Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Darülaceze sakinlerine Konuştu
Prof. Dr. Ayvallı: Fakir fukaraya, garip gurabaya hizmet etmek şereftir dedi.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessese Müdürlüğü’nde konferans verdi.
Konferans öncesi selamlama konuşması yapan Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı’nın davetlerine icabet ederek Darülaceze’ye gelip buradaki insanları hoşnut etiği için teşekkür etti.
Bayhan, önceki günlerde Mustafa Karataş, Ömer Döngeloğlu gibi hocalarımızın da buraya gelip sohbetler yaptığını, onlara da sakinlerimizin şu anda olduğu gibi büyük ilgi gösterip özlediklerini söyledi. Hiç kapanmayan camisi, havrası ve kilisesiyle dünyaya insanlığın, birlikte yaşamanın ve kardeşliğin, sahiplenmenin mesajlarını tam 118 senedir sunan Darülaceze’ye gösterilen ilgi için mutlu olduğunu ifade etti. Bayhan, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakanımız Sayın Fatma Şahin’in şefkatli himayelerinde daha da imrenilir ve özenilir bir kurum olarak yeşeren filizlere ilham kaynağı olacaktır” dedi.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Darülaceze sakinlerine hitabında, burada kalanların fakir fukara, garip guraba olduğunu hatırlatarak, “sizlere hizmet etmek şereftir” dedi.
Ayvallı, “Peygamber Efendimizin güzel ahlâkından bahsederek, o şefkat ve merhamet örneğiydi” dedi ve Yunus’un insan sevgisiyle kültürümüzün yoğrulduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Behlül ile Hârûn Reşîd arasında olan bir hadiseyi nakletti.
“Behlül bir gün Hârûn Reşîd'in taht odasını boş buldu ve çıkıp tahta oturuverdi. Bunu gören askerler onu kamçıyla dövmeye başladılar. Askerler vurdukça o; "Vah Hârûn Reşîd. Vah Hârûn Reşîd!" diyordu.
O esnâda halife geldi ve manzara karşısında donup kaldı. Askerleri uzaklaştırdıktan sonra;
"Ey Behlül! Bu ne hâl?" diye sordu. Behlül, “Senin için ağlıyorum. Burada tahtı boş bulup bir an oturdum. Bu kadar kırbaç yedim. Sen ise senelerdir bu tahtın üzerinde oturuyorsun. Hâlin ne olur diye düşündüm.”
Hârûn Reşîd, “Peki, ne yapmam lâzım?” dedi. Behlül ise, “Mademki bu yükün altına girdin. Zulme meyletme. Adalet üzere ol. Böylece tahtında otur” buyurdu.
Prof. Dr. Ayvallı, “Buradan da anlıyoruz ki makamda olanların tek korunağı adalet üzere olmaktır. Çalışanların vazifesi hizmetleriyle buradaki insanları mutlu etmektir” dedi.
Sakinlerin büyük ilgi gösterdiği konferans sonunda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı’ya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan kurum sakinlerinin kendi elleriyle dokudukları Siirt Battaniyesi hediye etti.
FACEBOOK YORUMLAR