MÜZİKLİ "ÇİÇEKÇİ SOKAĞI" OYUNU 4 EKİM'DE KADIKÖY EĞİTİM SAHNESİ'NDE

Teatro Rudius’un, komedi ve dramı harmanlayan ödüllü oyunu “Çiçekçi Sokağı”, yeni sezonun ilk temsili için, yenilenen oyuncu kadrosuyla 4 Ekim Cuma akşamı saat20.30’da Kadıköy Eğitim Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak

MÜZİKLİ "ÇİÇEKÇİ SOKAĞI" OYUNU 4 EKİM'DE KADIKÖY EĞİTİM SAHNESİ'NDE
25 Eylül 2024 - 13:37

Kosta Kortidis’in,1900’lerin başında gazetelerde yayınlanmış gerçek bir haberden, sekiz milletin etrafta dokuz lisan konuştuğu Pera’da, Çiçekçi Sokağı’nda işlenmiş bir cinayetten ilham alarak yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği “Çiçekçi Sokağı”, gün yüzüne çıkan sırların ışığında bir adalet, bir cinayet, bir kadın hikâyesini sahneye taşıyor.

Kortidis ile birlikte Hicran Özgür, Dilara Tabak, Alp Balkan, İlkay Özşen, Ali Alkın Aydın, Çağdaş Başoğlu ve Akın Kaplan’ın rol aldığı oyunun biletleri Biletix’te ve salonun gişesinde!

2019 yılında, Kosta Kortidis ve Akın Kaplan tarafından “Bir özgürlük meselesi” sloganıyla kurulan Teatro Rudius, yeni sezonda oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılın dikkat çeken ve 11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde Yönetmenlik Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen oyunu “Çiçekçi Sokağı” da, yenilenen oyuncu kadrosuyla yeniden seyirci karşısına çıkıyor.

Kosta Kortidis’in kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu, Akın Kaplan’ın yönetmen yardımcılığını üstlendiği “Çiçekçi Sokağı”nda Kortidis ve Kaplan’la birlikte Hicran Özgür, Dilara Tabak, Alp Balkan, İlkay Özşen, Ali Alkın Aydın ve Çağdaş Başoğlu rol alıyor. Oyunun şarkı sözleri Kosta Kortidis’in, besteleri Altuğ Akınsel’in, koreografisi ise Alkış Peker ve Alper Akalın’ın imzasını taşıyor.

Bir önceki yüzyılın başlarında Pera’da vuku bulmuş, gazete sayfalarına kaydolmuş kanlı bir hadise… Aşk, tutku, entrika, intikam çemberinde iki perdelik bir hayal ya da perdesiz bir hakikat… Sekiz milletin etrafta dokuz lisan konuştuğu Cadde-i Kebir’in en müstesna sokağının, Çiçekçi’nin, güzeller güzeli, iyi yürekli Despina’nın, yakışıklı ve gizemli Vasilis’in, kalbi kara Periklis’in, bilge meyhaneci Zafiris’in, Pera’nın beyaz eldivenli efendisi Şık Manol’ün ve kahve fincanında hakikati gören Türkan’ın hikâyesi bu. Gün yüzüne çıkan sırların ışığında bir adalet, bir cinayet, bir kadın hikâyesi…


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum