ÖĞRENCİLERDEN TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ'NE ZİYARET

Kırklareli Babaeski’den İstanbul’a gelen 4 otobüs yaklaşık 200 öğrenci Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezdi. Dev balıkları gören öğrenciler şaşkınlığını gizleyemedi. Müze kurucu Kenan Balcı öğrencilere balık ve deniz hakkında bilgi verdi. Balcı daha sonra öğrencilere ücretsiz balık ekmek ikram etti.

ÖĞRENCİLERDEN TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ'NE ZİYARET
12 Aralık 2022 - 15:53 - Güncelleme: 12 Aralık 2022 - 16:04
Dünyada ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ülkemize kazandıran Kenan Balcı Lüleburgaz Babaeski’den İstanbul’a gelen 4 otobüs öğrenciye bedava balık ekmek dağıttı.
Öğrencilere olan sevgisini her fırsatta dile getiren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı, Babaeski Atatürk Ortaokulu’nda okuyan 200’e yakın öğrenciye mumya balıkları anlattı.

Bizlerin geleceği olan gençlerimize bu müzeyi armağan ettik diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı: “İçerisinde binlerce deniz canlısı bulunan müzemizi bugün şehir dışından, uzun yoldan öğrencilerimiz ziyaret etti. Burada kendi karasularımızda yakalanan köpekbalıklarını, vatozları anlattık. Çok heyecanlandılar. Onların bu merakını ve heyecanını görünce iyi ki bu müzeyi kurmuşuz dedim” diye konuştu.

Müzedeki mumya balıkları inceleyen öğrenciler gözlerine inanamadı. Balıkların türlerini öğrencilere anlatan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı: “Yarım asır önce bu müzenin temelini attık. İlk başta sadece bir kaç balığımız vardı. Şimdi müzemiz binlerce deniz canlısını bünyesinde barındırıyor. Sergilenen balıkların hepsi kendi karasularımızda yakalanan balıklar. Denizlerimizin önemine dikkat çekmek için balıkları mumyaladık. Denizler ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Onlara evimiz gibi bakmalıyız. Bahçemizi nasıl temiz tutuyorsak denizlerimizi de öyle temiz tutmalıyız” dedi.

Balıklar hakkında öğrencilere bilgi veren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı: “Denizlerimizde binlerce balık türü var. Hepsinin lezzeti farklıdır. Bugünde öğrencilerimize balık ekmek ikram ettik. Kılçıksız palamut ızgara, palamut şiş ve palamut köfte yediler. Hem balık ekmek yedik. Hem müzeyi gezdik. Hem de balık pişirmesini öğrettik. Bugün tesisimizde öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadı” diye konuştu.

                








 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum