Reis Gıda, 12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine katıldı
Reis Gıda, 12 ve 15 Şubat 2014 tarihleri arasında, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu yıl 12. düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerine katıldı.
Reis Gıda, Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılan fuarda, konuklarını 8. Hall 822A nolu standında ağırladı.
Reis Gıda’ya, Avrupa ülkeleri ve Amerika’dan talep artışı var
Ülkemiz kuru gıda sektörünün lider firması Reis Gıda, Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya yaptığı ihracatı, 2013 yılında ortalama %50’nin üzerinde arttırdı. Gelen talebe paralel olarak 2014 yılında rotayı dünya pazarlarına çeviren Reis Gıda, ihracat yaptığı ülkelerde etkin olmak için çalışma başlattı.
Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, Almanya, İsveç, Hollanda, Norveç, Azerbaycan’ın aralarında bulunduğu 20’nin üzerindeki yurtdışı pazarlara, ülkemiz topraklarında yetişen kuru gıda (pirinç, nohut, fasulye vb) ürünlerini ihraç eden Reis Gıda; Avrupa ülkeleri ve Amerika pazarının yanı sıra, Körfez ülkelerine yaptığı ihracatı arttırmayı planlıyor.
Dünya kamuoyunda sağlıklı beslenme konusunda ciddi bir bilincin oluştuğunu ve Reis Gıda ürünlerinin tercih edildiğini ifade eden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi:
“Özellikle Amerika, Fransa ve Azerbaycan pazarlarından olan talep artışı %100’leri buldu. Sadece yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarından değil; ihracat yaptığımız ülkelerin vatandaşları da raflardan Reis markasını satın aldı. Çiftçimizin, ülkemiz topraklarında ürettiği %100 Türk kuru gıda ürünleri; dünyanın en kaliteli ve en lezzetli ürünleridir. Yurtdışında Reis ürünlerini bir kez tadan yabancı bir kişi, daima Reis’i istemektedir. Önümüzdeki yıllarda, yurtdışında daha da etkin olarak, Reis markasını dünyaya yayacağız” dedi.
Reis Gıda’nın 2014 yılı planında, 1 milyon TL yatırım bulunuyor
Son 2 yıldır, İstanbul ve Kastamonu’daki fabrikalara 3.5 milyon dolara yakın ek makine parkuru ve teknolojik altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Mehmet Reis, yatırımların bu yıl da devam ederek, ortalama 1 milyon TL’yi bulabileceğini belirtti.
Bu yıl yurtiçi bayilerinde yeni bir yapılanma planladıklarını anlatan Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz geneline yayılan güçlü bölge bayileri kanalıyla hizmet vereceğiz. Reis Gıda’nın 46 çeşit kuru gıdadaki ürün gamını, tüm vatandaşlarımıza en lezzetli, en kaliteli ve en uygun fiyatı ile ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Taşköprü Sarımsağında 'İyi Tarım Uygulama Projesi' başladı
Taşköprü sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için "iyi tarım uygulamaları" ile “yerli sarımsak tohumu” ekimi yapmakta olduklarını anlatan Mehmet Reis, şunları söyledi:
“Reis Gıda Sarmoni Sarımsak İşleme Tesisi olarak; coğrafi işarete sahip yerli Taşköprü sarımsağına ait, yerli sarımsak tohumu projesini hayata geçirmekteyiz. Birinci etapta, bu yıl 50 dönümün üzerindeki arazide ekim yapılacaktır ve her yıl ekim alanı arttırılacaktır. Taşköprü sarımsağının standardı bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak, bilgi birikimlerimizi çiftçimiz ile paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak sosyal sorumluluk projemizi devam ettiriyoruz. Önümüzdeki yakın gelecekte, Taşköprü sarımsağının ülkemiz sarımsak ihtiyacının %50’sini karşılamasını ve ayrıca dış pazarda da rekabet edilebilir fiyatlar ile daha fazla ihracat yolunun açılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
FACEBOOK YORUMLAR