ONUR CİNGİL CHP DEN ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI

Av. Onur Cingil Mercury Otelde bu gün yaptığı coşku dolu toplantıda CHP den Üsküdar Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

ONUR CİNGİL CHP DEN ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI
04 Aralık 2023 - 06:48 - Güncelleme: 04 Aralık 2023 - 18:31

 31 Mart 2023 Yerel seçimlerinde Chp den Üsküdar Belediye başkanlığına aday adayı olduğunu ilan eden, Av. Onur Cingil açıklama toplantısında  Üsküdar da seçimi üsküdarlılarla birlikte alacaklarını  ve Üsküdarı birlikte yöneteceklerini Üsküdar belediye meclis toplantılarının ve ihalelerin canlı yayınlanarak belediyede yapılan herşeyin üsküdarların bilgisi dahilinde olacak dedi. 





Onur Cingil Kimdir?

10/10/1987 tarihinde Bursa Yenişehir’de doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa Yenişehir’de tamamladıktan sonra, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi.

 lisans öğrenimi 2009 yılında mezun oldu. 2010 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başladı ve Yüksek Lisans öğrenimi sonunda Milletler Arası Hukuk alanında tez çalışması yaptı. Gerek öğrenim boyunca gerekse de meslek hayatı içerisinde birçok eğitim ve sertifika programına katıldı. 

2009 yılından bu yana  kamuoyunda bilinen birçok davada avukatlık yapmakla birlikte birçok davayı da şahsen müdahil olarak takip etmekte.

Siyasi hayatıma üniversite yıllarında kulüp faaliyetleri ile başlamış, Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübünde Başkanlık ile birçok sivil toplum kuruluşunda üye ve kurucu olarak görev aldı.  

Gençlik Kollarından geldiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde, 24 yaşında ilk kez çarşaf listeden tek başına girdiği CHP Üsküdar İlçe Yönetiminde toplamda 3 Dönem İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı.

siyasetin yanısıra Sivil Toplum kuruluşlarında da görev aldı.. Hali hazırda TükoDer Üsküdar Şube Başkanlığı, TükoDer Genel Merkez Genel Sekreterliği, Memleket Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Önce İnsan Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmekle, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi.  

Üsküdar’da var olan tüm inisiyatif, hareket, grup ve sivil halk hareketin içerisinde bizzat bulunmakta, hukuki tüm sorunlarıyla ilgili de destek vermektedir. 

Hukuki ve Siyasi Mücadeleleri yanında, Üsküdarlıların dara düştüğü her anda yanlarında olması ile bilinmekte bu hususta  haber ve makaleleri bulunmakta.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum