bir konser verdi.

Reis Gıda standına yoğun ilgi gözlendi,

obeziteye karşı sağlıklı beslenme vurgusu yapıldı

 

Çeşitli şehirlerden katılan executive şefler, dernek başkanları, gurmeler, medya, mutfak yazarları, Reis Gıda’nın standına yoğun ilgi gösterdi. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, yaptığı değerlendirmede, obezite sorunu devam ettiği sürece, Reis Gıda olarak ‘Abur Cubura Karnımız Tok’ kampanyasını büyüterek sürdüreceklerini açıkladı. Çocukları, gençleri ve yetişkinleri son 5 yıldır tüm platformlarda bilinçlendirmeye devam ettiklerini kaydeden Mehmet Reis, şunları söyledi:

“Birçok hastalığa neden olan, çağımızın hastalığı obezitedir. Ülkemizdeki obezite tablosuna baktığımızda;  çocuklarda obezite %15 gibi çok ciddi bir rakama ulaşmıştır. Bu oran erkeklerde %25, kadınlarda %44 oranındadır. Sağlıklı beslenme alışkanlığı çocukluk çağında kazanılması gerektiği için, Reis Gıda olarak okullarda paneller düzenliyoruz. Bu konuda, anne ve babaların çocuklarına örnek olması için de, aile sofralarına daha fazla önem vermeleri gerekmektedir” dedi.

Reis Gıda’da, 46 çeşit ürün bulunuyor

Organizasyona katılan aşçılara ve tedarikçilere Reis Gıda’nın kuru gıda ürün yelpazesi hakkında bilgi veren Mehmet Reis, 46 çeşit kuru gıdadaki ürün gamını, en lezzetli, en kaliteli ve en uygun fiyata, tüketiciye ulaştırmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kuru gıda alanında ülkemizde yakaladıkları liderliği dünyaya taşıyacaklarını anlatan Mehmet Reis, şunları kaydetti:  

“Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya yaptığımız ihracatı, 2013 yılında ortalama %50’nin üzerinde arttırdık. Gelen talebe paralel olarak, bu yıl rotamızı dünya pazarlarına çevirdik. Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, Almanya, İsveç, Hollanda, Norveç, Azerbaycan’ın aralarında bulunduğu 20’nin üzerindeki ülkeye, ülkemiz topraklarında yetişen kuru gıda (pirinç, nohut, fasulye vb) ürünlerini ihraç ediyoruz. Nitekim, sadece yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımız değil, ihracat yaptığımız ülkelerin vatandaşları da Reis ürününü bir kez tattıktan sonra, Reis markasını tercih ediyor” şeklinde konuştu.

Taşköprü Sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için bu yıl hayata geçen "iyi tarım uygulamaları" ile “yerli sarımsak tohumu” ekimi projesine de değinen Mehmet Reis, Reis Gıda Sarmoni Sarımsak İşleme Tesisi olarak bu yıl ilk etapta 50 dönümün üzerindeki arazide ekim yapılacağını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum