ÖZSARIKAMIŞ: "29 EKİM VATANIMIZIN ESARETTEN KURTULDUĞU GÜNDÜR"
Tanınmış ressam Feriha Gökçen Özsarıkamış, “Cumhuriyet’in 100.Yılında 100 Sanatçı 100 Eser Karma Sergisi” düzenledi. Bağdat Caddesi, Göztepe, Evrim Sanat Galerisi'nde açılan sergi, 4 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.
30 Ekim 2023 - 18:49 - Güncelleme: 31 Ekim 2023 - 11:12
Mehmet ÜNLÜ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle ressam Feriha Gökçen Özsarıkamış’ın organize ettiği karma sergide tam 100 ressamın 100 adet tablosu yer alıyor.
Kadıköy Bağdat Caddesi Göztepe’deki, Evrim Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir resepsiyonla açılışı yapılan sergide çok sayıda ressam, ve sanatsever hazır bulundu.
Bayraklarla donatılan galerideki sergiyi gezmeye gelen sanatçılar klasik gitar eşliğinde, Atatürk Marşı İzmir Marşı, Vatan Marşı, 10.Yıl Marşı ve Memleketim şarkısını hep birlikte söyleyerek, Cumhuriyetin 100. Yılını coşkuyla kutladılar.
Latin-Pop Nostalji müziğinden oluşan melodiler de sergiye ayrı bir renk katarken, sergiye katılan sanatçılara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
100. YILDA SERGİ DÜZENLEMEK AYRI BİR MUTLULUK
Serginin açılışında bir konuşma yapan Feriha Gökçen Özsarıkamış, Cumhuriyet’in 100. Yılında sergi düzenlemenin ayrı bir mutluluk verdiğini belirterek; “Bugün Cumhuriyetin 100.yılı ve ne mutlu ki, 100.yılı gördük. Nice yüz yıllarımız olsun. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 sanatçı ve 100 eser ile 100. yılı kutluyoruz. Tabi ki çok büyük mutluluk..Ve de Bugünün önemi çok çok büyük. Vatanımızın, ülkemizin esaretten kurtulup Cumhuriyetin ilan edildiği gün. Nice 29 Ekim’lerimiz olsun, nice yüzyıllarımız olsun”dedi.
Feriha Gökçen Özsarıkamış, 29 Ekim’in özgürlük olduğunun da altını çizerek şunları söyledi:
“29 Ekim, kadınların ikinci sınıf vatandaşlıktan çıkıp, başlarını dimdik havaya diktiği, özgür olduğu gündür. Aslında Cumhuriyet bize çok şey kazandırmıştır. Adalet , özgürlük, eşitlik… Hepsini Cumhuriyet’le yaşıyoruz. Atatürk’ün dediği gibi, “kadınlar yerde sürünmeye değil, başımızın üstünde taşımamız gereken insanlardır. Bununla birlikte Atamız çok güzel söylemiş; “sanatsız kalmış bir milletin, ana damarlarından biri kopmuş demektir. Atamız, biz çok şey şey kazandırdı. Ve hala gözüm yaşlı Atamızın resmine bakarken, “sen babamızsın içimizde yaşıyorsun, hiçbir zaman ölmedin. Asla bu sevgiyi kimse yüreğimizden kopartıp alamaz, herşeyi sana borçluyuz canım Atamız, babamız bizim.”
4 Kasım tarihine kadar gezilebilecek sergide tabloları yer alan ressamlar şunlar:
Ayşen Çamçeker, Feyza Palaz, İlknur Tagol, Bahar Batan Ranlı, Eşsiz Kürek, İnci Gayret, Çiğdem Buğa, Ayşe Heper Kızıltoprak, Hülya Çolaklar, Gamze Konrat, Hütice Tokgöz Ünal, Elçin Ünal, Nuran Tavacı, Dilek Çıkrıkçıoğlu, Özlem Demirli, Birsen Ateş, Seval Varışlı Uzun, Aysel Koçak, Melis Gürsel, Tahir Karaca, Melis Tüzün, Ramise Bayramoğlu, Günay Öztürk, Funda Ece, Hülya Besler, Bahar Öztütüncü, Özen Cerit Karaçal, Aslı Karabudak, Müzeyyen Akçe, Valya Dilbaz, Selda Çapraz, Nezahat Duman, Yeliz Kaya, Ferda Atağ, Handan Varnalı, Saadet Eylül Aksu, Rümeysa Gençer, Süreyya Dipşar, Aysel Sevgi Özten, Betül Ketenci, Özgül Demir, Mümin Candaş, Prof. Orhan Cebrailoğlu, Prof. Tuba Bal, Meral Menal, Yasemin Kamhi, Işık Öz, Faruk Öz, Neslihan Arslan, Naciye Bıyık, Tirdad Mardasi, Tülay İşbilir, Feriha Gökçen Özsarıkamış, Diletk Çüçen, Serpil Erdoğan, Aycan Selin Binici, Büşra Pirim, Ebru Tolga Özdinçer, Aycan Oflaz, Monica Kaya, Ayşenur Noyan, Sabahat Taş, Meral Selvi, Özlem Söğüt, Tuğçe Kurt, Esma Eriş Topal, Aslı Gençler, Levent Şükrü Yıldırım, Oktay Yener, Ayşen Çamkeser, Bilin Gence Bayer, Selma Beğler, İlknur Altun, Gizem Özcan Yılmaz, Müjgan Nohutçu, Necati Ünal, Nursel Kültür, Nermin Yılmaz Kulaş, Zühal Helvacılar Baydil, Makbule Zeynep Sümer, Hatice Aktaş, Tuğçe Özçelik, Perran Can, Esin Bozdemir, Çiğdem Emir, Mustafa Altıntop, Deniz Küsem, Nermin Ünsel Ekin, SevgiTurunç, Ayça İşeri, Zuhal Özkan Dükkancık, Handan Demirbağ, Gülsüm Akkaya, Nurşen Özyıldırım, Gülsen Karakoç, İlknur Akyüz Yağcı, Cem Yılmaz, Çoban Ressam, Reyhan Özgüleş ve Cüneyt Özbek.
FACEBOOK YORUMLAR