PASTRY CHEF'S TABLE, KİTAP KULÜPLERİ, REBETİKO ve DAHA FAZLASI: gather-in'DE
Farklı şehir ve ülkelerden aynı ilgi alanlarına sahip insanlar 2024’ün son ayında da, çevrimiçi mekânlarıyla uzakları yakın eden sosyal video platformu gather-in’de buluşmaya devam ediyor
Her zevke hitap eden çevrimiçi buluşmalarda bir araya gelenler, bol muhabbetli çevrimiçi buluşmalarda hem yeni insanlarla tanışıyor hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Hem biletli hem de ücretsiz buluşmaların yer aldığı platforma gatherin.life adresi üzerinden kolayca üye olunabilir.
Dünyanın dört bir yanından insanların sosyal medya platformlarında yüzeysel etkileşimler yerine derin ve anlamlı sohbetler edebileceği, özenle seçilmiş bir alan yaratma fikrinden doğan gather-in, özlenen derin ve samimi sohbetleri dijital dünyada yeniden yaratmak amacıyla hizmet veriyor. Memet Ali Alabora’nın da kurucuları arasında yer aldığı, çevrimiçi mekânlardan oluşan sosyal video platformu gather-in, herkese kendi ilgi alanlarına göre buluşmalara katılma imkânı sunuyor. Çeşitli şehirlerde yaşayan insanlar, gather-in’in fiziksel mesafeleri ortadan kaldıran ve sınırlı sayıda yer bulunan mekânlarında çevrimiçi olarak bir araya gelip tanışıyor, özel sohbetlere katılıyorlar.
7 ARALIK CUMARTESİ
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 14.00
Cookie: The original levain cookie vs. Merve Şef triple chocolate caramel cookie // Levain Bakery'nin ortalığı kasıp kavuran “levaincookie”sini yaptıktan sonra bir de benim ortalığı direkt ateşe verme garantili triple chocolate caramel cookie tarifimi uyguluyoruz. Yine, elbette, öğrenecek birçok teknik detay da bu atölyede.
gatherin.life/place/pastry-
9 ARALIK PAZARTESİ
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 11.00
Çikolatalı Cheesecake: 1 çikolatalı cheesecake bazında 3farklı sunum! Bu atölyede sadece cheesecake değil, meyve bazlı sos, karamel ve ganaj yapıp, inceliklerini de konuşacağız.
gatherin.life/place/pastry-
Beni de İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 20.00
CV Atölyesi: On binlerce CV incelemiş bir gözden doğru CV hazırlama teknikleri atölyesi. Görselden içeriğe, sistem uyumluluğundan tecrübeye bağlı eklenmesi gereken bölümlere kadar iyi ve fark edilir CV yazmanın püf noktaları, olması / olmaması gerekenler. Buluşma öncesi sizden CV'nizi rica ediyorum ve isteğe bağlı atölye sonunda üzerinden geçiyoruz.
gatherin.life/place/beni-de-
10 ARALIK SALI
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 19.00
Vegan naked cake: Vegan, glütensiz ve şekersiz pasta çalışması yapıyoruz. Bu atölyede şef Cansu Şen'in mutfağına konuk olup kakaolu pasta keki, çikolatalı pastacı kreması, vanilyalı pastacı kreması yapmayı öğrenecek, sunum & süsleme detayları üzerine çalışacağız.
gatherin.life/place/pastry-
14 ARALIK CUMARTESİ
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 14.00
Tiramisu: En sevilen atölye devam ediyor! Orijinal lezzet, teknik çalışma, farklı sunum önerileri // Girdiği her menünün yıldızı olan çok özel tiramisu tarifim masada!
gatherin.life/place/pastry-
16 ARALIK PAZARTESİ
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 11.00
Çay aromalı Cheesecake: 2 farklı sunum ile cheesecake, ama bu sefer çaylı! / Orijinal cheesecake bazını çay çeşitleri ile aromalandırırken aynı zamanda tarçınlı ve beyaz çikolatalı mousse, tuzlu fıstıklı karamel, fındık krokan ve çaylı pekmezli krema gibi sunum tarifleri uygulayacağız.
gatherin.life/place/pastry-
Beni de İşe Alın – Gökçe Kurtar | Saat: 20.00
Mülakat Atölyesi: Yetkinlik bazlı mülakat sorularına nasıl cevap verilir? Görüşmelerde kendinizi nasıl tanıtmalısınız? Başvuru sonrası süreç nasıl takip edilmeli? Ücret beklentisi nasıl konuşulur? Teklif süreci nasıl yönetilir ve nasıl arttırılır? Aklınızdaki daha nice soruya cevap veriyorum.
gatherin.life/place/beni-de-
19 ARALIK PERŞEMBE
PastryChef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 11.00
İtalyan tatlıları: Klasik İtalyan tatlılarını yorumladığımız serinin bu bölümünde Çarkıfelek Sosu ile Orman Meyveli Lavantalı Panna Cotta & Vanilyalı Panna Cotta // Mascarpone Lemon Curd ile Baba Napoletano ve Granita yapıyoruz. Ayrıca atölye sırasında jelatin kullanımı, vanilya çubuğu kullanımı, aromalandırma, mayalı kekler, granita çeşitlendirmeleri ve daha pek çok detay hakkında konuşurken çeşitli sunum çalışmaları da yapacağız.
gatherin.life/place/pastry-
20 ARALIK CUMA
Taverna Rembetiko – Arkan Çinetçi | Saat: 21.30
Anason kokulu parçalar eşliğinde biraz deniz havası almak için Taverna Rebetiko! Hikâyeleriyle rebetika şarkıları, özel konuklarla sohbet ve Arkanaki usulü taverna halleri. Bu mekanda dostluğa kadeh kaldırıyoruz. Hadisen de gel!
gatherin.life/place/arkanaki-
21 ARALIK CUMARTESİ
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 14.00
Cookie: Bu atölyede çeşitleniyoruz. Konularımız: Bitter çikolata, ceviz pralin ve vişneli levain cookie & Antep fıstığı, beyaz çikolata ve frambuazlı levain cookie.
gatherin.life/place/pastry-
22 ARALIK PAZAR
PastryChef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 13.00
Vegan, şekersiz, glütensiz cookie atölyesinde işin uzmanı Cansu Şef'in mutfağına konuk oluyoruz. 2 çeşit tatlı, 2 çeşit tuzlu kurabiyenin yer alacağı atölyede öğreneceğimiz çeşitler chocolate chips cookie, peanut butter cookie, tuzlu kurabiye, tuzlu ketojenik tohum kraker.
gatherin.life/place/pastry-
23 ARALIK PAZARTESİ
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 11.00
The Original Cheesecake: New York cheesecake: Tabanını da kendimiz yapacağımız atölyede lemon curd, vişne sos ve ganaj sos gibi en temel cheesecake soslarının tariflerini de uygulayacağız. Ayrıca reçete kitapçığında8 farklı sos çeşidi daha bulacaksınız.
gatherin.life/place/pastry-
25 ARALIK ÇARŞAMBA
PastryChef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 11.00
Islak kek & Brownie: Bu atölyede aslında bambaşka 2tarif oldukları halde sıkça karıştırılan 2 mevzuyu favori tariflerim ile karşılaştırıyoruz. Tüm püf noktaları ile orijinal bir brownie tarifi ve dünyanın en ıslak keki.
gatherin.life/place/pastry-
Başıbozuklar Kitap Kulübü – Elif Doğan | Saat: 21.00
“Toplumun seçmemizi istediği şeyi seçmekte mi özgürüz?” -- Orna Donath'ın Annelikten Pişman Olmak başlıklı çığır açan kitabını birlikte okuyup konuşalım.
gatherin.life/place/
26 ARALIK PERŞEMBE
Kultura Litera Kitap Kulübü | Saat: 19.30
Kultura Litera Kitap Kulübümüzün aralık ayı kitabı, bol ödüllü Koreli yazar Han Kang'ın yine bol ödüllü romanı Veda Etmiyorum.2021'de yayımlanan ve yakın zamanda dilimize çevrilen Veda Etmiyorum, yazarın diğer kitapları gibi, hem ülkemizde hem dünyada büyük övgüyle karşılandı. 2024 Nobel Edebiyat Ödülü'nün de sahibi olan Han Kang bir röportajında kitabına dair şunları söylüyor: “İnsanlar bana bunun ne tür bir kitap olduğunu sorduğunda farklı cevap verdim. Bazen bunun derin bir aşk hikâyesi ya da insan doğasının uçurumunda yanan bir mum ya da Jeju katliamının tarihi olduğunu söyledim.” Kitapta üç kadının gözünden Güney Kore tarihinin en karanlık günleri ve travmatik Jeju katliamı anlatılıyor.
gatherin.life/place/oylumsule-
27 ARALIK CUMA
Pastry Chef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 19.00
Vegan burger atölyesi! Şef Cansu Şen’den “bu nasıl vegan?”dedirtecek inanılmaz bir burger atölyesi geliyor. Vegan burger ekmeği, vegan köfte, çeşnili vegan mayonez, sarımsak konfit ve biberiyeli tatlı patates ile tam bir menü yapacağız. Not: Ekmek tarifi önceden detaylı bir şekilde video ile iletilip atölye sırasında uygulanmayacak.
gatherin.life/place/pastry-
29 ARALIK PAZAR
PastryChef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 19.00
Yeni yıl hediyesi: Seçtiğiniz 5 atölyeye 3000 TL yerine%25 indirim ile 2250 TL’ye kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra mail veya Instagram yolu ile seçtiğiniz atölyeleri ilettiğinizde tüm atölyeler için ücretsiz giriş yapmanıza yarayan kodlar mailinize iletilir. Ay içerisinde kayıt olur ve tarihi geçen bir atölye seçerseniz kayıtları iletilir. Not: Yazan tarih ve saat sembolik olup katılacağınız tüm atölyeler günü ve saatinde yapılacaktır.
gatherin.life/place/pastry-
30 ARALIK PAZARTESİ
PastryChef’s Table – Merve G. Şenol Özen | Saat: 11.00
Tuzlu Cheesecake yılbaşı sofraları hatırına son kez geri dönüyor! Seneyi bitirirken kuracağınız sofrada yepyeni bir lezzet ile misafirlerinizi şaşırtmak isterseniz bu atölye tam size göre. 1 cheesecake tabanında 3 farklı sos, 4 farklı sunum, malzeme eşleştirme çalışması ile yenilikçi bir lezzet! Not 1: Sunumlardan ikisi atölyede yapılıp diğer ikisi dokümanlar ve fotoğraflarla açıklamalı şekilde iletilecektir. Sunumlar 1 hindi füme, 1 somon ve 2 etsiz seçenek içerir.
FACEBOOK YORUMLAR