PUNK RIOT DAY İLE 1 EYLÜL'DE ASİ ÇOCUKLAR İÇİN ÖZGÜRLÜĞÜN ve MÜZİĞİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Şehrin asi çocukları, 1Eylül’de KüçükÇiftlik Park’ın punk festivali Punk Riot Day’de bir araya gelecek! KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de bu yıl ikinci kez gerçekleşecek Punk Riot Day, konserleri, kaykay pisti, alışveriş ve yeme-içme stantlarıyla bir kez daha şehirde özgürlüğün ve müziğin buluşma noktası olacak.

PUNK RIOT DAY İLE 1 EYLÜL'DE ASİ ÇOCUKLAR İÇİN ÖZGÜRLÜĞÜN ve MÜZİĞİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK
30 Mayıs 2024 - 18:56

Punk müziğin ülkemizdeki en renkli ekiplerini bir araya getiren festivalin ikincisinde Second, The Ayılar, Nitro, Deli Gömleği, Padme, Hipersona ve bu konsere özel karma müzisyenlerden kurulu olan All Star Band Punk Rock Ensemble klasik punk cover’larıyla sahne alacak. 

İstanbul’un punk festivali Punk Riot Day’in ikincisi, 1 Eylül Pazar günü KüçükÇiftlik Bahçe’de gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl birbirinden eğlenceli görüntülere sahne olan Punk Riot Day’de bu yıl da İstanbullu punkçılar çimlerin üstünde dans ederek avaz avaz şarkı söylemenin, çeşit çeşit yeme-içme alternatiflerinin, açık havanın ve özgürlüğün keyfini çıkacaklar. 1970’lerde ifade özgürlüğü hareketi olarak ortaya çıkan, geleneksel ve kalıplaşmış yaşam biçimlerine karşı yıkıcı ama renkli bir tavır ortaya koyan punk kültürünü müziğinden felsefesine, edebiyatından giyim tarzına tüm öğeleriyle İstanbul’un merkezine taşıyacak. Kaykay pisti ve plak dükkânları, dergi stantları gibi alışveriş alanlarının da yer alacağı festivalde, KüçükÇiftlik Bahçe sahnesinde ise gün boyu punk müziğin en sevilen isimleri olacak.

Pop punk ve Türkçe sözlü punk rock’ın yıkılmayan kalesi Second’ın yeni şarkılarıyla KüçükÇiftlik Bahçe sahnesini yerinden oynatacağı Punk Riot Day’de, ülkenin sosyal ve siyasi sorunlarını da ele aldıkları şarkılarını söyleyecek.

Şarkılarında toplumsal konulara, politik mesajlara ve kişisel deneyimlere yer veren genç ve dinamik rock grubu The Ayılar’ın canlı performanslarıyla dinleyicileri coşturacağı festival, hızlı, enerjik ve sert melodileriyle dikkat çeken Nitro’yu da sahnesinde ağırlayacak.

Punk rock ve grunge etkilerini müziğine yansıtarak enerjik, isyankâr ve güçlü enstrümantal yapısıyla dikkat çeken şarkılar üreten Deli Gömleği, meledik punk rock grubu Padme’nin ve hem Türkçe hem de İngilizce şarkılarıyla punk rock sahnesinde öne çıkan Ankaralı Hipersona grubunun da sahne alacağı Punk Riot Day’in sürprizi ise, karma müzisyenleri festivale özel olarak bir araya getiren All Star Band Punk Rock Ensemble olacak.


 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum