OKTOBER IN İSTANBUL FESTİVAL'İ EKİM'DE KÜÇÜKÇİFTLİK PARK'TA

Bavyera’nın 200 yıllık festival ruhunu İstanbul’un merkezine taşıyan Oktober in İstanbul, 4-5-6 Ekim’de şehirde eğlencenin vazgeçilmez adresi KüçükÇiftlik Park’ta

OKTOBER IN İSTANBUL FESTİVAL'İ EKİM'DE KÜÇÜKÇİFTLİK PARK'TA
25 Eylül 2024 - 14:03

Dekorlardan kostümlere, yeme içme alanlarından kesintisiz müziğe, yarışmalardan oyunlara kadar her şeyiyle İstanbullulara, Almanya’nın en köklü ve ünlü festivallerinden Oktoberfest’i yaşatmaya hazırlanan Oktober in İstanbul’da Athena, ENGIN, Yüksek Sadakat, Ayyuka, Mirkelam, Kalben, Sattas,  Emir Yargın: Klas Pop, Kolektif İstanbul, Melis Karaduman, Brek ve Paptircem’in sahne alacak. Eğlence, lezzet, müzik ve kültürel deneyimin bir araya geldiği festivalde, Viyanalı VöcklaBLECH grubu da üç gün boyunca Oktoberfest ruhuna yakışan performanslarıyla İstanbullularla buluşacak.

Şehrin eğlence mirası KüçükÇiftlik Park’ın İstanbullulara şehrin merkezinde yüzdeyüz Oktoberfest deneyimi vadeden festivali Oktober in İstanbul için geri sayım başladı. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği festival, bu yıl 4-5-6 Ekim 2024 tarihlerinde bir kez daha 200 yıllık bir geleneği İstanbul’un merkezine taşıyacak. İstanbulluların üç gün boyunca bu eğlenceli festivalin ruhuna yakışır dekor ve kostümlerin arasında sevdikleriyle birlikte müziğin, tematik yeme-içme alternatiflerinin ve festival oyunlarının tadını çıkarırken Oktober in İstanbul, sevilen sanatçıların konserleriyle ve konser öncesi hareketli DJ performanslarıyla daha da renklenecek.

ÜÇ GÜN BOYUNCA KESİNTİSİZ MÜZİK

Nefesli çalgıları rockmüzikle harmanladıkları tarzlarıyla tanınan Viyanalı parti grubu VöcklaBLECH, üç gün boyunca eğlenceli ve enerjik performanslarıyla Oktoberfest ruhunu yaşatmak için festival sahnesinde olacak.

4 Ekim Cuma günü Türk rock müzik tarihinin en kökü gruplarından Athena, her zamanki enerjik sahne performanslarıyla Oktober in İstanbul sahnesinde olacak. Öncesinde Türkiye psikedelik müziğini funk, dub, arabesk ve Afrobeat gibi türlerle harmanlayan Ayyuka ve eğlenceli performansıyla, reggae, caz, ska, dub ve rock formlarını bir potada eritebilmeyi başaran Sattas gruplarının sahne alacağı günün açılışını ise güçlü sesi, müziği ve özgün görsel dünyasıyla öne çıkan Melis Karaduman yapacak.

Festivalin ikinci gününde, 5 Ekim Cumartesi günü, Alman-Türk indie rock’ını psychedelic rock ile başarıyla buluşturan ENGIN grubu heyecan verici çok kültürlü müziğini KüçükÇiftlik Park’ta dinleyicilerle paylaşacak. Öncesinde, şarkıları ve tarzıyla pop müziğin fark yaratan yıldızlarından Mirkelam’ın ve “Klas Pop” projesiyle Emir Yargın’ın İstanbullularla buluşacağı sahnenin bir diğer konuğu ise darkwave, synthpop, dreampop ve daha birçok türü birleştiren nadide tarzıyla Brek olacak.

6 Ekim Pazar günü ise Oktober in İstanbul’da ülkemizin en köklü gruplarından Yüksek Sadakat; muhteşem sesi ve benzersiz besteleriyle her şarkısında insanı bambaşka diyarlara götüren Kalben; yerli sahnenin en eğlenceli gruplarından Kolektif İstanbul ve eğlencesi, enerjisi ve doğallığıyla özellikle genç neslin hayranlıkla takip ettiği Paptircem sahne alacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum