NİLOYA "SILVER İÇERİK ÜRETİCİSİ"ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Ekranların sevilen çizgi film kahramanı Niloya, "Çizgi film izlemek her çocuğun hakkı" düşüncesiyle mutluluk dünyasındaki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyor. Çizgi kahramanın, işitme engelli çocukların uygun içeriklere erişebilmesi, kelime dağarcıklarının gelişmesine destek olmak amacı ile hayata geçirdiği YouTube kanalı, 140 bin aboneye ulaşarak YouTube tarafından "Silver" İçerik Üreticisi Ödülü'ne layık görüldü. Almanya'dan Azerbaycan'a, Hollanda'dan Fransa'ya kadar dünyanın birçok ülkesinden miniklerin kalbine dokunan kanal, 80 milyon görüntülenme ve 2 milyon saat izlenmeye ulaşarak engelleri aşan bir başarıya imza attı.

NİLOYA "SILVER İÇERİK ÜRETİCİSİ"ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ
25 Eylül 2024 - 13:52
Türkiye’nin ilk uzun soluklu çizgi filmi Niloya, ''İşaret Dili'' bölümleri ile büyük bir farkındalığa imza atıyor. Çizgi kahraman, “Çizgi film izlemek her çocuğun hakkı” düşüncesi ve kapsayıcılık misyonu ile kurulan İşaret Dili Youtube kanalı üzerinden her bölümünü işaret dili tercümesi ile miniklere aktarıyor. Bu bölümler ile Niloya ve arkadaşları, çocukları yeni maceralara çıkarırken, gelişimleri adına da önemli mesajlar veriyor. Bu sayede minikler hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Almanya'dan Azerbaycan'a, Hollanda'dan Fransa'ya kadar dünyanın birçok ülkesinden miniklerin kalbine dokunan yaklaşık 140bin aboneye sahip kanal, YouTube tarafından "Silver" İçerik Üreticisi Ödülü'ne layık görülerek anlamlı bir başarı elde etti.

Niloya’nın Mutluluk Dünyasına Engel Yok

Psikolog, pedagog ve içerik danışmanlarının ortak çalışmasıyla hazırlanan eğitici ve öğretici içerikleriyle çocukların gelişimine katkıda bulunan Niloya hem miniklerin hem de ailelerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Çizgi kahraman; İngilizce, Portekizce, Arapça, İspanyolca ve İtalyanca dillerinin yanı sıra işitme engelli çocuklar için hazırlanan "İşaret Dili” başta olmak üzere toplam 13 YouTube kanalı ile çocukların sağlıklı iletişim kurabilmesi ve öğrenme yetisinin güçlenmesi için birçok farklı dilde ekranlara geliyor. Bu sayede her çocuk, farklılıkları bir kenara bırakıp, aynı hikayenin bir parçası olarak şarkılar söylüyor, oyunlar oynuyor ve mutluluk dünyasının kapılarını aralıyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum